18 Δεκεμβρίου 2012

Πώς η γραφειοκρατία εμποδίζει έναν Αυστριακό να στείλει δωρεάν φάρμακα στην Ελλάδα

Την ενδιαφέρουσα περιπέτεια ενός Αυστριακού που έχει μαζέψει φάρμακα και θέλει να τα προσφέρει σε ελληνικό νοσοκομείο, όμως εμποδίζεται από την ελληνική γραφειοκρατία, διάβασα στην αγγλόφωνη αυστριακή εφημερίδα Austrian Times. Για κάποιο λόγο, η είδηση δεν έχει γίνει γνωστή ή αναπαραχθεί από κάποιο ελληνικό μέσο και αναμεταδίδεται από το ταπεινό αυτό μπλογκ 

Ο Erwin Schrümpf από το Flachgau του Σάλτσμπουργκ ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει μια μεγάλη ποσότητα δωρεάν φαρμάκων από εταιρίες της περιοχής του (Σάλτσμπουργκ), προκειμένου να τα στείλει στη χώρα μας, επειδή σοκαρίστηκε από την ακραία φτώχεια που επικρατεί στην Ελλάδα και κυρίως, επειδή πληροφορήθηκε ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην πρέπουσα φαρμακευτική αγωγή. 
Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα, ότι τα ράφια των φαρμακείων συχνά ξεμένουν από φάρμακα, επειδή δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγές από τις επιφυλακτικές ξένες εταιρίες, ενώ πολλοί είναι και οι συμπολίτες μας που δεν αγοράζουν φάρμακα, με όλη αυτή τη σύγχυση που επικρατεί όσον αφορά την εξόφληση των φαρμακοποιών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
Το θέμα είναι ότι κανένας Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχει αναλάβει κάποια ιδιωτική πρωτοβουλία - έχει περάσει προ πολλού η εποχή των εθνικών ευεργετών. Αντίθετα, ο Αυστριακός αυτός ενδιαφέρεται περισσότερο για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη βαθιά φτώχεια, στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, και μάλιστα συμφώνησε να προσφέρει τα φάρμακα που συγκέντρωσε στο Γενικό Νοσοκομείο "Ελπίς", το "μοναδικό νοσοκομείο που εξακολουθεί να νοσηλεύει ανασφάλιστους ασθενείς", όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα. 
Όπως δηλώνει ο ίδιος, ήταν εκπληκτικά εύκολο να μαζέψει όλα αυτά τα φάρμακα, "η επιθυμία για δωρεές υπάρχει, όμως το να φέρω τα φάρμακα εκεί που τα χρειάζονται και να πάρω την άδεια είναι εκπληκτικά δύσκολο".  Τα εμπόδια μπαίνουν από τους Έλληνες αξιωματούχους και πιο συγκεκριμένα από τη γραφειοκρατία του Ε.Ο.Φ., που βάζει συνέχεια προσκόμματα στη μεταφορά του τόσο απαραίτητου ιατρικού υλικού από την Αυστρία στη χώρα μας. 
Επείγουσα χαρακτηρίζει την ανάγκη μεταφοράς του υλικού και ο διευθυντής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Γιάνναρος, όμως απ' ότι φαίνεται καμία ανθρωπιστική κρίση δεν ιδρώνει το αυτί της ελληνικής γραφειοκρατίας. Έτσι, ο Erwin Schrümpf ετοιμάζεται να ταξιδέψει μέσα στην εβδομάδα στη χώρα μας, ευελπιστώντας να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Ελπίζουμε, τα ελληνικά ΜΜΕ να ασχοληθούν και ν' αναδείξουν το θέμα, γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό και αποκαλυπτικό των ελληνικών παθογενειών. 

Πηγή: Austrian Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου