5 Νοεμβρίου 2012

Πού βρίσκεται ο πλανήτης του Σούπερμαν;


Ένας από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες, αν όχι ο δημοφιλέστερος, είναι ο Σούπερμαν, γέννημα της φαντασίας των Τζο Σούστερ και Τζέρι Σίγκελ, ένας ήρωας κόμικ που εισέβαλε στις ζωές μας στα τέλη της δεκαετίας του '30 προορισμένος να σώσει τους κατοίκους της Μετρόπολις από τους πάσης φύσεως κακούς. Ο Σούπερμαν δεν κατάγεται από τη Γη, αλλά ήρθε στον πλανήτη μας ύστερα από μια έκρηξη που κατέστρεψε τον πλανήτη από τον οποίο κατάγεται, τον Κρύπτον. Ο πλανήτης είναι, φυσικά, φανταστικός. Έχετε, όμως, ποτέ αναρωτηθεί πόσο κοντά στη Γη θα μπορούσε να βρίσκεται, αν υπήρχε στ' αλήθεια;
Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Νιλ ντεΓκρας Τάισον, διευθυντή του Πλανητάριου Hayden της Νέας Υόρκης, αν ο Κρύπτον υπήρχε στην πραγματικότητα, θα βρισκόταν στον αστερισμό Corvus, σε απόσταση 27.1 ετών φωτός από τη Γη, δηλαδή 150 τρισεκατομμύρια μίλια, και θα περιστρεφόταν γύρω από τον κόκκινο νάνο LHS 2520, ένα άστρο πιο μικρό και πιο... δροσερό από τον δικό μας ήλιο, που μπορεί να τον δει κανείς με το τηλεσκόπιο, αν έχει αστροφυσικές γνώσεις και το προσαρμόσει στη σωστή διεύθυνση.
Ο αστροφυσικός δεν τρελάθηκε ξαφνικά και άρχισε να ψάχνει ανύπαρκτους πλανήτες. Η ιδέα ανήκει στην DC Comics, την εταιρία που εκδίδει τις ιστορίες με πρωταγωνιστή τον υπερήρωα. Στα πλαίσια μας ιστορίας που επρόκειτο να δημοσιευτεί στο περιοδικό Action Comics, στελέχη της εταιρίας προσέγγισαν τον Τάισον, ώστε να τους καθοδηγήσει πού περίπου θα μπορούσε να βρίσκεται ένας πλανήτης σαν τον Κρύπτον. 
Εκείνος το μόνο που έκανε ήταν να μελετήσει τις περιγραφές των βιβλίων κόμικ,. βάσει των οποίων κατέληξε στο πιο πάνω συμπέρασμα. Μάλιστα, ο αστροφυσικός θα κάνει μία γκεστ εμφάνιση στο επόμενο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, όπου εμφανίζεται ως ο Άνθρωπος του Χάλυβα, που προσδιορίζει την ακριβή θέση του πλανήτη Κρύπτον. 

Πηγή: New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου