8 Νοεμβρίου 2012

Ένα μουσείο για τη Σακίρα!


Στις 2 Φεβρουαρίου 1977, στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας γεννήθηκε η Σακίρα Ισαβέλ Μεμπαράκ Ριπό, που πολλά χρόνια αργότερα θα γινόταν γνωστή στην παγκόσμια μουσική σκηνή απλά ως... Σακίρα. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, η γενέτειρα πόλη της Λατίνας τραγουδίστριας (με ρίζες από το Λίβανο) σκέφτηκε να την τιμήσει ιδρύοντας ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο "άξιο τέκνο" της πόλης.
Το μουσείο περιέχει προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας (από φωτογραφίες μέχρι βραβεία), διάφορα σουβενίρ και φυσικά τα μόνα τραγούδια που ακούγονται είναι τα δικά της. Τα εγκαίνια έγιναν πριν λίγες μέρες και όσοι παρευρέθησαν έκαναν και μια περιήγηση στα σημεία της πόλης που συνδέονται με την ζωή της Σακίρα. 
Αφορμή αποτέλεσε η επέτειος των 200 ετών από την ίδρυση της, που θα γιορτάσει η Μπαρανκίγια το 2013. Σύμφωνα με την Νταϊάνα Ακόστα Μιράντα, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη, το μουσείο είναι "ένα δώρο στην Μπαρανκίγια για τα 200 χρόνια, αφιερωμένο σε μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες και αγαπημένες κόρες της". 
Αν σκεφτούμε ότι από την Μπαρανκίγια κατάγεται και η - πολυσυζητημένη τα τελευταία χρόνια - σέξι ηθοποιός Σοφία Βεργκάρα, μήπως να περιμένουμε σύντομα κι ένα δεύτερο μουσείο, αφιερωμένο σ' εκείνη;

Πηγή: ColombiaReports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου