31 Οκτωβρίου 2012

Ένα αυτοκίνητο μόνο για γυναίκες!


Επιστροφή σε πιο σεξιστικά πρότυπα ή απλά ένα πανέξυπνο επιχειρηματικό κόλπο; Η γνωστή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda προτείνει ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στις γυναίκες οδηγούς, μόνο που προς το παρόν η κυκλοφορία του περιορίζεται στην Ιαπωνία.
Το νέο αυτοκίνητο Honda Fit (She's) είναι προορισμένο μόνο για γυναίκες και δε θα μπορούσε να μην το δείχνει. Έτσι, το χρώμα του είναι ροζ - τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του: από το τιμόνι και το ταμπλό μέχρι τα πατάκια. Επειδή, όμως, κάποιες γυναίκες μπορεί να θεωρήσουν υπερβολικό το τόσο ροζ, το αυτοκίνητο κυκλοφορεί και σε "καφέ eyeliner". 
Το παρμπρίζ είναι ειδικά κατασκευασμένο, ώστε να μπλοκάρει το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Επίσης, διαθέτει ένα ειδικό σύστημα κλιματισμού που ονομάζεται "Plasmacluster", το οποίο βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα και κατά συνέπεια και την ποιότητα του δέρματος του οδηγού. 
Τώρα, γιατί στη σημερινή εποχή των μετροσέξουαλ, μια αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί ότι μόνο οι γυναίκες ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση, αυτό είναι ένα ερώτημα που ίσως να μην μπορούν να το απαντήσουν ούτε οι δημιουργοί του γυναικείου αυτού αυτοκινήτου. Εν τω μεταξύ, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί για αυτό το πρωτοποριακό κλιματιστικό που υποτίθεται ότι όντως κρατάει νεανική την επιδερμίδα και να περιμένουμε την κυκλοφορία και ενός φιλικού προς το δέρμα κλιματιστικού, αερόθερμου κλπ. Όσον αφορά το πότε το Honda Fit θα έρθει και προς τα μέρη μας, αυτό μάλλον θα εξαρτηθεί από την εμπορική του επιτυχία στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου