20 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Καμία κωμωδία δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των ταινιών που θα αρχίσουν να προβάλλονται από απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο Killer Joe, η Μίλα Γιόβοβιτς κυνηγάει και πάλι κακούς στην πέμπτη ταινία του μπραντ Resdent Evil, ενώ περιπετειώδες είναι το θέμα και της animated ταινίας με τίτλο "Brave". Επίσης, στις αίθουσες προβάλλονται από σήμερα και δύο ευρωπαϊκές ταινίες: το "Νικώντας το σκοτάδι" μια πολωνική ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα και "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια", που έχει χαρακτηριστεί ως "το νορβηγικό love story". 

Killer Joe (αστυνομική, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: William Friedkin / Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Emile Hirsch
Υπόθεση: Όταν ο 22χρονος Κρίς, έμπορος ναρκωτικών, ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν. Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου «Κίλερ Τζο» προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι. Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι... δεν επιστρέφεται!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.6/10 (από 3.234 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί), 3.8/5 (από 19.173 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 7.5/10

Brave (animated, ΗΠΑ)
Υπόθεση: Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότης είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους φωνακλάδες άρχοντες της χώρας: τον τεράστιο άρχοντα Μαγκάφιν, τον στριμμένο λόρδο Μάκιντος και το στρυφνό λόρδο Ντίγκουολ. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο που δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.6/10 (από 35.929 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.9/10 (κριτικοί), 4/5 (από 145.915 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 5.5/10

Resident Evil: Η τιμωρία - Resident Evil: Retribution (δράσης, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson / Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich
Υπόθεση: Ο θανατηφόρος ιός του Οργανισμού Ομπρέλα συνεχίζει να καταστρέφει τον πλανήτη γη, μετατρέποντας τον παγκόσμιο πληθυσμό σε σαρκοφάγες λεγεώνες. Η τελευταία και μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας, η Alice ξυπνάει στο στόμα του λύκου, ενώ ανακαλύπτει πράγματα για το μυστηριώδες παρελθόν της. Περιτριγυρισμένη από εχθρούς, η Alice συνεχίζει να καταδιώκει αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία από το Τόκυο μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα. Αυτή η περιπέτεια θα την κάνει να αλλάξει γνώμη για ό,τι θεωρούσε μέχρι σήμερα αληθινό. Με τη βοήθεια καινούριων συμμάχων και παλιών φίλων, η Alice θα πρέπει να επιβιώσει, ώστε να αποδράσει από έναν εχθρικό κόσμο στο χείλος της καταστροφής. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.1/10 (από 11.051 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.3/10 (κριτικοί), 3.5/5 (από 35.500 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 0/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 0/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 0/5
myfilm.gr: 7/10


Νικώντας το σκοτάδι - W ciemnosci (δράμα, Πολωνία)
Σκηνοθεσία: Agnieszka Holland / Πρωταγωνιστούν: Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska
Υπόθεση: Το Μάρτιο του 1943, η όμορφη πόλη Λβιβ της Πολωνίας βρίσκεται υπό ναζιστική κατοχή. Οι αδύναμοι ζουν εις βάρος των ακόμα πιο αδύναμων, οι φτωχοί κλέβουν από τους λιγότερους φτωχούς. Κάπου κοντά στον πάτο αυτής της αλυσίδας βρίσκεται ο Λέοπολντ Σόχα, ένας μικροκλέφτης. Ο Λέοπολντ γνωρίζει όσο κανείς άλλος το λαβύρινθο των υπονόμων και των σηράγγων κάτω από την πόλη, κι αυτό του έχει εξασφαλίσει μια δουλειά στις αποχετεύσεις. Υπάρχει ωστόσο μια ομάδα ανθρώπων στη Λβιβ, που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από εκείνον – οι Εβραίοι. Μαζεμένοι σε γκέτο, λιμοκτονούν και ζουν σε άθλιες συνθήκες. Μπροστά στο κίνδυνο της καταστροφής του γκέτο, ο Λέοπολντ καλείται να τους βοηθήσει και να τους κρύψει υπογείως. Η τιμωρία για βοήθεια στους Εβραίους είναι δημόσιος απαγχονισμός, αλλά χρειάζεται τα χρήματα που θα του δώσουν απελπισμένα. Όσο ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί μεγαλώνει, θα απομακρυνθεί αλλά η μοίρα και η συνείδηση του θα τον φέρουν να προστατεύσει τη νέα του οικογένεια με κάθε κόστος.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 3.048 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.6/10 (κριτικοί), 4/5 (από 9.629 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 4/10


Το κορίτσι με τα πορτοκάλια - Appelsinpiken (αισθηματικό δράμα, Νορβηγία)
Σκηνοθεσία: Eva Dahr / Πρωταγωνιστούν: Annie Dahr Nygaard, Mikkel Bratt Silset
Υπόθεση: Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη απολύτως φυσιολογική μέρα αν είχε χάσει εκείνο το τραμ… Αλλά ο Γιάν Όλαβ προφταίνει να μπει στο τραμ μια κρύα μέρα του φθινοπώρου στο Όσλο και σε εκείνο το συγκεκριμένο τραμ, εκείνη ακριβώς τη μέρα, τη βλέπει μπροστά του. Ένα πανέμορφο κορίτσι με κόκκινο παλτό, που κρατάει μια τεράστια σακούλα με πορτοκάλια. Εκείνη χαμογελάει και καθώς συναντιούνται οι ματιές τους, της πέφτει η σακούλα και τα πορτοκάλια κυλούν προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στο τραμ. Εκείνη κατεβαίνει στην επόμενη στάση, αλλά ο Γιάν Όλαβ δεν μπορεί να την βγάλει από το μυαλό του. Ποια είναι, και τι θα συμβεί αν δεν καταφέρει να την ξαναδεί ποτέ; Η αναζήτηση του κοριτσιού με τα πορτοκάλια τον οδηγεί από το παγωμένο Όσλο στην πολύχρωμη Σεβίλη, όπου ο αέρας είναι ζεστός και τα δέντρα γεμάτα πορτοκάλια. Είκοσι χρόνια αργότερα ο Γκέοργκ λαμβάνει ένα γράμμα από τον πατέρα του, τον Γιάν Όλαβ, σχετικό με ένα μυστηριώδες κορίτσι που αποκαλεί το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Μα τι θα μπορούσε ένας πατέρας που δεν ζει πια να πει στον δεκαεξάχρονο γιό του; Ο Γκέοργκ αρχίζει να διαβάζει το γράμμα καθώς ταξιδεύει με το τραίνο για να πάει στα βουνά της Νορβηγίας για σκι. Σε αυτό το ταξίδι γνωρίζει τη Στέλλα. Μέσα από το γράμμα του πατέρα του και μια μαγική συνάντηση κάτω από τον ξάστερο ουρανό, ο Γκέοργκ συνειδητοποιεί ότι εκείνος και ο πατέρας του έχουν κάτι κοινό, το όνειρο της πραγματικής αγάπης...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.7/10 (από 208 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 3/5 (από 52 χρήστες)
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 7/10




Η σκύλα - Scarlet Street (νουάρ, ΗΠΑ 1945)
Σκηνοθεσία: Fritz Lang / Πρωταγωνιστούν: Edward G. Robinson, Joan Bennett
Υπόθεση: Ένας παντρεμένος ταμίας τράπεζας ερωτεύεται μια νέα γυναίκα, η οποία νομίζει ότι εκείνος είναι μεγάλος ζωγράφος και δέχεται να γίνει ερωμένη του. Μαζί με τον εραστή της τον εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο, ώσπου η αλήθεια τελικά αποκαλύπτεται με τραγικές συνέπειες.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 5.606 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8/10 (κριτικοί), 3.9/5 (από 3.285 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5



Στη σκιά της αμφιβολίας - Shadow of a Doubt (θρίλερ, ΗΠΑ 1943)
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock / Πρωταγωνιστούν: Teresa Wright, Joseph Cotten
Υπόθεση: Μια νεαρή κοπέλα αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο φιλικός θείος, που επισκέπτεται την οικογένειά της στη Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνια, μπορεί να είναι ένας καταζητούμενος κατά συρροή δολοφόνος.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.1/10 (από 29.073 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.9/10 (κριτικοί), 4/5 (από 17.842 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5

LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5



Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου