14 Δεκεμβρίου 2012

Τρέχει η μύτη σας ασταμάτητα για χρόνια; Μήπως φταίει.. το δόντι;


Τι σχέση μπορεί να έχει ένα δόντι με την καταρροή της μύτης; Μεγάλη, αν το δόντι παγιδευτεί στο... αυτί σας, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός 8χρονου αγοριού, η περίπτωση του οποίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Medical Journal. 

Οι γονείς του αγοριού ζήτησαν τη συνδρομή αλλεργιολόγου, επειδή η μύτη του έτρεχε συνέχεια επί τρία ολόκληρα χρόνια. Είχε, δηλαδή, ισχυρή βλενοπυώδη ρινόρροια, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της έντονης ρινικής καταρροής.. Οι ακτινογραφίες ήταν αποκαλυπτικές. Στα ιγμόρεια υπήρχε μια σοβαρή φλεγμονή, προκληθείσα από ένα ξένο ασβεστοποιημένο αντικείμενο, που είχε εισχωρήσει στο κανάλι του αυτιού - ένα δόντι! 
Πώς βρέθηκε το δόντι στο αυτί του παιδιού; Προφανώς, όταν του έπεσε το πρώτο του δόντι, ο μικρός το έβαλε κάτω από το μαξιλάρι του περιμένοντας ότι θα ερχόταν να το πάρει η νεράιδα των δοντιών αφήνοντας του ένα νόμισμα ως αντάλλαγμα. Με κάποιον τρόπο, όμως, κατά τη διάρκεια του ύπνου το δόντι εισχώρησε στο αυτί, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια, χωρίς να το υποψιαστεί κανείς. Ο μικρός νόμιζε ότι η νεράιδα των δοντιών όντως του πήρε το δόντι, αλλά μάλλον τσιγκουνεύτηκε να του αφήσει κάποιο δωράκι, ενώ οι γονείς του δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να φανταστούν τι πραγματικά είχε συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου