19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Είναι αυτή η συμπαθητική κυριούλα η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ;

Όταν τη βλέπει κάποιος στο δρόμο την περνάει για τη γυναίκα της διπλανής πόρτας, Ντυμένη μ' ένα απλό ταγιεράκι και χωρίς να κάνει την έξαλλη δημόσια ζωή άλλων πολύ φτωχότερων της, η 77χρονη Ιλέιν Τέτεμερ Μάρσαλ από το Τέξας είναι η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες το Bloomberg, δημιουργώντας στους συμπατριώτες της, ακόμη και σε πολλά ΜΜΕ, την ίδια απορία: Μα, ποια στο καλό είναι αυτή;
Ο σύζυγος της Ιλέιν, Έβερετ Πιρς Μάρσαλ, ήταν γιος του Τζέιμς Χάουαρντ Μάρσαλ, ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, ο οποίος έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο, όταν το 1994, σε ηλικία 89 ετών παντρεύτηκε το πρώην κουνελάκι του Playboy, την 26 χρονη τότε Αν Νικόλ Σμιθ. Μετά το θάνατο του Τζέιμς Μάρσαλ τον Αύγουστο του 1995, η Αν Νικόλ Σμιθ ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον του Έβερετ και του αδερφού του, όμως ηττήθηκε στις δικαστικές αίθουσες. 
Εν τω μεταξύ, τον Ιούνιο του 2006 ο Έβερτ πέθανε και ολόκληρη η περιουσία του, που σήμερα εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια, περιήλθε στη σύζυγο του, Ιλέιν. Σύμφωνα με το Bloomberg, το κύριο τμήμα της περιουσίας της 77χρονης γυναίκας προέρχεται από το μερίδιο 15% που κατέχει στις επιχειρήσεις Κοχ. Η ζωή τόσο της Ιλέιν όσο και του Έβερετ, όσο βρισκόταν στη ζωή, ήταν πάντα διακριτική, χωρίς να δίνουν ποτέ την εντύπωση ότι ζουν μια πολυτελή ζωή. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιλέιν δεν είναι συνεπαρμένη από το μέγεθος της προσωπικής της περιουσίας. 
Αν πάλι αναρωτιέστε ποιες είναι οι τρεις γυναίκες που έχουν ακόμη μεγαλύτερη ατομική περιουσία,  η πλουσιότερη Αμερικανίδα είναι η Κρις Γουόλτον, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας σουπερμάρκετ Wal-Mart, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η συννυφάδα της, Άλις Γουόλτον. Οι δυο γυναίκες είχαν την τύχη να παντρευτούν τους δυο γιους του ιδρυτή της αλυσίδας με αποτέλεσμα να κληρονομήσουν μια αμύθητη περιουσία. Μάλιστα, η Κρις είναι ο 10ος πλουσιότερος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ενώ η περιουσία της ανέρχεται κοντά στα 30 δισ. δολάρια. Τέλος, η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα των ΗΠΑ είναι η Ζακλίν Μαρς, της οικογένειας που ίδρυσε τη γνωστή σοκολατοβιομηχανία. 

Η Ιλέιν με το σύζυγο της Έβερετ, όσο εκείνος βρισκόταν εν ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου