15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΜΕΝΤΙΟΥΜ: 0 - 1
Ποιος είπε ότι οι επιστήμονες δεν πιστεύουν στα μέντιουμ; Ορισμένοι, μάλιστα, τη συστήνουν και ως μέθοδο θεραπείας, όπως ένας παιδοψυχίατρος από το Örebro της κεντρικής Σουηδίας, ο οποίος πρότεινε στους γονείς μιας ασθενούς του να επισκεφτούν ένα μέντιουμ. Όπως τους είπε, το κορίτσι θα μπορούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα του, αν επικοινωνούσε με το πνεύμα ενός συγγενούς της που είχε αποδημήσει προ πολλού. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ο γιατρός απολύθηκε  από την κλινική όπου εργαζόταν και η υπόθεση του προς το παρόν εκκρεμεί στο Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας της χώρας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΡΓΗΣΕ... 78 ΧΡΟΝΙΑ
Είναι γνωστό ότι πολλοί είναι εκείνοι που αργούν να επιστρέψουν ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο έχουν δανειστεί από μια δημόσια βιβλιοθήκη. Συνήθως, όμως, η καθυστέρηση δεν υπερβαίνει τις λίγες μέρες, άντε κάνα δυο εβδομάδες, Ωστόσο, στο Σικάγο, μια σπάνια έκδοση του βιβλίου "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" που έγραψε ο Όσκαρ Ουάιλντ, επιστράφηκε μετά από 78 ολόκληρα χρόνια!
Η Harlean Hoffman Vision είχε βρει πριν κάποια χρόνια το συγκεκριμένο βιβλίο ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας της, η οποία το είχε δανειστεί από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σικάγο το 1934, όμως φοβόταν μήπως τυχόν συλληφθεί από τις αρχές και καταλήξει στη φυλακή. Τελικά, πήρε τη μεγάλη απόφαση πριν λίγες ημέρες με αφορμή μια πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης της αμερικανικής μεγαλούπολης για την επιστροφή αντικειμένων (βιβλίων, dvd κλπ.) η τύχη των οποίων αγνοείτο για χρόνια, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμο εκείνοι που τα δανείστηκαν, όμως αμέλησαν να τα επιστρέψουν. Περισσότερα από 100.000 αντικείμενα επιστράφηκαν, πολλά εκ των οποίων οι κάτοχοι τους τα είχαν δανειστεί τη δεκαετία του '70 ή του '80. Ωστόσο, το "πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" ήταν το πιο παλιό απ' όλα.

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΙΑΣ ΓΑΤΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙ 10 ΩΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ
Η Έθελ Μέιζ, ιδιοκτήτρια οίκου φιλοξενίας ανάπηρων βετεράνων πολέμου από το Οχάιο. θέλησε να κάνει ένα δώρο τόσο στους ανθρώπους που φροντίζει όσο και στην οικογένεια της, ένα ταξίδι μέχρι τη Ντίσνεϊ Γουορλντ στο Ορλάντο της Φλόριντα. Ωστόσο, την ώρα που η Έθελ ετοίμαζε τις βαλίτσες της, μέσα σε αυτές κατάφερε να τρυπώσει - υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες - ο γάτος της οικογένειας, που ακούει στο όνομα Μπομπ-μπομπ. Αν και ο αχθοφόρος έκανε λόγο για μια βαλίτσα που φαινόταν να μετακινείται από μόνη της, κανείς δεν του έδωσε σημασία. Άλλωστε, το σκανάρισμα των αποσκευών στο διεθνές αεροδρόμιο Κολόμπους δεν έδειξε τίποτε το ύποπτο. 
Τελικά, ύστερα από 10 ολόκληρες ώρες ταλαιπωρίας, όταν η Έθελ έφτασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, άνοιξε τις αποσκευές της και έκπληκτη είδε τον Μπομπ-μπομπ να βρίσκεται κουλουριασμένος σε μία από αυτές. Ο γάτος δεν είχε ψοφήσει, ήταν όμως τόσο τρομαγμένος που κρυβόταν για 7 ώρες από τη στιγμή που απελευθερώθηκε. Το αεροδρόμιο Κολόμπους, πάντως, ξεκαθάρισε ότι τα μηχανήματα του δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το γάτο, επειδή είναι ευαίσθητα μόνο για την ανίχνευση βομβών ή οτιδήποτε άλλο απειλεί την ασφάλεια των πτήσεων.

Ο ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ... ΚΟΑΛΑ
Ο ήχος από βήματα που ακούγονταν στην οροφή του σπιτιού τους ανάγκασε ένα ζευγάρι από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας να καλέσει την αστυνομία. Οι αστυνομικοί, αφού απέκλεισαν την περιοχή, ώστε να μην μπορέσει να ξεφύγει ο ένοχος, άρχισαν να ψάχνουν στην οροφή. Αντί όμως για κάποιον κλέφτη, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο μ' ένα μεγάλο 3χρονο κοάλα. Το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο η είδηση αυτή καθεαυτή, καθώς τα κοάλα ζουν σε αφθονία στην Αυστραλία και προφανώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν πρωτοφανές. Το χαριτωμένο της υπόθεσης ήταν το δελτίο τύπου που εξέδωσε η τοπική αστυνομία, το οποίο κυριαρχείται από μια αρκετά εύθυμη διάθεση: "Ο τριχωτός φίλος ανακρίθηκε και προειδοποιήθηκε επισήμως από τους παρόντες αξιωματικούς, προτού αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου