29 Νοεμβρίου 2012

Αποχαιρετισμός στη Στέφανι Φόρεστερ!


Πριν λίγες μέρες (στις 27 Νοεμβρίου) προβλήθηκε στις ΗΠΑ το 6.456ο επεισόδιο της πολύ γνωστής και στη χώρα μας τηλεοπτικής σειράς "Τόλμη και Γοητεία". Γιατί ήταν σημαντικό αυτό το επεισόδιο; Ήταν το τελευταίο στο οποίο εμφανίστηκε η δεσποτική Στέφανι Φόρεστερ (κατά κόσμον Σούζαν Φλάνερι), η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια της αιώνιας αντιπάλου της, Μπρουκ Λόγκαν Φόρεστερ (κατά κόσμον Κάθριν Κέλι Λανγκ) υποφέροντας από μετάσταση καρκίνου στον πνεύμονα. 

Για τους φαν της σειράς, να σημειώσουμε παρενθετικά ότι η Μπρουκ έχει κάνει 13 γάμους μέχρι σήμερα, οι 10 εκ των οποίων ήταν με κάποιο μέλος της οικογένειας Φόρεστερ: επτά γάμοι με τον Ριτζ, δύο με τον Έρικ, το σύζυγο της Στέφανι, ενώ παντρεύτηκε μία φορά ακόμη και με τον Θορν, τον αδερφό του Ριτζ. Δεν άφησε κανένα αρσενικό της οικογένειας Φόρεστερ ήσυχο η Μπρουκ - πώς λοιπόν να μην την αντιπαθήσει η Στέφανι; Αντίθετα, η Στέφανι έκανε συνολικά 4 γάμους, όλους με τον Έρικ.
Η Στέφανι Φόρεστερ δεν εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, που στις ΗΠΑ προβλήθηκε στις 23 Μαρτίου 1987 και στην Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου 1988. Το επεισόδιο εκείνο ξεκινούσε με τον Ριτζ (κατά κόσμον Ρον Μος, που επίσης αποχώρησε πριν λίγους μήνες από το σίριαλ, αλλά ο ρόλος θα επανέλθει με νέο ηθοποιό), ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του και ετοιμαζόταν για μια επείδειξη ρούχων του οίκου μόδας που διατηρούσε η οικογένεια Φόρεστερ. Μαζί του βρισκόταν ο πατέρας του Έρικ (κατά κόσμον Τζον ΜακΚουκ), ο αδερφός του Θορν (τότε τον υποδυόταν ο ηθοποιός Κλέιτον Νόρκρος) και η συνεργάτιδα τους Μάργκο Λίνλεϊ, που κατά το παρελθόν είχε ερωτική σχέση με τον Ριτζ. 
Από την επίδειξη έλειπε το πραγματικό "αφεντικό" της οικογένειας, η Στέφανι, η οποία έκανε την εμφάνιση της στην τέταρτη σκηνή του δεύτερου επεισοδίου της σειράς, όταν κατέβηκε τις σκάλες της έπαυλης των Φόρεστερ στο Μπέβερλι Χιλς και υποδέχτηκε το σύζυγο της, που μόλις είχε επιστρέψει από την επίδειξη. Ο Έρικ τη ρώτησε κάποια πράγματα για το γάμο τους, ανέφερε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από την ερωτική τους ζωή, ενώ η Στέφανι υποψιαζόταν ότι ένα τρίτο πρόσωπο είχε μπει ανάμεσα τους υπονοώντας τη Μάργκο, που ήταν η γραμματέας του Έρικ.
Στο ίδιο επεισόδιο, ο Ριτζ με την Καρολάιν Σπένσερ, ανακοίνωσαν στην Στέφανι και στον Έρικ την πρόθεση τους να παντρευτούν σύντομα, κάτι που αιφνιδίασε την κυρία Φόρεστερ, που θεωρούσε ότι ήταν ακόμη νωρίς, καθώς οι δυο νέοι είχαν σχέση λίγους μόνο μήνες. Πάντως, δεν έφερε αντίρρηση στο γάμο, ο οποίος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες - εφόσον έδινε τη συναίνεση του ο Μπιλ Σπένσερ, ο πατέρας της Καρολάιν, που δεν συμπαθούσε τον πλέι-μποι Ριτζ Φόρεστερ. Ο γάμος δεν πραγματοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Από την αρχή, η Στέφανι παρενέβαινε πολύ στις ζωές των υπολοίπων μελών της οικογένειας της. Ζήλευε τη σχέση του Έρικ με τη Μάργκο, αλλά και με την Μπεθ Λόγκαν (μητέρα της Μπρουκ), τον πρώτο έρωτα της ζωής του, την οποία συνάντησε τυχαία ύστερα από πολλά χρόνια, όταν οι Λόγκαν είχαν αναλάβει το κέιτερινγκ ενός πάρτι της οικογένειας Φόρεστερ - το ίδιο πάρτι στο οποίο γνωρίστηκαν και ο Ριτζ με την Μπρουκ για πρώτη φορά. Για την ακρίβεια, ο Έρικ είχε παρατήσει την Μπεθ και παντρεύτηκε τη Στέφανι, όταν εκείνη του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος (στον Ριτζ, αν και μετά από πολλά χρόνια αποκαλύφτηκε ότι ο Έρικ δεν ήταν ο πραγματικός του πατέρας)
Ανησυχώντας για την ανύπαρκτη ερωτική ζωή της κόρης της Κρίστεν, η Στέφανι προσέλαβε τον ζιγκολό Κλαρκ Γκάρισον για να τη φλερτάρει, ενώ είχε μαζί του και μια παράλληλη, μικρή ερωτική περιπέτεια. Έγινε γρήγορα φίλη με την Καρολάιν, την αρραβωνιαστικιά του Ριτζ, ενώ επόπτευε την "ύποπτη" σχέση του γιου της με την Μπρουκ Λόγκαν. Οι σχέσεις των δύο γυναικών εξ αρχής δεν ήταν καλές, πριν ακόμη η Μπρουκ παντρευτεί τον Έρικ και αποκτήσει μερίδιο στον οίκο μόδας της οικογένειας Φόρεστερ.
Παράλληλα, αποθάρρυνε τον άλλο της γιο, τον Θορν, από το να εκδηλώσει στην Καρολάιν τα συναισθήματα που έτρεφε για εκείνη, κάτι που ο Θορν εξελάμβανε ως απόδειξη ότι η μητέρα του αγαπούσε τον Ριτζ περισσότερο από εκείνον. Πάντως, όταν ένα βράδυ ο - παντρεμένος πλέον με την Καρολάιν και τυφλωμένος από την ζήλια - Θορν πυροβόλησε τον Ριτζ, η Στέφανι, που εν τω μεταξύ είχε δει τη σκηνή από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας της, "ομολόγησε" στην αστυνομία ότι δήθεν εκείνη είχε πυροβολήσει νομίζοντας ότι ο Ριτζ ήταν κάποιος ληστής. 
Μερικές από τις βασικές ιστορίες με επίκεντρο τη Στέφανι κατά τα πρώτα χρόνια του σίριαλ, ήταν:
-η υπόθεση με τη σφετερίστρια που υποδυόταν την Άντζελα,  τη νεκρή κόρη της Στέφανι και του Έρικ, που υποτίθετο ότι δεν είχε πεθάνει, αλλά βρισκόταν σε κώμα, 
-οι αλλεπάλληλες δολοπλοκίες της για να χωρίσουν ο Έρικ με την Μπρουκ, όταν με το καλό ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας
-η αμνησία που υπέστη και οι περιπλανήσεις στους δρόμους του Λος Άντζελες, όπου ζούσε ως άστεγη για αρκετούς μήνες
-η αντιπαλότητα της με τη Σάλι Σπέκτρα, τη μεγαλύτερη ανταγωνίστρια του οίκου μόδας των Φόρεστερ
-η φιλική σχέση που ανέπτυξε με την γιατρό Τέιλορ Χέιζ (αλλά και η ερωτική με τον πατέρα της), την οποία και προωθούσε ως τη νέα αγαπημένη του Ριτζ μετά το θάνατο της Καρολάιν
-οι κόντρες με τη Σίλα Κάρτερ (ένας χαρακτήρας που ξεκίνησε από τα "Ατίθασα Νιάτα", την "αδερφική" σειρά της "Τόλμης και Γοητείας"), η οποία μάλιστα έριχνε μια ουσία στο ποτό της Στέφανι οδηγώντας τη στην τρέλα κλπ.
Από την χωρίς τελειωμό κόντρα της Στέφανι με την Μπρουκ, ξεχωριστή θέση έχει μια ιστορία του 1999. Όταν η Στέφανι ανακάλυψε ότι η Μπρουκ είχε συνάψει ερωτική σχέση και με τον Θορν, τον μόνο άνδρα της οικογένειας που της είχε αντισταθεί μέχρι τότε, γυάλισε στην κυριολεξία το μάτι της και με μια μασιά στο χέρι προσπάθησε να σκοτώσει την ανυπεράσπιστη Μπρουκ - μια ιστορία που οι σεναριογράφοι αντέγραψαν από γνωστές ταινίες θρίλερ.
___________________

Για τη Σούζαν Φλάνερι, την ηθοποιό που υποδύθηκε επί 25 συναπτά έτη τη δυναμική και ισχυρογνώμονα Στέφανι Φόρεστερ, να πούμε ότι γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1939. Στις ΗΠΑ έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τη συμμετοχή της σε μια άλλη σαπουνόπερα ("Days of Our Lives", μέσα δεκαετίας '60 - μέσα δεκαετίας '70), ενώ συμμετείχε και σε 11 επεισόδια της σειράς "Ντάλας". Ο ρόλος της Στέφανι Φόρεστερ είχε γραφτεί για μια άλλη ηθοποιό, η οποία όμως τελικά τον αρνήθηκε κι έτσι επελέγη η Φλάνερι, στο ρόλο που θα σημάδευε την καριέρα της.
Η Φλάνερι δεν παντρεύτηκε ποτέ, αν και έχει μία κόρη 25 ετών ονόματι Blaise, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια ζει στην Αυστραλία. Πολλά έχουν γραφτεί για τις ερωτικές της προτιμήσεις, παρόλο που η ίδια ουδέποτε έδωσε αφορμή για σχόλια. Δεν σκοπεύει να ασχοληθεί άλλο με την ηθοποιία - αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που αποχώρησε από το καστ της "Τόλμη και Γοητεία" - αν και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει πίσω από τις κάμερες ως σκηνοθέτης.
Σε συνέντευξη που η ηθοποιός είχε δώσει σε γυναικείο περιοδικό της Αυστραλίας ("Woman's Day") το Μάρτιο του 2008, όταν πήγε στη χώρα των καγκουρό για την εγγραφή της κόρης της στο πανεπιστήμιο και για να γνωρίσει την οικογένεια του φίλου της, η Φλάνερι αναφέρθηκε στη συνεργασία της με την Κάθριν Κέλι Λανγκ: "Είναι ένα θαυμάσιο κορίτσι. Είναι καλή, γλυκιά, εργάζεται σκληρά και είναι επαγγελματίας", τόνισε, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν αντάλλαξαν αρνητική κουβέντα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Επισήμανε, πάντως, ότι η αγαπημένη της ατάκα στη σειρά - μέχρι τότε τουλάχιστον - ήταν μια μπηχτή που η Στέφανι είχε πει κάποτε στην Μπρουκ καυτηριάζοντας τις ερωτικές της σχέσεις με όλους τους άνδρες Φόρεστερ: "Αφού το 'χεις, γιατί να μην σου δώσω μια λίστα με όλους τους θείους, τους ξαδέρφους και όλους τους άντρες της οικογένειας με τους οποίους μπορείς να κοιμηθείς;".
Μια - ενδεχομένως αδιάφορη - πληροφορία που δεν γνωρίζατε για την Σούζαν Φλάνερι είναι ότι λατρεύει την πίτσα και μάλιστα, στο σπίτι της φροντίζει να διοργανώνει τουλάχιστον μία φορά το μήνα βραδιές πίτσας, που ετοιμάζει μόνη της για τους φίλους της.
Δείτε εδώ φωτογραφίες της Σούζαν Φλάνερι στο πέρασμα των χρόνων, από αφιέρωμα του περιοδικού Soap Opera Digest (τ. 25.08.2009):


...και εδώ δείτε μια φωτογραφία με το καστ που συμμετείχε στα πρώτα επεισόδια της σειράς "Τόλμη και Γοητεία":


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου