26 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Χρήστος Δάντης σήμερα κλείνει 46 χρόνια ζωής. Την ίδια μέρα, γιορτάζουν τα γενέθλια τους ξένες γυναίκες ηθοποιοί, όπως η Λίντα Χάμιλτον, η κινηματογραφική "Σάρα Κόνορ" στον "Εξολοθρευτή", που είναι 10 χρόνια μεγαλύτερη από το Χρήστο Δάντη, η Μελίσα Σου Άντερσον, η "Λόρα" στο τηλεοπτικό "Μικρό σπίτι στο λιβάδι", η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το 1962, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου 1948 γεννήθηκε η Αυστραλέζα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον Τζον. Σαν σήμερα το 1976 γεννήθηκε και ο Μίχαελ Μπάλακ, ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών.
Οι Εβραίοι γιορτάζουν σήμερα το Γιόμ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης), που αποτελεί μέρα απόλυτης νηστείας και η οποία έχει ξεκινήσει από το ηλιοβασίλεμα της παραμονής. Η σημερινή γιορτή αντιστοιχεί στην ημέρα που ο Μωυσής κατέβηκε για δεύτερη φορά από το όρος Σινά με τις 10 εντολές, αφού προηγουμένως ζήτησε συγχώρεση από το Θεό, επειδή οι συμπατριώτες του δεν έδειξαν υπομονή και κατασκεύασαν ένα χρυσό μοσχάρι, το οποίο λάτρευαν ως Θεό τους.
Στην Υεμένη γιορτάζεται η Ημέρα της Σεπτεμβριανής Επανάστασης του 1962, όταν εκθρονίστηκε ο Μοχάμεντ αλ-Μπαντρ, ο μέχρι τότε βασιλιάς της βόρειας Υεμένης, ενώ ιδρύθηκε η Αραβική Δημοκρατία της Υεμένης.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ορίσει την 26η Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου