12 Νοεμβρίου 2012

Τα παιδιά αποφάσισαν: Καλύτεροι οδηγοί οι μπαμπάδες, πιο πολύ βρίζουν οι μανάδες!


Ο λαός λέει ότι "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια". Ας αφήσουμε τους τρελούς στην άκρη κι ας απευθυνθούμε στα παιδιά: Ποιος είναι καλύτερος οδηγός, ο μπαμπάς ή η μαμά; Μόνο που η απάντηση τους ίσως να μην ικανοποιήσει τις εύθικτες φεμινίστριες, οι οποίες ξεσηκώνονται κάθε φορά που ένας άντρας τους επισημαίνει λάθη - όχι μόνο στην οδήγηση, αλλά οπουδήποτε - απλά και μόνο επειδή αυτός που τους διορθώνει είναι άντρας - αν μια γυναίκα τους έλεγε ακριβώς τα ίδια δεν θα είχαν πρόβλημα.
Η αυστραλιανή ιστοσελίδα Carsguide παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας για την οδήγηση, στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν 1.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 7 ετών. Μία από τις ερωτήσεις ζητούσε από τα παιδιά να αξιολογήσουν τις ικανότητες των γονιών τους πίσω από το τιμόνι, ποιον δηλαδή θεωρούν ως καλύτερο οδηγό. 
Το 51% των παιδιών απάντησε ότι καλύτερος οδηγός ήταν ο μπαμπάς, ενώ μόλις το 45% προτίμησε τη μαμά. Τα υπόλοιπα παιδιά επέλεξαν κάποιον άλλο συγγενή (π.χ. τον παππού). Ακόμη κι αν θεωρήσουμε - αυθαίρετα - ότι το υπολειπόμενο 4% αφορά κάποια γυναίκα συγγενή, η διαφορά παραμένει υπέρ των αντρών και διευρύνεται όσον αφορά το παρκάρισμα. 
Το 58% ψήφισαν ως καλύτερους παρκαδόρους τους μπαμπάδες τους και μόλις το 36% τις μανάδες τους. Ωστόσο, εκεί όπου οι γυναίκες υπερέχουν είναι στο ότι θεωρούνται πιο διασκεδαστικές από τα παιδιά, παρόλο που βρίζουν περισσότερο από τους άνδρες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των παιδιών, οι μητέρες βρίζουν 20% περισσότερο από τους μπαμπάδες. 
Κατά τ' άλλα, τα παιδιά της έρευνας απάντησαν ότι η πιο ενοχλητική συνήθεια των γονιών τους, όταν οδηγούν, είναι το ότι ακούν απαίσια μουσική, σύμφωνα με το 43%. Το 34% ενοχλούνται όταν οι γονείς τους τραγουδούν φάλτσα ή πολύ δυνατά, ενώ το 21% των παιδιών δεν συμφωνούν όταν οι γονείς τους θυμώνουν και βρίζουν άλλους οδηγούς. 
Άραγε, αν μια αντίστοιχη έρευνα πραγματοποιούνταν στην Ελλάδα θα έβγαζε διαφορετικά αποτελέσματα και πόσο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου