28 Δεκεμβρίου 2012

Σαν σήμερα: 28 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - γενέθλια:
Αρκετοί (ξένοι) γνωστοί ηθοποιοί έχουν σήμερα γενέθλια ξεκινώντας από την ντέιμ Μάγκι Σμιθ, που σήμερα κλείνει τα 80, μέχρι τον 58χρονο Ντένζελ Ουάσιγκτον, τη Σιένα Μίλερ, 31 ετών, τον Τζό Μανγκανιέλο, γνωστό από την τηλεοπτική σειρά "True Blood", που κλείνει τα 36, αλλά και τον Ελληνοαυστραλό ηθοποιό Άλεξ Δημητριάδης,  ο οποίος γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1973 και τον γνωρίσαμε από τις συμμετοχές του σε αρκετές ταινίες, με πιο γνωστές το "Γαμήλιο πάρτι" και "The Kings of Mykonos". Επίσης, σήμερα έχει γενέθλια ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λομάνα ΛούαΛούα (32 ετών), που έχει γράψει ιστορία περισσότερο με το όνομα του παρά με τις επιδόσεις του στο γήπεδο.
Τέλος, μια μέρα σαν κι αυτή γεννήθηκε και ο 28ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Γούντροου Ουίλσον (1856-1924, ο άνθρωπος που αποφάσισε την είσοδο των ΗΠΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά τη βύθιση αμερικανικών πλοίων από γερμανικά υποβρύχια και ο εμπνευστής των "14 σημείων" (όπως κατάργηση της μυστικής διπλωματίας, ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών κλπ.), που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις των κρατών τα τελευταία 100 χρόνια.

ΕΘΝΙΚΕΣ κ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ:
Στη δυτική εκκλησία σήμερα είναι η Ημέρα των Αγίων Αθώων, η οποία αναφέρεται στη σφαγή των νηπίων από τους στρατιώτες του Ηρώδη - στην Ορθόδοξη εκκλησία αυτή η γιορτή είναι αύριο. Οι Βρετανοί θεωρούν τη σημερινή μέρα ως την πιο γρουσούζικη του χρόνου και γενικά αποφεύγουν τα νέα ξεκινήματα, ενώ στο Μεξικό τα παιδιά "ξεγελάνε" τους γύρω τους δανειζόμενοι πράγματα που δεν θα επιστραφούν ποτέ, ενώ τραγουδούν το παρακάτω ποιηματάκι:
Inocente Palomita
Que te dejaste engañar
Sabiendo que en este día
Nada se debe prestar
που σημαίνει 
Αθώο περιστεράκι
που άφησες να σε κοροϊδέψουν
γνωρίζοντας ότι αυτή την ημέρα
τίποτα δεν πρέπει να δανείζεις.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - info: 
Στις 28 Δεκεμβρίου 1996, το φορτηγό πλοίο "Δύστος" βυθίστηκε 3.5 μίλια ανατολικά της Κύμης, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 20 ναυτικοί, ενώ διασώθηκε μόλις ένας, ο δόκιμος πλοίαρχος Χρήστος Αναγνώστου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σκιάθο με προορισμό τη Δραπετσώνα, ενώ ταξίδευε μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου