5 Νοεμβρίου 2012

Ημερολόγιο: 5 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012.
Τι κοινό έχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μπράιαν Άνταμς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Κέβιν Τζόνας; Σήμερα γιορτάζουν τα γενέθλια τους. Η διαφορά βρίσκεται μόνο στη χρονολογία που γεννήθηκαν οι τέσσερις τραγουδιστές-εκπρόσωποι τριών διαφορετικών μουσικών ειδών. Το 1953 γεννήθηκε ο Μαχαιρίτσας, το 1956 ο Μπράιαν Άνταμς, το 1978 ο Χατζηγιάννης και μόλις το 1987 ο μεσαίος των Jonas Brothers. Επίσης, σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε και η αρχηγός του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Στον Παναμά ολοκληρώνεται το εορταστικό τριήμερο που ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου (Ημέρα της Ανεξαρτησίας) και σήμερα γιορτάζεται η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στην αμερικανική ήπειρο, τον Οκτώβριο του 1492.
Στη Δομινικανή Δημοκρατία γιορτάζεται η Ημέρα του Συντάγματος. Το πρώτο συνταγματικό κείμενο της χώρας υπογράφτηκε στις 6 Νοεμβρίου 1844, περίπου 8 μήνες μετά την ανεξαρτησία, στην πόλη Σαν Κριστομπάλ.
Στη Ντομίνικα, ήμερα είναι η Ημέρα Εργασίας υπέρ της Κοινότητας. Οι κάτοικοι δεν πηγαίνουν στις δουλειές τους και ασχολούνται με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων - κάτι σαν εθελοντική προσφορά, μόνο που έχει επίσημο χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου