20 Δεκεμβρίου 2012

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις στη σύντροφο σου

Μπορεί οι γυναίκες να είναι απαραίτητες για έναν άνδρα, είναι όμως κι ένας δύσκολος, συχνά άλυτος γρίφος. Το μεγάλο τους ελάττωμα είναι ότι παρεξηγούν πολύ εύκολα το παραμικρό, όταν αφορά τις ίδιες προσωπικά. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να ζυγίσεις πολύ προσεκτικά τα λόγια σου, γιατί κινδυνεύεις να βρεθείς τιμωρημένος στο κρεβάτι, χωρίς να έχεις καταλάβει καν τι έφταιξε. Κι, όμως, όλα έχουν την εξήγηση τους. Τι πρέπει να προσέξεις, πριν ανοίξεις το στόμα σου και απευθυνθείς στη σύντροφο σου:


1. Οποιοδήποτε κοπλιμέντο για την εξωτερική εμφάνιση της κολλητής της, όπως "ωραία κοπέλα η φίλη σου" ή να εστιάσεις σ' ένα σημείο του σώματος της.
Η γυναικεία φιλία είναι σαν τα στάχυα στον κάμπο: τα βλέπεις να στέκονται καμαρωτά, αλλά αρκεί ένα ελαφρό αεράκι για να διαλυθούν. Γενικά, οι γυναίκες δεν το 'χουν σε τίποτα να διαλύσουν μια φιλία που μετράει πολλά χρόνια, αν υποψιασθούν ότι ο σύντροφος τους δείχνει ένα κάποιο ενδιαφέρον για την κολλητή τους, ακόμη κι αν το ενδιαφέρον αυτό είναι τελείως αθώο. Είναι προτιμότερο να διαμαρτυρηθείς "καλά, πάλι μ' αυτήν θα βγεις". Μπορεί να γκρινιάξει, κάτι που δεν της είναι και δύσκολο, αλλά κατά βάθος χαίρεται, γιατί αισθάνεται ότι απειλείται από μια γυναίκα λιγότερο. Μην ξεχνάς ότι η σύντροφος σου ποτέ των ποτών δεν είναι - ούτε μπορεί να γίνει - ο κολλητός με τον οποίο πίνεις μπύρες, τρώγοντας πίτσες και βλέποντας ποδόσφαιρο.

2. Να τη συγκρίνεις με τη μάνα της - ή με τη δικιά σου. 
Για κάποιο λόγο, οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να τρελαίνονται να γίνουν μάνες, δεν θέλουν όμως επ' ουδενί να τις συγκρίνει ο σύντροφος τους με τις μανάδες και μάλιστα αρνητικά. Και μπορεί η επιφανειακή αντίδραση τους να είναι συνήθως "γιατί, τι έχει η μάνα μου δηλαδή", από μέσα τους όμως βράζουν: "ε, όχι και να με συγκρίνει με την καταπιεστική μάνα μου, που με ζήλευε όλη την ώρα"! Εννοείται ότι η σύγκριση με τη δικιά σου μάνα δεν πρέπει να γίνεται ούτε ως αστείο, καθώς κινδυνεύεις να σου κολλήσει τη ρετσινιά του "μαμάκια", ακόμη κι αν τολμήσεις να το κάνεις μια φορά στα 10 χρόνια γνωριμίας σας. 

3 Κάθε αναφορά στην πρώην σου.
Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι συγκρίσεις με άλλες γυναίκες - τελεία! Μπορεί να πετούν και τη σκούφια τους, αν τις συγκρίνεις με το αυστηρό αφεντικό σου, που είναι άντρας και τρέμουν τα γόνατα σου κάθε φορά που πας να του μιλήσεις, όμως όταν συγκρίνονται με άλλες γυναίκες νιώθουν μειονεκτικά και ριγμένες. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, όταν μέτρο σύγκρισης αποτελεί η πρώην σου. Οκ, αν θέλεις να χωρίσετε απλά πες της το ανοιχτά. 

4. "Όχι".
Αν ο Μουσολίνι ήταν γυναίκα, το "όχι" θα τον είχε πεισμώσει τότε πολύ, που δεν αποκλείεται η Ιταλία να κέρδιζε τον πόλεμο. Η συγκεκριμένη δισύλλαβη λέξη, την οποία πρέπει να διαγράψεις από το καθημερινό σου λεξιλόγιο, όταν συνομιλείς με τη γυναίκα της ζωής σου, μπορεί να μετατρέψει ακόμη και την πιο ήσυχη γυναίκα σε επαναστάτρια. Από "γλυκό ζουζούνι" μπορεί να μετατραπείς στη στιγμή σε "φαλλοκρατικό γουρούνι" και να υποστείς μια ανεπιθύμητη τιμωρία (αποχή από το σεξ), απλά και μόνο επειδή είχες το θάρρος της γνώμης σου. Αν δεν θέλεις να τιμωρηθείς στο κρεβάτι, αλλά δεν θέλεις να χάσεις ούτε την ελευθερία του να εκφράζεσαι όπως επιθυμείς, μία είναι η λύση: η διπλωματία και... το ρίσκο.


5. Να λες σε όλα "ναι", χωρίς να δείχνεις ότι δεν το εννοείς
Προσοχή στο ρήμα. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς όντως μαζί της, αλλά να της δίνεις αυτήν την εντύπωση. Να σκέφτεσαι π.χ. αν η ομάδα σου θα κερδίσει το επόμενο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος, αλλά να φαίνεσαι σαν να κρέμεσαι από τα χείλη της. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η αγαπημένη σου "γατούλα" καταλάβει ότι άλλα λεν τα χείλη σου και άλλα το μυαλό σου, τότε θα βγάλει νύχια και θα εύχεσαι χίλιες φορές να είχες διαφωνήσει μαζί της! 
Υποχρεωτική εξαίρεση στον κανόνα: όταν σου κάνει την ερώτηση-παγίδα: "Πάχυνα;". Εκεί πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την τεχνική για να της δείξεις ότι διαφωνείς, χωρίς να καταλάβει ότι δεν το εννοείς - καλή τύχη δηλαδή. 

6. "Πάχυνες";
Ο λόγος για τον οποίο αυτή η ερώτηση θεωρείται απαγορευμένη, νομίζω ότι είναι προφανής. Περισσότερο ασφαλής θα ένιωθες αν έπρεπε να μπεις σ' ένα ναρκοπέδιο, χωρίς να γνωρίζεις καν τα βασικά, παρά κάνοντας αυτήν την ερώτηση. Οι μπηχτές θα πηγαίνουν και θα έρχονται για μήνες, αν όχι για χρόνια, θα αφήνεις σπόντες για τα δικά σου κιλά, αν κι εσένα λίγο σε νοιάζει, θα κάνει αποχή από το σεξ για όσες εβδομάδες χρειαστεί μέχρι να ανέβει η αυτοπεποίθηση της, θα γεμίσει το ψυγείο με ένα σωρό διαιτητικά φαγητά, που δεν θα τα έτρωγες ούτε αν ήσουν νηστικός, και γενικά θα καταλάβεις τι εννοούν οι φίλοι σου που παραπονιούνται για τις γυναίκες τους, ότι τους έκαναν την "ζωή πατίνι".

Όσον αφορά το ποια ερώτηση λατρεύουν οι γυναίκες, τα πράγματα είναι απλά, αν και δυσάρεστα. Αν θέλεις να κάνεις τη σύντροφο σου "χαλί να την πατήσεις", το μόνο που χρειάζεται, είναι να της πεις: "Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε για τη σχέση μας". Ω,ναι! μοιάζει σχεδόν αδύνατο να συμβεί και πιθανόν να το συγκρίνεις μέσα σου με το μαρτύριο του Σισύφου, που ήταν τιμωρημένος να μεταφέρει τον ίδιο βράχο από το πρωί ως το βράδυ, όμως είναι το πικρό αντίτιμο της ευτυχίας.
Επιστράτευσε όλη σου την υπομονή, δείξ' της ότι σε απασχολεί βαθύτατα το μέλλον της σχέσης σας και άφησε την να μιλάει όσο θέλει. Δεν χρειάζεται να τη διακόπτεις - δεν το θέλει άλλωστε. Και μόνο που έκανες την ερώτηση της αρκεί. Προσοχή: επειδή μια τέτοια συζήτηση μπορεί να κρατήσει και ένα 24ωρο, φρόντισε μετά από κάνα μισάωρο να βρεις έναν εύσχημο τρόπο να την κάνεις διακριτικά.
Μην το τολμήσεις, αν πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις, γιατί θα είναι σαν να κάνεις τρύπα στο νερό. Εξάλλου, είναι αυξημένος ο κίνδυνος να ενθουσιαστεί τόσο πολύ το έτερο σου ήμισυ, ώστε να παίρνει από μόνη της συχνά αντίστοιχες πρωτοβουλίες και να οργανώνει συζητήσεις με θέμα την πορεία της σχέσης σας, οπότε θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου τη διπλωματική επιδεξιότητα (βλ και πιο πάνω, συμβουλή νούμερο 5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου