27 Δεκεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Αρκετά ενδιαφέρουσα η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του έτους με 4 νέες ταινίες, ορισμένες εκ των οποίων έκαναν πρεμιέρα στις αίθουσες ήδη από την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι ταινίες αυτές απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά, ενώ αυτό που φαίνεται να λείπει είναι μια ελληνική ταινία, που θα μπορούσε να προσελκύσει τους θεατές. (Το "Αν" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη βγήκε αρκετά νωρίτερα και σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη κάνει τον κύκλο του). 


Ραλφ, η επόμενη πίστα - Wreck-It Ralph (κινουμένων σχεδίων, ΗΠΑ)
Υπόθεση: Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και τρεις δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Μαστρο-Φέλιξ που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα γίνει η αιτία να απελευθερωθεί ένας θανάσιμος ιός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα συναντήσει την απροσάρμοστη κι εριστική νεαρή Βανέλοπη Φον Σβιτς. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over; 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.1/10 (από 22.506 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 7.6/10 (κριτικοί), 4.3/5 (από 77.719 χρήστες)
myfilm.gr: 8.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
Roger Ebert: 3/4


Εντιμότατοι απατεώνες - Gambit (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία:Michael HoffmanΠρωταγωνιστούνAlan Rickman, Cameron Diaz, Colin Firth
Υπόθεση: Ο Χάρι Ντιν είναι ένας Λονδρέζος, που εργάζεται σε ένα μουσείο και οργανώνει ένα πολύπλοκο σχέδιο, προκειμένου να πείσει έναν πλούσιο συλλέκτη- o oποίος συμπτωματικά είναι και το αφεντικό του - να αγοράσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ. Για να ξεγελάσει τον αγοραστή επινοεί μια ιστορία, επιστρατεύοντας μια σέξι καουμπόισα και αθλήτρια του ροντέο από το Τέξας, της οποίας ο παππούς δήθεν διέσωσε τον πίνακα στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το περίπλοκο αυτό σχέδιο δεν πάει και τόσο καλά, θα ξεκινήσει μια μάχη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Θα καταφέρει ο Χάρι να ξεγελάσει τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αγγλίaς; Ποιος θα πάρει τελικά τα λεφτά, ποιος τον πίνακα και ποιος την κοπέλα;
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.4/10 (από 625 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 4.1/10 (κριτικοί)
myfilm.gr: 5.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5


Ο κυνηγός - The Hunter (δράμα, Αυστραλία)
Σκηνοθεσία:Daniel NettheimΠρωταγωνιστούνWilliam Dafoe, Sam Neill, Frances O'Connor
Υπόθεση: Σύμφωνα με πολλούς Αυστραλούς, ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας δεν πέθανε το 1936 αλλά εξακολουθεί να ζει. Ο Μάρτιν Ντέιβιντ, μετά από αρκετά περιστατικά που μαρτυρούν την ύπαρξή του εξαφανισμένου τίγρη της Τασμανίας, ξεκινά ένα κυνήγι για να τον βρει και να πάρει ένα δείγμα από το DNA του ώστε να μπορέσουν να γίνουν κλώνοι και να σωθεί τελικά το είδος. Παράλληλα όμως ξεκινά ένα «κυνήγι» που φέρνει στην επιφάνεια τους δεσμούς των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.8/10 (από 14.092 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 6.4/10 (κριτικοί), 3.5/5 (από 13.000 χρήστες)
myfilm.gr: 7/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5


Η ωραία κοιμωμένη - Bella Addormentata (δράμα, Ιταλία)
Σκηνοθεσία:Marco BellocchioΠρωταγωνιστούν: Toni Servillo, Isabelle Huppert
Υπόθεση: Πότε επιτρέπεται ν’αφήσεις κάποιον να πεθάνει; Ποια είναι η σωστή απόφαση; Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ιταλούς σκηνοθέτες αποφασίζει να μεταφέρει στην οθόνη μια εξαιρετικά ευαίσθητη ιστορία, που ξεσήκωσε έντονες πολιτικές και συνταγματικές αντιπαραθέσεις στη γείτονα χώρα και δυναμίτισε τη συζήτηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλάμε για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας νεαρής κοπέλας, η οποία μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα έπεσε σε κώμα το 1992. Ο πατέρας της κοπέλας για περισσότερο από μια δεκαετία ζητούσε την ευθανασία της κόρης του, το δικαίωμα της σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Η τραγωδία της Ελουάνα, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2009, μετατράπηκε σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα με το δικαστικό σύστημα να βρίσκεται αντιμέτωπο με την πληθωρική παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Βατικανό να εναντιώνεται απέναντι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 241 χρήστες) 
myfilm.gr: 6/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου