18 Δεκεμβρίου 2012

Τι πραγματικά σκέφτονται οι άνδρες;


Οι άνδρες συνηθίζουμε να λέμε ότι της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος, όμως και οι γυναίκες δεν πάνε πίσω. Αντίστοιχη είναι και η δική τους άποψη για τους άντρες. Δεν τους καταλαβαίνουν και πάντα αναρωτιούνται τι πραγματικά σκέφτονται. Ο Αυστραλός Geoff Barker, συγγραφέας του μπεστ σέλερ "What's on a Man's Mind? What Every Woman Needs to know" ("Τι υπάρχει στο μυαλό ενός άντρα; Τι πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα") πιστεύει ότι μπορεί να δώσει τις απαντήσεις. Αναζητώντας τις απαντήσεις στο ερώτημα "γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια", ύστερα από 15 χρόνια επιστημονικής έρευνας του αντρικού πληθυσμού, στα 11 από τα οποία ήταν και ο ίδιος παντρεμένος, ο Barker κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα. Ποια είναι αυτά;

1.  Οι άντρες δεν επαναπαύονται ποτέ σε μία σχέση, αλλά πάντοτε ψάχνουν για το καλύτερο. "Ακόμη κι αν ένας άντρας πιστεύει πραγματικά ότι είναι με το τέλειο κορίτσι, συχνά αισθάνεται τόσο ανασφαλής για τη δική του ζωή και πορεία, ώστε δε θέλει να κλείσει την πόρτα στα ενδεχόμενα" εκτιμά ο συγγραφέας και ανάβει κόκκινο συναγερμό στο γυναικείο πληθυσμό. Αν και διευκρινίζει ότι δεν είναι απαραίτητο πως ένας άντρας θ' απατήσει οπωσδήποτε τη σύντροφο του ή ότι θα τη χωρίσει, προειδοποιεί ότι ναι, το μάτι των αντρών παίζει. Είναι στο χέρι της συντρόφου του να μην συνεχιστεί το παιχνίδι και από κάποιο άλλο όργανο του σώματος του. 
2. Οι άνδρες δεν κάνουν ποτέ ερωτήσεις, εκτός αν πρόκειται για το σεξ ή κάτι παρόμοιο και μόνο αν περιμένουν καταφατική απάντηση. Ωστόσο, τους αρέσει να απαντάνε στις ερωτήσεις των γυναικών. Κατά τον Barker, ένας άντρας συνήθως δεν έχει πρόβλημα ν' απαντήσει ούτε καν στις ανασφαλείς ερωτήσεις που συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες για το μέλλον της σχέσης τους, παρόλο που δεν θα έκανε ποτέ μια τέτοια ερώτηση με δική του πρωτοβουλία. 
Μια παρατήρηση, πολύ σημαντική:. Οι προτροπές των γυναικών ότι "πρέπει να μιλήσουμε", όπως και η ερώτηση/κίνδυνος-θάνατος "νομίζεις ότι πάχυνα;", αποτελούν ό,τι χειρότερο για έναν άντρα που δεν συμμερίζεται τις υπερβολικές ανασφάλειες της συντρόφου του ή που πιστεύει ότι ναι, η σύντροφος του όντως πάχυνε, αλλά φοβάται να της το ομολογήσει, επειδή ξέρει ότι μετά θα πρέπει να ξεχάσει το σεξ για κάνα δυο εβδομάδες. 
3. Οι άντρες δεν δίνουν πάντα ειλικρινείς απαντήσεις, κυρίως όταν πρόκειται π.χ. για το ερώτημα "Σου αρέσει η όμορφη γκόμενα του γραφείου;". Για την ακρίβεια, είναι εκπαιδευμένοι να αρνούνται τα πάντα. Σοβαρά τώρα, ποια γυναίκα πιστεύει την όποια αρνητική απάντηση του συντρόφου της, ακόμη κι αν εκείνος όντως δεν έχει μάτια γι' άλλη; Καμιά, γι' αυτό και οι περισσότερες εφαρμόζουν την παροιμία "φύλαγε τα ρούχα σου, για να 'χεις τα μισά", όταν το ραντάρ τους εντοπίσει κάποια επικίνδυνη αντίπαλο στον ορίζοντα. 
4. Ο Barker προειδοποιεί: η λέξη "σ' αγαπώ" δεν έχει για τους άνδρες το ίδιο νόημα που έχει και για τις γυναίκες. "Οι άντρες αγαπούν το σκύλο τους, την πίτσα, το ποδόσφαιρο και αγαπούν τις συντρόφους τους... Στην αρχαία σανσκριτική γλώσσα υπάρχουν 96 λέξεις για την αγάπη. Εμείς έχουμε μία και δεν ξέρουμε ούτε εμείς για το τι εσείς οι γυναίκες πιστεύετε ότι σημαίνει", ανάβει και πάλι το κόκκινο φωτάκι του συναγερμού στο γυναικείο πληθυσμό. Ποια είναι η λύση; Οι γυναίκες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο πώς εκφράζει ένας άνδρας την αγάπη του, στις πράξεις δηλαδή και όχι απλά στα λόγια του. 
5. Οι περισσότεροι άνδρες θα ήθελαν να κοιμηθούν με μια μικρότερη τους. "Δεν υπάρχει ούτε ένας άντρας που δεν φαντασιώνεται ότι κοιμάται με μια γυναίκα μεταξύ 18 και 24 ετών", προειδοποιεί ο Barker. Άλλωστε, όπως ήδη έχουμε πει, το μάτι των αντρών παίζει συνεχώς. Ωστόσο, άλλο η φαντασίωση και άλλο η πράξη σπεύδει να καθησυχάσει ο συγγραφέας: "Οι περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρονται λίγο για κάτι σοβαρό με μια πολύ νεότερη γυναίκα. Εξάλλου, όσο μεγαλώνουν εξίσου σημαντικό θεωρούν και το πνεύμα". 
6. Οι άνδρες "καρφώνουν" με το βλέμμα τους τις σέξι γυναίκες, όμως δεν είναι κάτι κακό. Για την ακρίβεια είναι κάτι τελείως ακούσιο, που συνδέεται με την ανθρωπολογία. "Φανταστείτε ότι έχετε δημιουργηθεί μ' έναν εγκέφαλο ειδικά σχεδιασμένο να βιώνει σεξουαλικά συναισθήματα. Αυτή η μονάδα βάσης είναι μια πολύπλοκη, γενετική και ακούσια ανάγκη που ικανοποιείται με οπτική, σωματική ή διανοητική διέγερση, με φαντασίωση σεξουαλικών πράξεων ή με άλλους τρόπους", προσπαθεί ο συγγραφέας να εξηγήσει στις γυναίκες που ήδη χτυπούν με νευρικότητα και σκεπτικισμό το πόδι τους στο πάτωμα. 
7. Οι άνδρες αγαπούν την ευθύτητα. Θέλουν από τις γυναίκες να λένε εξ αρχής αυτό που σκέφτονται και όχι να το γυροφέρνουν με περιττές πληροφορίες.
8. Οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι μετροσέξουαλ. Δεν ψάχνουν όλοι για τη καλύτερη ενυδατική κρέμα της αγοράς, ούτε ανησυχούν για το "σωσίβιο" στο στομάχι τους. Ωστόσο, ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών και ναι, προσέχουν λεπτομέρειες όπως το υπερβολικό μέικ-απ, το κραγιόν στα δόντια ή το... αξύριστο μουστάκι.
9. Οι περισσότεροι δεν ενοχλούνται, όταν μια γυναίκα κάνει το πρώτο βήμα και τους ζητήσει να βγουν ραντεβού ή ακόμη αφήσει υπονοούμενο για σεξ. Παραμένει όμως και με ισχυρή μειοψηφία που μάλλον απωθείται από τις επιθετικές γυναίκες. 
10. Οι άνδρες είναι πολύ πιο απλοί απ' όσο νομίζουν οι γυναίκες, που μάλλον τείνουν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Σύμφωνα με τον Barker: "Αν οι γυναίκες βγάλουν τα κόκκινα γυαλιά τους, θα μπορούσαν να δουν οτιδήποτε θέλουν να μάθουν για έναν άνδρα ήδη από τα πρώτα λεπτά. Οι άντρες είναι ανοιχτά βιβλία".
Τι άλλο σκέφτονται οι άνδρες, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου  "What's on a Man's Mind? What Every Woman Needs to know";
- "Η καλύτερη μορφή αντισύλληψης είναι η δύσοσμη αναπνοή"
- "Αν μια γυναίκα έχει τρελό σώμα, συνήθως είναι και η ίδια τρελή"
- "Το λίγο μέικ-απ είναι καλό, το πολύ μέικ-απ είναι ιουυυ"
- "Είσαι καλή στο κρεβάτι - τέλεια. Όμως μην μου πεις με πόσους άνδρες έχεις πάει"
- "Να μην εμπλακώ ποτέ σε συζήτηση στο ερώτημα "Πάχυνα;". Αντίθετα, να απαντήσω με μια αδιάφορη απάντηση, όπως "Πιστεύεις ότι το Παλαιστινιακό θα λυθεί σύντομα;""
- "Το μπλε δείχνει εξίσου καλό με το μπεζ, όμως στο πιο ανοιχτό χρώμα φαίνεται περισσότερο η βρωμιά"
- "Οι άντρες θέλουν να έχουν το χώρο τους: μια καλή παμπ, την τηλεόραση τους, ένα γκαράζ και τακτική επικοινωνία με τ' απαραίτητα ιδιωτικά μέρη".
Για περισσότερες συμβουλές, βρείτε το βιβλίο σε κάποιο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και παραγγείλτε το.

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου