12 Οκτωβρίου 2012

Ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι συγγενής με την Σελίν Ντιόν;


Αν σας ρωτούσε κανείς ποιους διάσημους γνωρίζετε που να κατάγονται από τον Καναδά, οι περισσότεροι θα συμφωνούσατε σε τέσσερα ονόματα: τον Τζάστιν Μπίμπερ, τη Σελίν Ντιόν, την Αβρίλ Λαβίν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Σχετικά λίγοι, αν και ο Καναδάς, η παρεξηγημένη αυτή χώρα βόρεια των ΗΠΑ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, έχει μόλις 33 εκατομμύρια κατοίκους. Θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι σαν "χωριό" σε σχέση με τους νότιους γείτονες του, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνη της η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει περισσότερους κατοίκους.
Και σαν να μην έφταναν στους Καναδούς τα - ούτως ή άλλως - υποτιμητικά έως περιπαικτικά σχόλια των Αμερικανών, έρχεται ο διαδικτυακός τόπος Ancestry.com να ανακοινώσει ότι τέσσερις από τους σημαντικότερους, διεθνούς φήμης Καναδούς σταρ, συνδέονται μεταξύ τους με μακρινούς βαθμούς συγγένειας! Πόσα ν' αντέξουν πια οι Καναδοί;
Το Ancestry.com είναι ένας διαδικτυακός τόπος, όπου μπορεί κάποιος να βρει τις ρίζες του και να σχηματίσει το γενεαλογικό του δέντρο. Έχοντας πρόσβαση σε πληθώρα ιστορικών αρχείων, η ιστοσελίδα υπόσχεται να ερευνήσει το κρυμμένο παρελθόν των μελών της όσο βαθύτερα γίνεται, αν και μάλλον μια ελληνική αναζήτηση θα σκόνταφτε στην έλλειψη οργανωμένων ληξιαρχικών αρχείων.
Τέλος πάντων, προφανώς για λόγους διαφήμισης, οι υπεύθυνοι της σελίδας σκέφτηκαν να εξερευνήσουν τα γενεαλογικά δέντρα διάσημων σταρ του Καναδά και ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν θησαυρό. Σύμφωνα με την έρευνα τους, ο Μπίμπερ είναι ενδέκατος ξάδελφος του ηθοποιού Ράιαν Γκόσλινγκ, καθώς τα δέντρα τους φαίνεται να διασταυρώνονται στους Mathurin Roy και Marguerite Bire, οι οποίοι παντρεύτηκαν στα 1600. 
Μάλιστα, εξ αιτίας του συγκεκριμένου αυτού ζευγαριού του 17ου αιώνα, ο Μπίμπερ συνδέεται με συγγενικό δεσμό και με την Αβρίλ Λαβίν, με την οποία φέρονται να είναι δωδέκατα ξαδέρφια. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι η Λαβίν και ο Γκσόλινγκ είναι επίσης συγγενείς μεταξύ τους, μένει απλά να διευκρινιστεί, καθώς δεν ξεκαθαρίζεται με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία.
Στο 17ο αιώνα ανάγεται ο συγγενικός δεσμός του Τζάστιν Μπίμπερ και με την Σελίν Ντιόν, όμως ως κοινοί συγγενείς των δύο τραγουδιστών εμφανίζονται οι Jacques Vezina και Marie Boisdon, από τους πρώτους Γάλλους αποίκους του Κεμπέκ. Αν αναρωτιέστε για το συγγενικό δεσμό, το Ancestry.com υποστηρίζει ότι Μπίμπερ και Ντιόν είναι μεταξύ τους δέκατα ξαδέρφια.
Άραγε, η διασημότητα των 4 αυτών Καναδών είναι θέμα κοινού γονιδίου, απλή σύμπτωση ή αποτέλεσμα μιας λάθος έρευνας; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι είμαστε μακρινοί συγγενείς και με τον Τζάστιν Μπίμπερ και με τη Σελίν Ντιόν και με όποιον άλλο διάσημο του κόσμου θέλετε, χάρη στον προ-προ-προπάππου όλων μας τον Αδάμ και την προ-προ-προγιαγιά μας την Εύα - ή όπως αλλιώς λέγονταν οι πρώτοι Homo Sapiens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου