17 Δεκεμβρίου 2012

Είναι αυτή η πιο ανυπόφορη, ζηλιάρα σύζυγος του κόσμου;


Ο καβγάς ενός παντρεμένου ζευγαριού και η αφάνταστα καλπάζουσα φαντασία της ζηλιάρας συζύγου κινητοποίησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ, ενώ λίγο έλειψε ν' αναστατώσουν μια ολόκληρη αεροπορική πτήση από το Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό το Παρίσι. Σίγουρα, πάντως, αυτός που ταλαιπωρήθηκε ήταν ο άτυχος σύζυγος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε κάποιες ώρες μέχρι ν' αποδείξει ότι δεν ήταν τρομοκράτης. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. 

Ο Οκιέζε και η Γιούνις Ουκαέγκμπου, 58 και 50 ετών αντίστοιχα, είχαν έναν έντονο καβγά. Ο Οκιέζε επρόκειτο να ταξιδέψει μέχρι τη Νιγηρία μέσω Παρισιού, κάτι που η σύζυγος του θεώρησε ύποπτο, καθώς δεν ήθελε να την πάρει μαζί του. Μόλις, λοιπόν, ο 58χρονος άνδρας αναχώρησε από το σπίτι τους στο Νιου Τζέρσεϊ κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο Νιούαρκ, η υπερβολικά καχύποπτη Γιούνις τηλεφώνησε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγος της επρόκειτο να βάλει βόμβα στο αεροπλάνο και να το ανατινάξει. 
Όταν σε λίγη ώρα οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σπίτι της για να της πάρουν κατάθεση, η κόρη του ζευγαριού άκουσε τους ισχυρισμούς της μητέρας της και ειδοποίησε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο, μέσω κινητού τηλεφώνου. Στην πύλη του αεροδρομίου, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Οκιέζε, παρόλο που είχε ήδη περάσει από έλεγχο αποσκευών και δεν είχε ανιχνευθεί τίποτα το ύποπτο από το μηχάνημα. Ο άνδρας εξήγησε στους αστυνομικούς ότι η σύζυγος του είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και ότι έλεγε ψέματα. Τελικά, ύστερα από λίγες ώρες ταλαιπωρίας, αφού ελέγχθηκαν εξονυχιστικά οι βαλίτσες του, ο Οκιέζε Ουκαέγκμπου αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν διαπιστώθηκε τίποτε το ύποπτο, και αναχώρησε με την επόμενη πτήση για τη Νιγηρία.
Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post, η Γιούνις ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγος της ήταν λίγο μυστικοπαθής τον τελευταίο καιρό, ενώ υποστήριξε ότι ειδοποίησε τις αρχές επειδή δεν μπορούσε ν' ανοίξει τη βαλίτσα του Οκιέζε, όταν εκείνος άφησε ένα υπονοούμενο ότι μέσα είχε βόμβα. Η αστυνομία πάντως προτίθεται ν΄ ασκήσει μήνυση κατά της 50χρονης γυναίκας που κινητοποίησε άδικα ολόκληρη αντιτρομοκρατική επιχείρηση με την υστερική αντίδραση της.
Όσον αφορά το ηθικό δίδαγμα της όλης ιστορίας, είναι απλό: Κυρίες μου, αν ο σύζυγος σας είναι λίγο απόμακρος και ασφαλίζει καλά τις αποσκευές του ή γενικότερα αν δεν ξέρετε τον κωδικό για να τις ανοίξετε, κατά πάσα πιθανότητα ο σύζυγος σας ΔΕΝ είναι τρομοκράτης. 

Πηγή: New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου