28 Ιανουαρίου 2012

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ


Ο Nick Santino ήταν ηθοποιός, γνωστός ευρύτερα από τη συμμετοχή του σε αμερικάνικες σαπουνόπερες. Πριν από αρκετά χρόνια υιοθέτησε ένα σκυλί ράτσας πιτ μπουλ από καταφύγιο ζώων, στο οποίο έδωσε το όνομα Ρόκο. Έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και ο ίδιος, αφού μεγάλωσε αρχικά σε ορφανοτροφείο και στη συνέχεια με ανάδοχες οικογένειες, ένιωθε πολύ δεμένος με το σκύλο του φτάνοντας στο σημείο να γράψει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι δεν ήταν αυτός που έσωσε τον Ρόκο, αλλά ο Ρόκο έσωσε εκείνον.

ΕΦΗΒΗ, ΠΟΥ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕ ΜΟΝΟ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ, ΚΙΝΔΥΝΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Μια έφηβη κοπέλα από το Μπίρμιγχαμ της Αγγλίας, η 17χρονη Stacey Irvine κινδυνεύει να πεθάνει σύμφωνα με τους γιατρούς, διότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με φαστ φουντ και πιο συγκεκριμένα με κοτομπουκιές, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Telegraph. Σε ηλικία 2 ετών επισκέφτηκε με τη μητέρα της ένα εστιατόριο των McDonald's και από τότε "κόλλησε" με το συγκεκριμένο είδος φαγητού και δη με τις κοτομπουκιές, ενώ δεν έφαγε ποτέ μέχρι σήμερα φρούτα ή λαχανικά. Η μόνη διατροφική της παρέκκλιση όλα αυτά τα χρόνια είναι το πρωινό της, το οποίο αποτελείται από μία φέτα ψωμί του τοστ και πατατάκια.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012.
Η μοναδική αργία της ημέρας απαντάται στην Αρμενία, όπου γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία φέτος συμπίπτει με την συμπλήρωση εικοσαετίας από την ίδρυση τους.
Σαν σήμερα το 1986 συνέβη το τραγικό δυστύχημα του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του από τον διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

27 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

1. Όταν η Μαντόνα αποφάσισε να ονομάσει την πρωτότοκη κόρη της Λούρδη, πολλοί απόρησαν με την επιλογή του ονόματος. Η ίδια η βασίλισσα της ποπ πάντως σε συνέντευξη της διευκρίνισε ότι το όνομα αυτό το έδωσε στην κόρη της, επειδή η μητέρα της ήθελε πάντοτε να επισκεφτεί τη γαλλική πόλη Λούρδη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων και αποτελεί θρησκευτικό, τουριστικό προορισμό εκατομμυρίων ρωμαιοκαθολικών που θέλουν να προσκυνήσουν ένα θαυματουργό άγαλμα της Παναγίας που βρίσκεται στην πόλη.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Οι φήμες είναι πανταχού παρούσες στον χώρο της διεθνούς σόου μπιζ. Κάποιες φορές είναι αληθινές και άλλες πάλι είναι απλά...φούμαρα. Ποιες είναι όμως οι τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν; Ποια θα βαφτίσει το μόλις τριών εβδομάδων κοριτσάκι της Μπιγιονσέ; Ποιο είναι το νέο επεισόδιο στο έπος του διαζυγίου της Κέιτυ Πέρι με τον Ράσελ Μπραντ; Ποιος διάσημος ηθοποιός σκέφτεται να ασπαστεί το ισλαμισμό; Για ποια σταρ κυκλοφόρησε στο τουίτερ η φήμη ότι πέθανε; Εδώ θα τα διαβάσετε όλα...

Η ΧΟΝΤΡΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ

Οι έλληνες πολιτικοί είναι γνωστοί για τις γκάφες τους, οι οποίες αποτελούνται από ανώδυνα γλωσσικά ολισθήματα μέχρι απερίσκεπτες αποφάσεις που όμως έχουν τραγικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο, όπως η πρόσφατη παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης ότι δε διάβασε το μνημόνιο με την τρόικα πριν να το υπογράψει. Αλλά οι γκάφες δεν είναι προνόμιο μόνο των δικών μας πολιτικών, αλλά είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Αυτή ειδικά η εβδομάδα ήταν γεμάτη από απερίσκεπτα λόγια ή πράξεις πολιτικών προσώπων σε διάφορα μέρη του κόσμου: από τον πορτογάλο πρόεδρο που παραπονέθηκε για τη μείωση στις αποδοχές του, την ώρα που ο μισθός του είναι πολλαπλάσιο του μέσου Πορτογάλου, μέχρι την προχθεσινή γκάφα του υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα "περίφημο" ρητό του Σαίξπηρ αγνοώντας ότι επρόκειτο απλά για μια φράση σε ένα βιβλίο ενός - κατά τ' άλλα άσημου - σύγχρονου συγγραφέα με αυτό το επίθετο, μακρινού απογόνου του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: MICHEL TELO - AI SE EU TE PEGO

Δεν είναι απλά ένα δροσερό χαρούμενο τραγουδάκι, αλλά έχει εξελιχθεί σε τραγούδι-μανία για τους Βραζιλιάνους. Πρόκειται για το τραγούδι "Ai Se Eu Te Pego!" που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008, όμως έγινε τεράστια διεθνή επιτυχία μόλις τους τελευταίους μήνες χάρη στην επανεκτέλεσή του από τον Michle Teló.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ CD SINGLES ΚΑΙ ALBUM CHART: 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Μικρές είναι οι αλλαγές στο παγκόσμιο singles chart της ερχόμενης εβδομάδας. Εντυπωσιακή είναι ή άνοδος της Jessie J κατά τέσσερις θέσεις - όπως το προβλέψαμε την περασμένη εβδομάδα - αλλά και η είσοδος στη δεκάδα ενός ακόμα επιτυχημένου single από το album "Nothing But The Beat" του David Guetta, η δεύτερη συνεργασία του dj με τη Nicki Minaj στο "Turn Me On". Το τραγούδι βρέθηκε από την εικοστή έβδομη θέση της περασμένης εβδομάδας στη δέκατη.
Στα album συνεχίστηκε η πτώση στις πωλήσεις, ενώ είχαμε τρεις νέες θέσεις στην πρώτη δεκάδα του παγκόσμιου chart, δύο ιαπωνικά συγκροτήματα και μία συλλογή με παιδικά τραγούδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρώτη με μεγάλη διαφορά για ακόμα μία εβδομάδα ήταν η Adele με το "21".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η ημερομηνία συμπίπτει με την ημέρα της απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τα σοβιετικά στρατεύματα. Πρόκειται για το χειρότερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έχει ποτέ διαρπαχτεί, αποθέωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Εβραίοι, τσιγγάνοι και Σλάβοι, λαοί που για τους ναζιστές θεωρούνταν "κατώτερες φυλές", αλλά και ομοφυλόφιλοι, άτομα με αναπηρίες, κομμουνιστές, όσοι δεν ασπάζονταν, αλλά μάχονταν την παράλογη πολιτική του μίσους που πρέσβευε η ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου και του Β παγκοσμίου πολέμου αποτελούσαν στόχο συστηματικής και απάνθρωπης εξόντωσης. Το ζητούμενο της συλλογικής μνήμης είναι πιο ισχυρό σήμερα,

26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

1. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι πραγματικά εργένης εκ πεποιθήσεως. Είχε βάλει παλιότερα στοίχημα δέκα χιλιάδων δολαρίων  με τη Μισέλ Φάιφερ και τη Νικόλ Κίντμαν ότι στα σαράντα θα παρέμενε ανύπαντρος και χωρίς παιδιά. Φυσικά, ο ηθοποιός που το Μάιο θα κλείσει τα πενήντα δύο του χρόνια, το στοίχημα το κέρδισε, δε γνωρίζω όμως αν εισέπραξε και τα λεφτά. 

2. Ο Τζεράρντ Μπάτλερ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο Χόλιγουντ μετά τη συμμετοχή του στην ταινία "300". Ταυτόχρονα όμως η ταινία τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή στον γυναικείο πληθυσμό, που θαύμαζε το σμιλεμένο κορμί του Λεονάιντας. Επομένως, δεν πρέπει να μας παραξενεύει η εξομολόγηση του ηθοποιού ότι η αγαπημένη του ατάκα για να ρίξει μια γυναίκα

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η πολυαναμενόμενη ταινία "Οι απόγονοι" του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Alexander Payne με πρωταγωνιστή τον George Clooney κάνει πρεμιέρα απόψε στους κινηματογράφους, ενώ πολύ θετική είναι η υποδοχή της από τους κριτικούς κινηματογράφου. Επίσης, στις αίθουσες βγαίνει ακόμα μία ταινία της σειράς ταινιών τρόμου και δράσης "Underworld" για τους λάτρεις του είδους, σε πρώτη παγκόσμια προβολή το θρίλερ "Στενά περιθώρια", αλλά και μία ελληνική ταινία, ο "Παράδεισος" του Παναγιώτη Φαφούτη, ο οποίος πριν δυο χρόνια είχε σκηνοθετήσει την "Κληρονόμο", αν και το ύφος της νέας του ταινίας είναι αρκετά διαφορετικό.
Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή των υποθέσεων των ταινιών και οι βαθμολογίες που τους έδωσαν Έλληνες κριτικοί και κινηματογραφικές ιστοσελίδες.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CD SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Ποιος αμφιβάλλει ότι και το 2012 θα είναι η χρονιά της Adele, της Βρετανίδας με τα λίγα παραπανίσια κιλά αλλά και την απόλυτα μελωδική φωνή, η οποία εξακολουθεί να κυριαρχεί στα chart. Για μία ακόμα φορά βρέθηκε στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart, όπως ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα από το Billboard, αυτή τη φορά με το "Set Fire To The Rain". Έτσι, στη δεύτερη θέση έπεσε η Rihanna και το "We Found Love", αν και η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπάντος δε θα πρέπει να έχει παράπονο, αφού το τραγούδι της έχει διαγράψει την καλύτερη πορεία στο αμερικάνικο chart από όλα τα singles της τραγουδίστριας μέχρι σήμερα. Δύο είναι οι νέες είσοδοι στην πρώτη δεκάδα, το - όνομα και πράγμα - "Stronger" της Kelly Clarkson αλλά και το "Domino" της Jessie J, το οποίο βρισκόταν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στην πρώτη δεκάδα του παγκόσμιου chart και αυτήν την εβδομάδα μπήκε στη δεκάδα και του αμερικάνικου (από την δέκατη πέμπτη θέση, όπου βρισκόταν μια εβδομάδα πριν). Τα δύο τραγούδια νομίζω θα τα ξαναδούμε ψηλά και τις επόμενες εβδομάδες.

USA TOP10 SINGLES CHART

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012.
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την πιο σημαντική εθνική εορτή των Αυστραλών, την Ημέρα της Αυστραλίας, δηλαδή την επέτειο από την άφιξη του βρετανικού Πρώτου Στόλου στην περιοχή, όπου σήμερα βρίσκεται το Σίδνεϊ, το 1788 και ανακήρυξη της περιοχής ως βρετανικό έδαφος. Ο στόλος, που αποτελείτο από έντεκα πλοία, μετέφερε 10 αξιωματικούς, 212 ναύτες, τις συζύγους 28 από αυτούς και 17 παιδιά, 81 πολίτες, 504 άνδρες φυλακισμένους και 192 γυναίκες φυλακισμένες, δηλαδή συνολικά 1044 άτομα, οι πρώτοι άποικοι στη χώρα. Μαζί με τους ανθρώπους μεταφέρθηκαν και ζώα και συγκεκριμένα 7 άλογα, 29 πρόβατα, 74 γουρούνια, 6 κουνέλια και 7 βοοειδή. Ωστόσο,

25 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ [εικόνα]

Η χτεσινή ηλιακή καταιγίδα ήταν η πιο δυνατή των τελευταίων έξι ετών και συνέπεσε με την περίοδο που ο σκανδιναβικός ουρανός φωτίζεται από το Βόρειο Σέλας, όπως κάθε χρόνο, προσφέροντας ένα πραγματικά μαγευτικό θέαμα - χάρμα οφθαλμών. Είναι από τις λίγες εικόνες που θα με έκαναν να ζηλεύω τους βόρειους λαούς. Δείτε κι εσείς πώς φαινόταν εχθές ο ουρανός πάνω από ένα μεγάλο τμήμα της Νορβηγίας:

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ"

Μία από τις αγαπημένες νεανικές, τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1990 ήταν και το "Πριν χτυπήσει το κουδούνι" ("Saved by the Bell"), που απολαύσαμε στις οθόνες από το MEGA και τον ΑΝΤ1. Ο Ζακ Μόρις, το "πειραχτήρι" του σχολείου και η παρέα του (η Κέλι με την οποία ήταν ερωτευμένος ο Ζακ, ο αθλητής Σλέιτερ, ο Σκριτς το "φυτό" της τάξης, η πιο σοβαρή και κοινωνικά ευαίσθητη Τζέσι και η τρέντι Λίζα που είχε τρέλα με τη μόδα) ερωτεύονταν, μάθαιναν τη ζωή και - πάνω απ' όλα - έκαναν δύσκολη τη ζωή του διευθυντή του σχολείου τους, του κυρίου Μπέλντινγκ. Πόσο όμως έχουν αλλάξει οι ήρωες της σειράς μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια;

Εδώ είναι μια φωτογραφία των ηθοποιών από την εποχή του σίριαλ:

και εδώ μια φωτογραφία του 2010, με πέντε από τους πρωταγωνιστές της σειράς:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012.
Στη Ρωσία σήμερα γιορτάζει η αγία Τατιάνα, η γιορτή της οποίας σηματοδοτεί το τέλος των εξετάσεων και την αρχή των χειμερινών διακοπών για τους σπουδαστές, γι' αυτό και η σημερινή ημέρα ονομάζεται και Ημέρα των Φοιτητών - από το 2005 και μετά. Η σύνδεση της αγίας με την εκπαίδευση έγινε το  1755, όταν η τότε αυτοκράτειρα Ελισάβετ θεμελίωσε τη συγκεκριμένη ημέρα το πρώτο πανεπιστήμιο της Ρωσίας, το πανεπιστήμιο τη; Μόσχας.
Στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας

24 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ": ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ


"Η Αλίκη στο ναυτικό" είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας ελληνικές ταινίες, που την παρακολουθούμε κάθε φορά με την ίδια χαρά κι ας ξέρουμε απ' έξω όλους τους διαλόγους. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδύεται την κόρη του Λάμπρου Κωνσταντάρα, διοικητή της σχολής ναυτικών δοκίμων, και ερωτεύεται (στη διάρκεια των διακοπών της στον Πόρο) τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, δόκιμο στη σχολή του πατέρα της, ο οποίος μάλιστα δεν τον συμπαθεί και ιδιαίτερα. Μετά από πολλές παρεξηγήσεις, τελικά η Αλίκη εισβάλλει στο πολεμικό πλοίο που μεταφέρει τον αγαπημένο της αλλά και τον πατέρα της σε άσκηση και μεταμφιέζεται σε ναυτάκι, αφού κανονικά απαγορευόταν σε γυναίκες να επιβαίνουν σε ένα τέτοιο πλοίο. Ειδικά για τα γυρίσματα της ταινίας - σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελάριου - το Υπουργείο επέτρεψε για πρώτη φορά γυναίκα να ανέβει σε πολεμικό πλοίο, όπως είναι γνωστό, όμως αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον παραλειπόμενο από τα γυρίσματα της ταινίας. Ποιον τίτλο σκόπευαν να δώσουν αρχικά στην ταινία οι συντελεστές της; Ποια απρόοπτα είχαν να αντιμετωπίσουν οι πρωταγωνιστές; Πώς εκδήλωνε την αγάπη του απέναντι στην Αλίκη ο κόσμος του Πόρου, όπου γυριζόταν η ταινία και τι πίστευε η πρωταγωνίστρια για την αγάπη των θαυμαστών της αλλά και το γάμο;

ΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ


Το 1997, η ελληνική τηλεόραση ήταν αρκετά διαφορετική σε σχέση με τη σημερινή. Στην πρωινή ζώνη κυριαρχούσε ο "Πρωινός Καφές" του ΑΝΤ1, ενώ το MEGA προσπαθούσε να αντεπιτεθεί με την Έλντα Πανοπούλου και το "Μεταξύ μας". Το "Επιτέλους μαζί" και οι σαπουνόπερες του Φώσκολου ήταν αχτύπητες στην απογευματινή ζώνη, παρά τις προσπάθειες του MEGA με τηλεπαιχνίδια όπως το "Κόντρα Πλακέ" που παρουσίαζε ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Ήταν η εποχή των σόου της Ρούλας Κορομηλά, ενώ είχε αρχίσει να γίνεται τηλεοπτική συνήθεια και η Ανίτα Πάνια με το "Χρυσό Κουφέτο" από τη συχνότητα του ΣΤΑΡ τα απογεύματα του σαββατοκύριακου. Η Πόπη Χατζηδημητρίου παρουσίαζε το "Τοκ Τοκ" στο MEGA, ο Πέτρος Φιλιππίδης παρουσίαζε το "Ριμόουτ Κοντρόλ" στο ΣΤΑΡ, ενώ ο Τέρενς Κουίκ ήταν θεσμός για το κυριακάτικο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Το MEGA και ο ΑΝΤ1 είχαν ακόμη παιδικά προγράμματα τα σαββατοκύριακα, ενώ προέβαλλαν και αθλητικές διοργανώσεις ελλείψει της συνδρομητικής τηλεόρασης: μπάσκετ ο ΑΝΤ1 και πόλο (!) το MEGA. 

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (16 - 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Καμία μεταβολή δε συναντούμε στις επτά πρώτες του εβδομαδιαίου πίνακα τηλεθέασης της AGB, τις οποίες καταλαμβάνουν οι σειρές "Βασιλιάδες", "Πίσω στο σπίτι", "Κλινική Περίπτωση" και "Με λένε Βαγγέλη". Ο τελικός του "Dancing On Ice" ανέβασε την τηλεθέαση του σόου, το οποίο ανέβηκε κατά μία θέση, ενώ στην πρώτη δεκάδα κατάφερε να εισχωρήσει και το τηλεπαιχνίδι "Money Drop", το οποίο απολαμβάνει υψηλές τηλεθεάσεις όσο συνεχίζεται το διάλειμμα του Λάκη Λαζόπουλου και του "Αλ τσαντίρι νιούζ" από τη μικρή μας οθόνη τις Τρίτες.
Ακολουθεί το επίσημο τοπ10 της AGB (οι τηλεθεατές μετριούνται σε χιλιάδες):

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;

Ποια είναι αυτά τα ξανθά παιδάκια; Σας θυμίζουν κάποιους; Ούτε τα ίδια δεν μπορούσαν να φανταστούν τότε ότι κάποια μέρα θα γίνονταν μεγάλοι σταρ με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012. 
Σαν σήμερα το 46 μ.Χ δολοφονήθηκε ο ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας.
Το 1859 ενώθηκαν οι ηγεμονίες της Βλαχίας και της Μολδαβίας σχηματίζοντας το πρώτο ρουμανικό κράτος, ενώ τρία χρόνια αργότερα - σαν σήμερα - ορίστηκε το Βουκουρέστι ως πρωτεύουσα της χώρας.
Το 1947 ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας ο οικονομολόγος Δημήτρης Μάξιμος, ο οποίος ηγήθηκε κυβέρνησης συνασπισμού για εφτά μήνες ως εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός - όπως αντίστοιχα ο Λουκάς Παπαδήμος σήμερα. Σε αυτόν ανήκε το "Μέγαρο Μαξίμου", το κτίριο της πρωθυπουργικής κατοικίας,, στην οδό Ηρώδου Αττικού 19.

23 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΛΙΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ


Το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση και ειδικά οι συνεντεύξεις των λεγόμενων "αστέρων". Πρέπει να βγει μια είδηση, μια αποκλειστικότητα, κάτι που να συζητηθεί τελοσπάντων. Εδώ έρχονται να δώσουν χείρα βοηθείας οι ερωτήσεις κλισέ, δηλαδή ερωτήσεις για όλες τις χρήσεις που "παγιδεύουν" ακόμα και τον πιο απρόθυμο διάσημο και δίνουν τροφή στα life style έντυπα, στις κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές - και στο δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. 
Η σημερινή ημέρα είναι αρκετά ήσυχη από πλευράς επετείων και εθνικών αργιών. Ίσως το πιο αξιόλογο γεγονός που συνέβη σαν σήμερα, ήταν η ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ από το ισραηλινό κοινοβούλιο, Κνεσέτ, το 1950.

22 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ;


Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του Ιάπωνα δημοσιογράφου Yoji Gomi βασισμένο σε συνεντεύξεις του δημοσιογράφου με τον μεγαλύτερο γιο του αποθανόντος βορειοκοεράτη ηγέτη Kim Jong-il, τον Kim Jong-nam. Ο Kim Jong-nam, που σήμερα ζει μόνιμα στο Μακάο της Κίνας, προοριζόταν αρχικά να είναι αυτός ο διάδοχος του πατέρα του στο τιμόνι της Βορείου Κορέας, αλλά έγινε το "μαύρο πρόβατο" της δυναστείας, όταν συνελήφθη με πλαστό διαβατήριο να προσπαθεί να επισκεφτεί την ιαπωνική Ντίσνεϊλαντ. 
Στη συνέντευξή του στον Ιάπωνα δημοσιογράφο εκφράζει την προτίμησή του στο δυτικό δημοκρατικό πολίτευμα έναντι της "κομμουνιστικής μοναρχίας", ενώ εκτιμά ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς

ΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά είναι γνωστό ότι είναι γεμάτα απορίες. Αρχίζουν να μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους, να κάνουν σύνθετες σκέψεις και να ψάχνουν απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα που όμως απαιτούν περίπλοκες απαντήσεις. Πολλές φορές οι γονείς δεν μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις στα παιδιά είτε γιατί είναι περίπλοκες είτε γιατί μπορεί ακόμα και να μην τις γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι.
Η εβδομαδιαία ρωσική εφημερίδα Argumenty i Fakty (Аргументы и факты στα ρωσικά), έκανε μια έρευνα μεταξύ γονιών με παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών με αντικείμενο ποιες είναι οι ερωτήσεις που θα φοβόντουσαν να ακούσουν από το στόμα των παιδιών τους. Όλες έχουν σχέση με

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012. Δύο θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν σήμερα γενέθλια, ο Μίμης Δομάζος, που κλείνει τα 70, και ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος κλείνει τα 54 χρόνια του. Χρόνια πολλά και στους δύο!
Σαν σήμερα το 1498 ο Χριστόφορος Κολόμβος εξερεύνησε το νησί της Καραϊβικής που ο ίδιος ονόμασε "Άγιο Βικέντιο", επειδή στις 22 Ιανουαρίου είναι η γιορτή του αγίου για τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Έτσι σήμερα, το ανεξάρτητο πλέον κράτος με την ονομασία "Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες" γιορτάζει την επέτειο αυτή.