4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΩΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ;;


Η ρίψη μιας "βρόμικης βόμβας" προκάλεσε πριν λίγες μέρες την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου της αυστραλιανής εταιρίας Qantas, μόνο που δεν την έριξε κάποιος τρομοκράτης, αλλά ένα ... μωρό. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ: ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Παραλίγο να βλέπαμε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Λούρδης Μαρία Τσικόνε Λεόν, της κόρης της Μαντόνα με άλλα λόγια, στη νέα ταινία που σκηνοθέτησε η μητέρα της, μόνο που εκείνη είχε άλλη άποψη και τελικά αυτό δε θα συμβεί - τουλάχιστον όχι σε αυτό το έργο. Η ταινία "W.E." αφηγείται την ιστορία αγάπης της Wallis Simpson, μιας κοινής θνητής, με τον βασιλιά της Αγγλίας, Edward VIII, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί από το θρόνο λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει, μέσα από τα μάτια μιας σύγχρονης γυναίκας, της Wally, η ζωή της οποία έχει κοινά στοιχεία με εκείνη της Simpson. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για δύο παράλληλες ιστορίες με άξονα τις δύο αυτές γυναίκες. Αποτελεί τη δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Μαντόνα, μετά το "Filth And Wisdom" το 2008, που πήγε άπατο και από τις κριτικές και από το κοινό, ενώ η Μαντόνα εκτός από τη σκηνοθεσία συνυπογράφει και το σενάριο.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ


Πολλές συνεντεύξεις δίνει τον τελευταίο καιρό ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με αφορμή την υπογραφή νέου συμβολαίου με την ποδοσφαιρική ομάδα Los Angeles Galaxy αλλά και την προώθηση της νέας σειράς εσωρούχων που φέρουν το όνομά του. Αυτή την εβδομάδα το "χτύπημα" ήταν διπλό με συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Mirror αλλά και στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV1, η οποία θα προβληθεί απόψε. Και φυσικά, δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει για άγνωστες πτυχές της οικογενειακής του ζωής, ακόμα μια φορά. Για ποιο κομμάτι της αμφίεση τους διαφωνεί με τη Βικτόρια; Είναι αληθινά τα .. προσόντα που επιδεικνύει στις διαφημίσεις εσωρούχων ή μήπως χρειάζεται πρόσθετη στήριξη; Πώς αισθάνονται τα παιδιά του, όταν τον βλέπουν σε τέτοιες αφίσες; Θα ήθελε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η ήδη πολύτεκνη οικογένειά του και γιατί ο διαιτητής σε ποδοσφαιρικό αγώνα του γιου του έδειξε στον Ντέιβιντ κόκκινη κάρτα;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012. Τι γιορτάζουν σήμερα δε διάφορα μέρη του πλανήτη μας;
Στη Σρι Λάνκα είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας από τη Μεγάλη Βρετανία το 1948, όταν ακόμα ονομαζόταν Κεϋλάνη. Η χώρα απέκτησε τη σημερινή της ονομασία, που σημαίνει "Ευλογημένο Νησί", με τη συνταγματική μεταρρύθμιση του 1972.

3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΚΑ ΡΟΚ ΣΤΑΡ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! "ΚΑΛΑ, ΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΕΤΣΙ; ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ"

Είναι πολύ γνωστοί και πολύ αγαπημένοι ροκ σταρ. Τα χρόνια της νιότης όμως πέρασαν, μόνο που για κάποιους ο χρόνος φάνηκε καλός μαζί τους, ενώ για άλλους ήταν αμείλικτος! Πώς ήταν και πώς είναι σήμερα δέκα από τους μεγαλύτερους ροκ τραγουδιστές όλων των εποχών, που εξακολουθούν να είναι κοντά μας; Εσείς πώς τους προτιμάτε;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;;

Υπερβολική ή απλά τρυφερή είναι η πιο πάνω φωτογραφία; (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Ένα ζευγάρι, που δε φοράει παρά μόνο τα εσώρουχά του, κοιτάζει τρυφερά στην κοιλιά της εγκυμονούσας γυναίκας, η οποία έχει κάτι ... πρωτότυπο: το σκίτσο του εμβρύου που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά. Είναι αυτή η πιο περίεργη οικογενειακή φωτογραφία όλων των εποχών; Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε έναν παγκόσμιο, ιντερνετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η βρετανική εφημερίδα "The Daily Mail".

ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΟΝΤΙΑ


Η παρακάτω είδηση είναι από εκείνες τις ειδήσεις, με τις οποίες δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να θυμώσεις. Η 49χρονη Evelyn Marie Fuller από την πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ήταν μέχρι πρόσφατα μια συνηθισμένη γυναίκα, που είχε την ατυχία να έχει χάσει τα δόντια της. Καθώς όμως οι οικονομικές της δυνατότητες δεν της επέτρεπαν να βάλει τεχνητή οδοντοστοιχία, αποφάσισε να κάνει κάτι πιο δραστικό.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ke$Ha - Tik Tok

Πριν δύο χρόνια, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το "Tik Tok" της Ke$ha συμπλήρωνε πέντε εβδομάδες παραμονής στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart, θέση στην οποία παρέμεινε συνολικά οκτώ εβδομάδες. Αυτό επέλεξα ως το τραγούδι της σημερινής ημέρας με μία σημαντική διαφορά: το παρακάτω βίντεο δεν είναι το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, αλλά μια παραλλαγή του από... τους Σίμπσονς. Η έναρξη του εικοστού επεισοδίου της εικοστής πρώτης σαιζόν της αγαπημένης σειράς (που προβλήθηκε στις 2 Μαΐου 2010) ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες, καθώς οι ήρωες του Σπρίνφγκιλντ λικνίζονταν στους ρυθμούς του "Tik Tok", κάτι που μάλλον εξόργισε πολλούς φαν της σειράς, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.
Ας δούμε όμως πώς "σκηνοθέτησαν" οι Σίμπσονς το τραγούδι:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ CD SINGLES ΚΑΙ ALBUM CHART: 5 - 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Η Rihanna παραμένει ακλόνητη στο νούμερο ένα του παγκόσμιου singles chart και γι' αυτήν την εβδομάδα με το "We Found Love". Στο νούμερο δύο ανέβηκε ένα ιαπωνικό γυναικείο συγκρότημα, οι Ske4, ενώ σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Kelly Clarkson με το "Stronger", που ανέβηκε στην έκτη θέση από τη δωδέκατη της περασμένης εβδομάδας.
Στα album υπάρχουν μεγάλες ανακατατάξεις, οι οποίες όμως δεν ήταν ικανές να ρίξουν από την κρυφή το "21" της Adele, που προηγείται με μεγάλη διαφορά στις πωλήσεις. Στην πρώτη δεκάδα έχουμε τέσσερις νέες εισόδους, αλλά και επανεμφάνιση του "Nothing But The Beat", του τελευταίου πολύ επιτυχημένου album του David Guetta που ακούγεται και χορεύεται ακόμα σε όλον τον κόσμο.

GAMER ΕΤΩΝ...100!!



Η Kathleen Connell από το Thornliebank της Σκοτίας δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα. Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε τα 100, όμως δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες γιαγιάδες - πόσο μάλλον με τις γυναίκες της ηλικίας της. Η κυρία Connell αφιερώνει τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά για να παίξει τα αγαπημένα της παιχνίδια Nintendo DS.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012. Αρκετά είναι τα κράτη, όπου η σημερινή ημέρα έχει χαρακτηριστικά εθνικής εορτής.
Στη Μοζαμβίκη, σήμερα γιορτάζουν την Ημέρα των Ηρώων (Dia dos Heróis Moçambicanos) προς τιμή όσων πέθαναν στα πλαίσια του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας από την πορτογαλική αποικιοκρατία μέχρι τον Ιούνιο του 1975, οπότε η Μοζαμβίκη κατέστη ανεξάρτητο κράτος. Στην πρωτοπορία του αντιαποικιακού αγώνα βρισκόταν το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Μοζαμβίκης (FRELIMO), το οποίο σχηματίστηκε το 1962 υπό την ηγεσία του Eduardo Mondlane.

ΟΙ 3 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ! ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΩΡΙΣΕΤΕ!


Οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι. Δεν παύουν όμως να είναι και δύο διαφορετικά φύλα. Αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στο διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη σχέση τους. Οι γυναίκες είναι πιο επικοινωνιακές και θέλουν να λύνουν τα προβλήματα. Αντίθετα, οι άνδρες αποφεύγουν συνήθως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα σε μια σχέση στην ώρα τους τροφοδοτώντας όμως το αιώνιο παράπονο των γυναικών ότι οι άνδρες δεν τις καταλαβαίνουν. 
Η ιστοσελίδα tokii.com που ασχολείται με θέματα σχέσεων έκανε μια έρευνα πάνω στον διαφορετικό τρόπο που επικοινωνούν τα δύο φύλα όταν βρίσκονται σε μία σχέση. Μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πιο "επικίνδυνη" φράση, οι τρεις λέξεις που σχεδόν απαγορεύεται να πουν οι γυναίκες στους συντρόφους τους, αν δε θέλουν να ρισκάρουν το μέλλον της σχέσης τους, είναι

2 Φεβρουαρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ!

Θα μπορούσε να είναι και Ελληνίδα, αλλά η γυναίκα της παρακάτω είδησης είναι Ιταλίδα. Η 58χρονη Enrica Mastrini από την Isola μίλησε στην εφημερίδα Il Nazione, ενώ πρόκειται να εμφανιστεί και σε εκπομπή τηλεοπτικής τηλεόρασης, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμη να δώσει ακόμα και το ένα της νεφρό σε όποιον το χρειάζεται με αντάλλαγμα μια θέση εργασίας για τον γιο της. Ο γιος της, που σήμερα είναι 38 ετών, μιλάει τέσσερις γλώσσες και εργαζόταν ως διερμηνέας, αλλά έχασε πέρυσι τη δουλειά του, όταν η επιχείρηση που τον απασχολούσε πτώχευσε και μέχρι σήμερα παραμένει άνεργος.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τέσσερις ταινίες βγαίνουν σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες, εκ των οποίων η μία είναι ελληνική, ο "Άδικος Κόσμος" του Φίλιππου Τσίτου, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία ταινία του Ρομάν Πολάνσκι "Ο Θεός της σφαγής" με τη Τζόντι Φόστερ, ενώ σε πρώτη προβολή παράλληλα με τις αμερικάνικες αίθουσες βγαίνει και η νεανική ταινία τρόμου "Το Χρονικό". Τέλος, τα γνωστά μας Μάπετς του αλησμόνητου "Μάπετ Σόου" έγιναν ταινία και δίνουν ραντεβού με τους θαυμαστές τους στους κινηματογράφους.

48ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗ 42ΧΡΟΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ!


Μια πολύ περίεργη υπόθεση ήρθε στο φως στις ΗΠΑ, στην οποία εμπλέκεται 48χρονος επιχειρηματίας που τον περασμένο Οκτώβριο υιοθέτησε και με τη σφραγίδα του νόμου την κοπέλα του, η οποία είναι... 42 ετών. Ο εν λόγω επιχειρηματίας, που ακούει στο όνομα John Goodman, ιδρυτής του International Polo Club Beach στο Wellington της πολιτείας της Φλόριντα, φέρεται να προχώρησε σε αυτήν την παράξενη και αρκετά αμφιλεγόμενη ενέργεια για να διαφυλάξει την ατομική του περιουσία, καθώς έχει ανοιχτές εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. 

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CD SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Παρέμεινε ακόμα μία εβδομάδα στην κορυφή η Adele, ενώ σε πτωτική τροχιά συνεχίζει η Rihanna, η οποία βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του αμερικάνικου singles chart. Εντυπωσιακή η άνοδος του "Stronger" της Kelly Clarkson, που πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να χτυπήσει και πρωτιά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012. 
Σήμερα είναι η ημέρα της Υπαπαντής του Ιησού, η ημέρα δηλαδή όπου η Παναγία παρουσίασε τον μικρό Ιησού στο ναό της Ιερουσαλήμ σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του, σύμφωνα με τον Μωσαϊκό νόμο, ενώ, σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά, εκεί έγινε και η πρώτη αποκάλυψη του Ιησού ως Υιού του Θεού σε έναν γέροντα που βρισκόταν στο ναό, τον Συμεών.
Στις ΗΠΑ και τον Καναδά σήμερα είναι η Ημέρα της Μαρμότας (Groundhog Day). Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε την ταινία με τον Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα, η οποία είναι από τις χειρότερες της ζωής του, όταν καλύπτει ως ρεπόρτερ το έθιμο που τηρείται σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ και του Καναδά, στις 2 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται όμως τη σημερινή ημέρα;

ΤΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ



Ο  δόκτορ M. Gary Neuman είναι σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου "Connect To Love", στο οποίο εξετάζει τα προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες σε μία σχέση ή στο γάμο τους και που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο χωρισμό. Το βιβλίο γράφτηκε βάσει των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε ο Neuman ύστερα από έρευνα πεντακοσίων γυναικών. Ποια είναι όμως τα πέντε πράγματα που ζητούν οι γυναίκες από τους συντρόφους τους, τι μπορεί να κάνει ευτυχισμένη μια γυναίκα σύμφωνα με τα συμπεράσματα του δόκτορα Neuman;

1 Φεβρουαρίου 2012

KISSENGER: ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΑΕΙ !!


Υπήρξαν στιγμές που θέλατε να νιώσετε λίγη στοργή, να ανταλλάξετε ένα ζεστό, παθιασμένο φιλί με το άλλο σας μισό, αλλά η απόσταση δε σας το επέτρεπε; Δε χρειάζεται να φιλάτε το ψυχρό ακουστικό του τηλεφώνου ούτε να δίνετε φιλιά στον αέρα. Η τεχνολογία έχει βρει τη λύση για εσάς.
 Ένας ερευνητής από τη Σιγκαπούρη, ο Hooman Samani, δημιούργησε ένα ρομπότ...για φίλημα! Το συγκεκριμένο ρομπότ ονομάζεται Kiss Messenger ή αλλιώς Kissenger και είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο, ώστε να αναπαράγει την αίσθηση του ανθρώπινου φιλιού και να το μεταφέρει ασύρματα σε μακρινή απόσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός ξεκινάει από πολύ νωρίς με τα ονομαζόμενα και ως "morning shows" (ή "breakfast television" για τους Βρετανούς), τα οποία όμως καμία σχέση δεν έχουν με τα αντίστοιχα ελληνικά προγράμματα. Οι αντίστοιχες αμερικάνικες εκπομπές αποτελούν αυθεντικό δείγμα infotainment τηλεόρασης. Και όταν οι Αμερικάνοι μιλούν για infotainment αναφέρονται σε συνδυασμό ελαφριάς ενημέρωσης με παροχή γνωστικών πληροφοριών για θέματα ιατρικά, καθημερινά, κοινωνικά κλπ με ψυχαγωγικά θέματα, και όχι ο αχταρμάς πολιτικών συζητήσεων, οικονομικών αναλύσεων, κοινωνικών καταγγελιών και κουτσομπολιού που κάνουν οι ελληνικές infotainment εκπομπές. 

Η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ! ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΙΜ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΘΑΣΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥ !!



Η Κιμ Καρντάσιαν είναι αναμφισβήτητα η πιο ανούσια σελέμπριτι όλων των εποχών, καθώς δεν έχει τίποτα το ουσιαστικό ή ενδιαφέρον να επιδείξει εκτός από τα σωματικά της προσόντα, τα οποία εκατομμύρια ανδρών απόλαυσαν, όταν διέρρευσε στο ίντερνετ ένα sex tape, οπότε και ξεκίνησε η άνευ περιεχομένου καριέρα της.
Όπως και να 'χει, η Κιμ συνεχίζει ακλόνητη την επέλαση προς τη φήμη ανεβάζοντας συνεχώς το ..επίπεδο. Πολύτιμος βοηθός της σε αυτό είναι το τουίτερ, το οποίο και φροντίζει να τιμά δεόντως.

ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος μήνας του σύγχρονου ημερολογιακού έτους, αλλά ήταν ο τελευταίος μήνας του ρωμαϊκού. Γι' αυτόν τον λόγο, ως μεταβατικός μήνας που είναι, οι Ρωμαίοι τον βάφτισαν "μήνα των καθαρμών", η πραγματική σημασία της λέξης. Ο λαός μας όμως τον αποκαλεί και Φλεβάρη παρετυμολογώντας τον από τη λέξη "φλέβες", επειδή λόγω των βροχών βγαίνουν στην επιφάνεια του εδάφους τα υπόγεια νερά. Ο Φεβρουάριος συνοδεύεται από διάφορα επίθετα, όπως

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012. Καλό μήνα σε όλους!
Στη Ρουάντα σήμερα τιμούν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο της χώρας. Σύμφωνα με το σχετικό νόμο της Ρουάντα, ήρωας θεωρείται όποιος θέτει στόχους που τους χρησιμοποιεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος με αποδεδειγμένο αίσθημα υψηλής ακεραιότητας, με θυσίες και ευγενές θάρρος και ο οποίος δε δειλιάζει σε κρίσιμες καταστάσεις. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ηρώων: α) οι Imanzi, οι υπέρτατοι ήρωες, εκείνοι που σήμερα δε βρίσκονται στη ζωή,

31 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ "LIKE" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΒΟΗΘΟΥΝ Ή ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ;


Στην ισλανδική, ηλεκτρονική εφημερίδα grapevine.is διάβασα ένα μικρό άρθρο-σχόλιο σχετικά με τη σύγχρονη μόδα να κάνουμε εύκολα "like" σε ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε ένα τραγικό γεγονός, ο θάνατος ενός 32χρονου αστέγου στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, μία εβδομάδα νωρίτερα. Η είδηση του θανάτου του άστεγου άντρα, που ονομαζόταν Loftur Gunnarsson και οι περιγραφές τον ήθελαν ψηλό, λεπτό, με μακριά γενειάδα και έντονα γαλάζια μάτια, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της ισλανδικής εφημερίδας DV. Αρκετοί ήταν εκείνοι που συγκινημένοι σχολίασαν τη σχετική είδηση, όμως περισσότεροι - 523 άτομα μέχρι σήμερα - ήταν εκείνοι που προτίμησαν να κάνουν απλά "like". 

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

Η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό "εθνικό σπορ", αλλά την αγαπούν και την εφαρμόζουν πολύ και οι Ιταλοί γείτονες μας επιβεβαιώνοντας αυτό που συνηθίζουμε να λέμε, ότι οι δυο λαοί είμαστε "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα". Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το 2010 οι Ιταλοί έκρυψαν από την Εφορία εισοδήματα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το 2009. Η μεγαλύτερη δε φοροδιαφυγή εντοπίζεται στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, με τα κρυμμένα εισοδήματα για το 2010 να υπολογίζονται σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην Ιταλία βέβαια υπάρχει πιο συντονισμένη προπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής σε σχέση με τη χώρα μας, όμως και εκεί ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού δίνει τη θέση του στη χαλαρότητα του ελέγχου. Έτσι, μπορεί το 2007, όταν ξεκίνησε η τελευταία εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής στη γειτονική χώρα, να διενεργήθηκαν 84.091 έλεγχοι, τρία χρόνια αργότερα όμως ο αριθμός των ελέγχων ήταν μόλις 4.788! Η διαφορά βέβαια είναι ότι μόλις συνειδητοποίησαν ότι "κινδυνεύουν να γίνουν Ελλάδα", όπως έχει επισημάνει με νόημα πολλές φορές ο νέος τους πρωθυπουργός, οι έλεγχοι ξανάρχισαν δριμύτεροι.
Η ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ένα άρθρο για τα κόλπα

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (23 - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Δέκα στα δέκα για το MEGA την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ για πρώτη εβδομάδα μπήκε στη δεκάδα και η καθημερινή τούρκικη σειρά "Έρωτας και τιμωρία" και μάλιστα με τρία επεισόδια - αναμενόμενο μετά το τέλος της αντίπαλη τούρκικης σειράς του ΑΝΤ1 που αντικαταστάθηκε από το χιλιοπαιγμένο "Εκείνες κι εγώ". Κατά τ ' άλλα η κυριαρχία του MEGA συνεχίζεται και στην εικοσάδα, όπου καταφέρνουν να διεισδύσουν μόνο δύο προγράμματα άλλων καναλιών, το "Πάμε Πακέτο" του ALPHA στην 15η θέση και το "Ράδιο Αρβύλα" του ΑΝΤ1 - η εκπομπή της Τετάρτης - στην 20η θέση του εβδομαδιαίου πίνακα της AGB.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ - ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ, ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ

Η Λωζάνη είναι η σημαντικότερη πόλη της γαλλόφωνης Ελβετίας με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. Η Κοζάνη αντίθετα, ανήκει σε ένα από τα πιο φτωχά τμήματα της ελληνικής επικράτειας, η Δυτική Μακεδονία. Τι μπορεί να συνδέει αυτές τις δύο πόλεις; Τα χιόνια, σύμφωνα με τον Γιάννη Κακουλίδη που έγραψε τους στίχους του τραγουδιού "Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη" στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και το οποίο ερμήνευσε ο Μιχάλης Βιολάρης. Κι επειδή σήμερα λίγο-πολύ όλοι γίναμε Κοζάνη με τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο, ας έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αποκτήσαμε και κάτι από Ελβετία.

ΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ


Ποιος ήταν ο "γάμος της χρονιάς" το μακρινό 1998; Μα φυσικά, ο τσιγγάνικος γάμος της Ερατώς με τον Μάρκο. Στις 26 Ιανουαρίου 1996 η θλιμμένη Ερατώ ντύθηκε στα λευκά και στολίστηκε για να παντρευτεί τον Μάρκο περιμένοντας κατά βάθος να εμφανιστεί από πουθενά ο Αντώνης, ο μεγάλος αλλά απαγορευμένος της έρωτας, μόνο που εκείνος άργησε λίγες ώρες και έκανε την εμφάνιση του όταν ήταν πια πολύ αργά, την ώρα του γλεντιού. Φυσικά, πρόκειται για το σενάριο της πολύ πετυχημένης σειράς "Ψίθυροι καρδιάς", που σάρωνε τις τηλεθεάσεις πριν 14 χρόνια. Η σειρά, που προβαλλόταν κάθε Δευτέρα βράδυ, έφτασε στο peak της τηλεθέασης με το επεισόδιο της 9ης Μαρτίου 1998, όταν 1.851.000 τηλεθεατές, δηλαδή το 31,1% του τηλεοπτικού κοινού, είχαν συντονίσει τις τηλεοράσεις τους στο σήριαλ του MEGA, αλλά η ξέφρενη πορεία είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο με τον περιβόητο τσιγγάνικο γάμο - τον πρώτο και τελευταίο που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε ελληνικό σίριαλ.

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ; ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!

Ο καιρός έχει παγώσει για τα καλά, οι ορεινές περιοχές έχουν μπει στην κατάψυξη, αλλού πάλι χιονίζει..μην σας παίρνει όμως το κρύο από κάτω. Υπάρχουν και χειρότερα! Φανταστείτε να ανήκατε στο ειδικό, επίλεκτο σώμα του νοτιοκορεατικού στρατού! Όχι μόνο κάνουν ασκήσεις μέσα στα χιόνι και τον πάγο, αλλά φαίνονται να το απολαμβάνουν κιόλας! Βέβαια, οι φωτογραφίες είναι ψιλοπροπαγανδιστικές, γι' αυτό και προφανώς έχουν διαρρεύσει σε όλον τον κόσμο, αλλά, όπως και να 'χει είναι παρηγοριά για όσους υποφέρουν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Καλύτερα να βάζω δυο μπλούζες για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μου, παρά να τρέχω ημίγυμνος στον πάγο και να παίζω με τα χιόνια! 
Δείτε τις φωτογραφίες από την εκπαίδευση των νοτιοκορεατών κομάντο στα χιόνια:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012. Ο πρώτος μήνας του 2012 φτάνει στο τέλος του. Πώς σας φαίνεται ο νέος χρόνος μέχρι στιγμής; Έκανε καλύτερο ή χειρότερο ξεκίνημα σε σχέση με τον προηγούμενο;
Σήμερα έχει γενέθλια η Έλενα Παπαρίζου, η οποία κλείνει τα τριάντα, και της ευχόμαστε τα καλύτερα να βρίσκονται μπροστά.
Στο μικροσκοπικό κράτος του Ναούρου, που είμαι σίγουρος ότι πολλοί δεν το έχετε ξανακούσει, σήμερα οι κάτοικοι του γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους από την κηδεμονία των Αυστραλών, των Νεοζηλανδών και των Βρετανών το 1968.

ΟΚΤΩ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Πότε ακριβώς η - φυσιολογική σε γενικές γραμμές - φθορά μιας σχέσης περνάει τα επιτρεπτά όρια και επιβάλλεται ένα διάλειμμα από τη σχέση; Το διάλειμμα ή ο χωρισμός δεν είναι κάτι που πολλές φορές θα έπρεπε να φοβόμαστε. Αντιθέτως, πολλές φορές μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχολογία του ατόμου. Ανακαλύψαμε μία έρευνα με τις οκτώ ενδείξεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά στη σχέση σας. Εσείς συμφωνείτε με αυτά;

30 Ιανουαρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ...ΚΑΝΙΒΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΤΗ "ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ"

Είναι μια ιστορία αγάπης πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες. Και οι δύο νοσηλεύονται σε ψυχιατρική κλινική, ύστερα από την τέλεση ειδεχθών εγκλημάτων που σόκαραν την κοινή γνώμη στη Σουηδία. Ο Isakin Jonsson, 33 ετών, έγινε γνωστός στη σκανδιναβική χώρα ως Κανίβαλος Σκάρα, όταν τον Μάρτιο του 2011 καταδικάστηκε, επειδή μαχαίρωσε την κοπέλα του, Helle Christensen, μητέρα πέντε παιδιών, την τεμάχισε και στη συνέχεια έφαγε τμήματα του σώματος της.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ ΑΠΟ ΤΟ Α - Ω

Αντιγραφή. Εκδηλώνεται με δύο μορφές: Στην πρώτη, ένας εγχώριος σταρ αντιγράφει έναν ξένο (κόνσεπτ/φωτογράφηση/μια ιδέα γενικά) και περηφανεύεται ότι μιμείται πετυχημένα. Στη δεύτερη μορφή ένας εγχώριος σταρ αντιγράφει έναν άλλο εγχώριο σταρ, που προηγουμένως έχει μιμηθεί τον ξένο, αλλά αυτός κατηγορείται για κακή αντιγραφή.

Βραβεία. Είναι ένας καλός τρόπος να μαζευτούν πολλοί Έλληνες σελέμπριτις στον ίδιο χώρο, να κάνουν δηλώσεις, να "πάρουν φωτιά" οι φωτογραφικές μηχανές, με άλλα λόγια να γίνει κάποιος ντόρος. Επίσης, είναι κι ένας πολύ καλός τρόπος να περηφανεύονται οι βραβευθέντες για την μεγάλη τιμή που τους έγινε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012.
Σήμερα είναι η θλιβερή επέτειος από τη δολοφονία του Μαχάτμα Γκάντι το 1948. Παρότι ο Γκάντι αγωνίστηκε με έναν πρωτοποριακό, ειρηνικό τρόπο για την ανεξαρτησία της πατρίδας του, ένας συμπατριώτης του ήταν αυτός που σήκωσε το όπλο, πυροβόλησε και σκότωσε τον μεγάλο αυτό ηγέτη, πρωτοπόρο ενός κινήματος ειρηνικής διεκδίκησης, επειδή τον θεωρούσε υπεύθυνο για το χωρισμό την Ινδίας σε δύο κράτη (μετά την ανεξαρτησία του μουσουλμανικού Πακιστάν).
Η σημερινή ημέρα ονομάζεται στην Ινδία ως η "Ημέρα των Μαρτύρων"

ΟΚΤΩ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

Η αναζήτηση της ισορροπίας σε μια σχέση είναι το αιώνιο ζητούμενο της ανθρωπότητας. Πολλά έχουν γραφτεί και πολλοί το έχουν παίξει ή είναι όντως ειδικοί στο θέμα. Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα ένα αφιέρωμα σε οκτώ μικρά πραγματάκια που μπορούμε να εφαρμόσουμε στη σχέση ή το γάμο μας για να παραμείνουμε ευτυχισμένου μέσα σε αυτόν. Ρίξτε του μια ματιά και αποφασίστε μόνοι σας αν θα συμφωνήσετε ή αν θα διαφωνήστε με αυτά.

29 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΧΑΝ ΤΡΑΚ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960;

Στο ερώτημα αν έχουν τρακ πριν εμφανιστούν στη σκηνή του θεάτρου είχαν κληθεί να απαντήσουν πενήντα χρόνια πριν κάποιοι από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, που έχουν γράψει τη δική τους Ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο. το ερώτημα τους το έθεσε η εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στα τέλη Ιανουαρίου 1962. Είχαν, λοιπόν, τρακ ορισμένοι από τους μεγάλους μας ηθοποιούς και τι έκαναν ορισμένοι από αυτούς για να το ξεπεράσουν;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012. Η σημερινή ημέρα δεν έχει κάποια σημαντική διεθνή επέτειο, ωστόσο να ευχηθούμε χρόνια πολλά στην Αθηνά Ωνάση, την τελευταία κληρονόμο της δυναστείας των Ωνάση, η οποία κλείνει τα 27.
Σαν σήμερα το 1941 απεβίωσε ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς, εν μέσω του ελληνοϊταλικού πολέμου και τον διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος αυτοκτόνησε ύστερα από δυόμιση μήνες, στις 18 Απριλίου 1941, μετά την γερμανική εισβολή και προέλαση στη χώρα.