9 Νοεμβρίου 2012

Γιατί πρέπει και οι άντρες να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης


Πριν λίγες μέρες, ένας άνδρας που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Cappn Poopdeck στο προφίλ του στο Reddit, ανέβασε ένα χαριτωμένο comic stripe - όπως συνηθίζει άλλωστε - για να αφηγηθεί την πραγματικά χαριτωμένη - σε πρώτη ανάγνωση - εμπειρία του, όταν σκέφτηκε να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο είχε ξεχάσει στο διαμέρισμα του η πρώην κοπέλα του. Ποιος ήταν το αποτέλεσμα: Ο άνδρας ήταν έγκυος!
Έκανε λάθος το τεστ ή ο άντρας ήταν όντως έγκυος; Ο ίδιος γέλασε φυσικά με το εύρημα αυτό, το οποίο δε καμία περίπτωση δεν περίμενε, όμως η πραγματικότητα ήταν λιγότερο αστεία. Όχι, ο Cappn Poopdeck δεν έγινε ο πρώτος άντρας στον κόσμο που θα περίμενε παιδί, όμως είχε καρκίνο στον δεξί του όρχι, μόνο που ο ίδιος δεν το γνώριζε. 
Όταν ανέβασε στο Reddit τα σκίτσα που είχε σχεδιάσει με αρκετά καυστική διάθεση, πολλοί ήταν εκείνοι που με μηνύματα τους τον προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο να έχει κάποια μορφή καρκίνου. Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, ο άνδρας σκέφθηκε να κάνει μια ιατρική εξέταση, η οποία επιβεβαίωσε τις υποψίες. Ευτυχώς, ο καρκίνος βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και είναι θεραπεύσιμος, όπως ο φίλος μας έσπευσε να ενημερώσει μέσα από τη σελίδα του.
Απ' ότι φαίνεται, τα επίπεδα της βήτα ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης, της ορμόνης που καθορίζει μέσω των ούρων αν μια γυναίκα είναι έγκυος, βρίσκονται σε αντίστοιχα επίπεδα και σε αρκετές περιπτώσεις καρκίνου των όρχεων. Κι επειδή με την υγεία δεν παίζουμε, καλό είναι να ελέγξουμε λίγο κάθε ενδεχόμενο και να μην φαινόμαστε αμελείς. Και γιατί όχι, ας κάνουμε και οι άντρες ένα τεστ εγκυμοσύνης για καλό και για κακό - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αρκετό για την πρόληψη ή την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, αλλά απαιτείται η ιατρική συνδρομή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου