27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΦΑΛΙ-ΚΟΥΛΟΥΡΙ: Η ΝΕΑ, ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΜΟΔΑ

"Ω! Τι πανέμορφη που δείχνω!" φαίνεται ν' αναφωνεί η Γιαπωνέζα της φωτογραφίας. Άραγε, οι άνδρες πιστεύουν το ίδιο, όταν την βλέπουν;

Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες! Δεν είναι μόνο τα υπερβολικά προχωρημένα ως κακόγουστα ρούχα και χτενίσματα που προτιμούν, ούτε η επιθυμία τους ν' αποκτήσουν στρογγυλεμένα, ινδοευρωπαϊκά μάτια. Η τελευταία τάση/τρέλα των γυναικών - αλλά και ορισμένων αντρών - στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου είναι το "bagel-head", που στα ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί και ως "κεφάλι-κουλούρι"!
Μια γυναίκα να δώσει στο κεφάλι της αυτό το ιδιόρρυθμο σχήμα με την έγχυση 400 ml. αλατούχου διαλύματος στο μέτωπο, μέχρι αυτό να διογκωθεί. Έπειτα, πιέζουν με τον αντίχειρα τους το κέντρο της διογκωμένης περιοχής σχηματίζοντας μια τρύπα, όπως στα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Η όλη διαδικασία της μεταμόρφωσης διαρκεί δύο ώρες, ενώ το αποτέλεσμα αντέχει για σχεδόν μια μέρα (16-24 ώρες). Ευτυχώς, η παραμόρφωση δεν είναι μόνιμη!
Ο άνθρωπος που ευθύνεται για το αμφιλεγόμενης αισθητικής τρεντ ονομάζεται Ryoichi "Keroppy" Maeda. Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό περιοδικό Vice ανέφερε ότι το εμπνεύστηκε το 2003 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στον Καναδά. "Έτυχε να συναντήσω τον Ζερόμ, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στην έγχυση αλατούχων διαλυμάτων". Αφού πειραματίστηκε αρκετά στον Καναδά, αποφάσισε να μεταφέρει την τεχνική και στην πατρίδα του. 
Η τεχνική αυτή δεν εφαρμόζεται μόνο στο κεφάλι, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στους ανδρικούς όρχεις. Δυο φορές το χρόνο πραγματοποιούνται ειδικά, θεματικά πάρτι μόνο για τους οπαδούς των αλατούχων διαλυμάτων, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή για μια έξοδο σε κλαμπ ή σε κάποιο φετιχιστικό πάρτι. Σύμφωνα, πάντως, με τον Keroppy, στην Ιαπωνία υπάρχουν πολύ πιο ακραίες τάσεις ομορφιάς, όπως η αφαίρεση του αφαλού, ο ακρωτηριασμός ή τα παραδοσιακά ιαπωνικά τατουάζ στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου