7 Δεκεμβρίου 2012

Ένα χριστουγεννιάτικο κέικ για ανθρώπους και για σκύλους!


Πλησιάζουν και τα φετινά Χριστούγεννα... Με γεμάτο ή άδειο πορτοφόλι, όλοι θα φροντίσουμε να μαγειρέψουμε ή να αγοράσουμε έτοιμα τα εορταστικά φαγητά και γλυκά: κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες κλπ. Και ο σκύλος μας; Πώς θα καταλάβει ότι είναι γιορτές; Θα αυξήσουμε απλά τα κόκαλα στο κυπελλάκι του και νομίζουμε πως καθαρίσαμε; Παραπονεμένο θ' αφήσουμε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου;

Εδώ και έξι χρόνια, ένας Ιάπωνας σεφ και ιδιοκτήτης ιταλικού ρεστοράν στο Τόκιο, ο Ναοχίκο Ναγκατάνι, σκέφτηκε και ετοίμασε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο κέικ, το οποίο μπορούν ν' απολαύσουν και οι σκύλοι μαζί με τ' αφεντικά τους. Το κέικ βασίζεται σε σκέτο παντεσπάνι, γαρνιρισμένο με κρέμα σαντιγί. Επειδή, όμως, για τα σκυλιά μια σειρά από τροφές είναι απαγορευμένες, το εν λόγω γλύκισμα δεν περιέχει σοκολάτα ή αλκοόλ. Άλλωστε, το παντεσπάνι του συγκεκριμένου κέικ παρασκευάζεται από όλυρα, ένα είδος σιταριού που προκαλεί λιγότερες αλλεργίες απ' ό,τι το κανονικό αλεύρι, σύμφωνα με τον Ναγκατάνι. 
"Ο δείκτης γεννήσεων μειώνεται εδώ στην Ιαπωνία κι έτσι τα σκυλιά θεωρούνται κάτι σαν παιδιά και οι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν τα Χριστούγεννα μαζί τους. Αν, όμως, μόνοι οι άνθρωποι τρώνε κέικ, τα σκυλιά λυπούνται. Θέλουν να φάνε κάτι κι εκείνα και συγχύζονται όταν δεν τους δώσετε λίγο κέικ", δηλώνει ο πρωτοποριακός αυτός σεφ. Προσοχή, όμως! Συστήνει στους πελάτες του να μην ταΐζουν όλο το χρόνο το σκύλο τους μ' αυτό το "canine friendly" γλυκό, για να μην παχύνουν και γίνουν τεμπέλικα.
Δεν μοιράζεται, πάντως, μαζί μας τη συνταγή του κέικ που ετοιμάζει κι έτσι, αν θέλετε να το απολαύσετε μαζί με το σκυλάκι σας, πρέπει να ταξιδέψετε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα γύρω από τον πλανήτη.


Σχετικά θέματα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου