17 Μαρτίου 2012

ΠΕΣ "Σ' ΑΓΑΠΩ" ΣΕ 63 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!


"Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες" τραγουδούσε τη δεκαετία του 1960 ο Γιάννης Βογιατζής σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου και μουσική Γιώργου Μουζάκη, ένα τραγούδι πολύ πρωτότυπο που γνώρισε επιτυχία την εποχή του, ενώ ακούγεται ακόμα και σήμερα. Πώς όμως λέμε πραγματικά το "σ' αγαπώ", αυτή τη λέξη που μπορεί και αλλάζει ζωές φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά, σε διάφορες γλώσσες; Βέβαια, οι γλώσσες που μιλιούνται στον πλανήτη είναι χιλιάδες, αλλά ας αρχίσουμε μαθαίνοντας να το λέμε μόνο σε 63 γλώσσες - πέραν της ελληνικής.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ


Σε ένα από τα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων όλου του κόσμου - πλην της χώρας μας - αναδείχτηκε η χτεσινή σύλληψη του δημοφιλούς ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά του σουδανού προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την αφρικανική χώρα, η οποία βρίσκεται στη δίνη εμφύλιων συγκρούσεων και ο πληθυσμός ζει στα όρια της εξαθλίωσης.  Ο ηθοποιός σήμερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως πλήρωσε εγγύηση 100 $, όπως και ο πατέρας του, Νικ, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ IV: "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΛΟΓΚΑΝ!


Συνήθως, κάθε φορά που σε μια παρέα γίνεται συζήτηση για τα γειτονικά μας κράτη και τα εθνικά θέματα, η συζήτηση καταλήγει σε ένα συμπέρασμα κοινής αποδοχής: "Δυστυχώς, δε ζούμε στη βόρεια Ευρώπη. όπου οι χώρες δεν έχουν μεταξύ τους προβλήματα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνορεύουμε με την Τουρκία και όχι με τη Σουηδία". Ε, λοιπόν, ούτε οι Σκανδιναβοί είναι και τόσο αγαπημένοι μεταξύ τους, όσο εμείς νομίζουμε. Βέβαια, μπορεί να μην εκτοξεύουν μεταξύ τους τα σκανδιναβικά κράτη απειλές για casus belli, έχουν όμως τους δικούς τους λόγους για φαγωμάρα, όπως για παράδειγμα, το ποια πόλη μπορεί να φέρει το διαφημιστικό σλόγκαν της "πρωτεύουσας της Σκανδιναβίας".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012.

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του αγίου Πατρικίου, ο οποίος είναι ο πολιούχος άγιος της Ιρλανδίας. Η σημερινή ημέρα μάλιστα, θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες γιορτές των απανταχού Ιρλανδών, οι οποίοι άλλωστε είναι γνωστοί για το αυξημένο θρησκευτικό τους συναίσθημα.

16 Μαρτίου 2012

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ


Για πολλούς ανθρώπους αποπνέουν "φόβο και τρόμο" και μόνο στο άκουσμα του ονόματος τους. Αναμφίβολα, οι καρχαρίες είναι από τα πιο παρεξηγημένα - ίσως - ζώα του πλανήτη και μάλιστα, όχι μόνο για τον υπερβολικό φόβο που αποπνέουν σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αλλά και από τους ίδιους τους επιστήμονες. Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Animal Behaviour υποστηρίζει ότι οι καρχαρίες δεν είναι οι μοναχικοί κυνηγοί που περιφέρονται άσκοπα στους υφάλους, αλλά φαίνεται ότι οργανώνονται σε πολυπληθείς κοινότητες  και μοιράζονται μια περιοχή. Με άλλα λόγια, οι καρχαρίες δεν είναι όσο αντικοινωνικοί πίστευαν οι επιστήμονες έως τώρα, αλλά μπορούν να αναπτύσσουν φιλικούς δεσμούς μεταξύ τους. Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας που διεξήγαγε ο Johann Mourier και οι συνάδελφοι του από το ερευνητικό κέντρο CNRS.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ: 4.5 ΔΙΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ 2.5 ΛΕΠΤΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ NASA


Ένα συναρπαστικό βίντεο ετοίμασε η NASA με θέμα την ιστορία της εξέλιξης της σελήνης, το οποίο και έχει ανεβάσει στο youtube. 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης έχουν συμπυκνωθεί σε 2.5 λεπτά, σε ένα βίντεο με εντυπωσιακά γραφικά, βάσει των παρατηρήσεων του LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter), ενός μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους της NASA, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη σελήνη τα τελευταία δύο χρόνια και τροφοδοτεί με νέα στοιχεία για το φεγγάρι, αυτόν τον μεγάλο άγνωστο της διαστημικής γειτονιάς μας.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ

Είναι αυτό το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού;

Και τι δεν έχει ειπωθεί, τι δεν έχει γραφτεί για ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά μυστήρια, την Ιερά Σινδόνη, η οποία βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα απλό κομμάτι λινού υφάσματος σε κιτρινωπή απόχρωση - που οφείλεται και στο πέρασμα του χρόνου - με μήκος 4,30 μέτρα και πλάτος 1,10 μέτρα, στο οποίο φέρεται να έχει αποτυπωθεί η εικόνα ενός αντρικού προσώπου με γένια, το οποίο πολλοί το ταυτίζουν με το πρόσωπο του Ιησού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 18 - 24 ΜΑΡΤΙΟΥ


Βρέθηκε καλλιτέχνης να εκτοπίσει την Αdele από την πρώτη θέση του παγκόσμιου album chart; Και όμως, βρέθηκε. Ο Bruce Springsteen εκτοξεύτηκε κατ' ευθείαν στην κορυφή, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του νέου του άλμπουμ με τίτλο "Wrecking Ball". Στις υπόλοιπες θέσεις του τοπ10 οι ανατροπές είναι μεγάλες, ενώ έχουμε πολλές νέες εισόδους τραγουδιστών από όλον τον κόσμο, που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 18 - 24 ΜΑΡΤΙΟΥ


Για δεύτερη εβδομάδα ο Gotye παρέμεινε στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τοπ10 της περασμένης εβδομάδας, με το ιαπωνικό boy band "Arashi" να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του chart από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του νέου του single με τίτλο "Wild At Heart". Στη δεκάδα όμως επανέκαμψε και η Katy Perry με το "Part Of Me".

15 Μαρτίου 2012

ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ


Είναι φρέσκα, ολόφρεσκα και "καίνε". Τα 5 τελευταία κουτσομπολιά της διεθνούς σόου μπιζ, που μάθαμε κάνοντας έναν γύρο στα ξένα gossip websites.
Τι απαντά η Ριάνα σε όσους κατέκριναν τη συνεργασία της με τον Κρις Μπράουν, τρία χρόνια από τότε που ο τελευταίος τη γρονθοκόπησε άγρια σοκάροντας όλον τον κόσμο;
Ποια ηθοποιός προστέθηκε στη λίστα των θετών μητέρων του Χόλιγουντ και ποια σκέφτεται σοβαρά να υιοθετήσει για δεύτερη φορά;
Ποια τηλεοπτική ηθοποιός ομολογεί ότι είχε μακροχρόνια σχέση με γυναίκα;
Γιατί συνελήφθη - πάλι - ο Ράσελ Μπραντ;

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (ΜΕΡΟΣ 2ο: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ)

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε τις πρώτες πέντε νέες ταινίες της εβδομάδας, εκείνες που είναι made in USA. Εδώ έχω συμπεριλάβει τις ευρωπαϊκές παραγωγές, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ αυτών είναι τρεις ελληνικές ταινίες (η μία από αυτές ντοκιμαντέρ), μία γαλλική κομεντί με ένα γνώριμο, αριστοφανικό θέμα και ένα σερβικό δράμα.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (ΜΕΡΟΣ 1ο: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ)

Δέκα ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους και απορώ με το σκεπτικό των εταιριών διανομής να βγάλουν τόσες πολλές ταινίες ταυτόχρονα στις αίθουσες. Η πρώτη ανάρτηση για τις νέες ταινίες είναι αφιερωμένη στις αμερικάνικες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα, πέντε στον αριθμό, μεταξύ των οποίων η ταινία που σκηνοθέτησε η Μαντόνα, μία κωμωδία του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, το ριμέικ ενός ισλανδικού θρίλερ, μία ταινία για όλη την οικογένεια και η 3D έκδοση της κλασσικής ταινίας Ντίσνεϊ, "Η Πεντάμορφη και το Τέρας".
W.E. (ρομαντικό δράμα)
Σκηνοθεσία: Madonna/ Πρωταγωνιστούν: Abbie Cornish, James D' Arcy
Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1998 και το Μανχάταν ζει στους φρενήρεις ρυθμούς της ανυπομονησίας που έχει προκαλέσει η επερχόμενη δημοπράτηση της περιουσίας του Δούκα και της Δούκισσας του Ουίνσδορ. Η δημοπρασία αυτή όμως, για την Γουόλι Γουίνθορπ από τον Νότο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γεγονός. Παγιδευμένη σε έναν κακό και δυστυχισμένο γάμο, η Γουόλις «χάνεται» στη λάμψη της ζωής των Ουίνσδορ και παθαίνει εμμονή με το ρομάντζο της Γουόλις Σίμπσον, της σικάτης χαρισματικής Αμερικανίδας και του Βασιλιά Εδουάρδου Η’. Ανακαλύπτοντας τις θυσίες που συνεπαγόταν η επιλογή της Γουόλις να περάσει τη ζωή της με τον Εδουάρδο, η Γουόλι βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να ακολουθήσει τη φωνή της καρδιάς της και να κατακτήσει την προσωπική ευτυχία.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 4.6/10 (από 1.563 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.2/10 (κριτικοί), 3.4 (κoινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10
Κολλητοί με παιδί - Friends With Kids (κωμωδία)
Σκηνοθεσία: Jennifer Westfeldt / Πρωταγωνιστούν: Jennifer Westfeldt, Adam Scott
Υπόθεση: Ο Τζέισον και η Τζούλι γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια και τους δένει μια δυνατή αλλά καθαρά πλατωνική φιλία. Ανύπαντροι και τριαντάρηδες, τους αρέσει να σχολιάζουν και παρατηρούν τα ζευγάρια γύρω τους, που αλλάζουν -προς το χειρότερο- αμέσως μόλις παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Ο Τζέισον και η Τζούλι αποφασίζουν να τα βάλουν με το κατεστημένο: θα κάνουν ένα παιδί μαζί, αλλά θα ζουν την ερωτική τους ζωή χώρια. Η πρωτοποριακή τους ιδέα μπαίνει σε εφαρμογή, πόσο μπορεί όμως να κρατήσει;
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.3/10 (από 1.792 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.5/10 (κριτικοί), 3.5/5 (κoινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 4.5/10
  
Το τελικό χτύπημα - Contraband (θρίλερ)
Σκηνοθεσία: Baltasar Kormákur / Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale
Υπόθεση: Πρόκειται για ένα χολιγουντιανών προδιαγραφών remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ Ρέικιαβικ - Ρότερνταμ, με πρωταγωνιστή έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει (αλλά και να παραμείνει) στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εργαζόμενος σε εταιρεία security. Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.7/10 (από 7.179 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.4/10 (κριτικοί), 3.6/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10
 

Ταξίδι 2: Το μυστηριώδες νησί 3D - Journey 2: The Mysterious Island (οικογενειακή περιπέτεια)
Σκηνοθεσία:Brad Peyton / Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Michael Cain, Josh Hutcherson
Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινάει, όταν ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη – ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν να αναζητούν το νησί, προκειμένου να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.1/10 (από 6.662 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.9/10 (κριτικοί), 3.4/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3/10
 
Η Πεντάμορφη και το Τέρας 3D - Beauty And The Beast 3D  (κινουμένων σχεδίων)
Υπόθεση: Η Μπελ, μια έξυπνη και πέντε φορές όμορφη κοπέλα, βρίσκεται εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα, που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό Τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το Τέρας πρέπει να κατακτήσει την Μπελ, προτού το μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Εντωμεταξύ, η Μπελ κερδίζει την εκτίμηση και την καρδιά του μαγεμένου προσωπικού του κάστρου, ενώ τελικά τη δική της καρδιά κλέβει το τέρας. Άλλωστε, όπως συμβαίνει στα παραμύθια που σέβονται το κοινό τους, κάτω από την αποκρουστική εμφάνιση του, το Τέρας κρύβει έναν αληθινό πρίγκιπα.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8/10 (από 116.724 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.2/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 7.5/10

Για τις υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας κάντε  κλικ εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012



Ελάχιστες είναι οι αλλαγές στο τοπ10 του Billboards 100 για την εβδομάδα που έρχεται με τους fun να διατηρούνται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart, ενώ αμετάβλητη παραμένει και η πρώτη τετράδα. Στις αξιοσημείωτες αλλαγές έχουμε την άνοδο κατά τέσσερις θέσεις του "Somebody That I Used To Know" του αυστραλού Gotye, που φαίνεται ότι έχει κλέψει τις καρδιές και των Αμερικανών, ενώ η μοναδική νέα είσοδος στο τοπ10 είναι το "Take Care" από τη μουσική συνάντηση του Drake με τη Rihanna. Το "We Found Love" έφυγε, το "Take Care"ήρθε, πάντως εβδομάδα χωρίς Rihanna στο αμερικάνικο τοπ10 έχουμε να δούμε πολλές εβδομάδες.

ΤΑ 8 ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή: Η σημερινή ημέρα έχει επιλεγεί με αφορμή την ιστορική ομιλία του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι προς το Κογκρέσο στις 15 Μαρτίου 1962, με την οποία σκιαγράφησε το προσωπικό του όραμα για τα δικαιώματα των καταναλωτών, που "είναι η μεγαλύτερη οικονομική ομάδα, η οποία επηρεάζει και επηρεάζεται από όλες σχεδόν τις οικονομικές αποφάσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα", αλλά οι απόψεις τους δεν ακούγονται σχεδόν ποτέ. Τα οκτώ βασικά δικαιώματα του καταναλωτή, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά το πέρασμα του χρόνου είναι:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 15 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012.
Σαν σήμερα, το 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε στο δρόμο για τη Σύγκλητο, αποτέλεσμα της συνωμοσίας 60 ρωμαίων συγκλητικών που διαφωνούσαν με την υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Καίσαρα. Στην ιστορία έμεινε η φράση που φέρεται να είπε ο Ιούλιος Καίσαρας την ώρα που έπεφτε νεκρός, "Και εσύ τέκνον Βρούτε;", απευθυνόμενος στον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο το νεώτερο, τον οποίο θεωρούσε από τα πλέον έμπιστα του άτομα. Διαχρονικά, και όχι μόνο στο χώρο της πολιτικής, η προδοσία των ηγετών έρχεται από τα πιο έμπιστα σε αυτούς πρόσωπα, όπως βέβαια και η εξουσία "φουσκώνει τα μυαλά" όσων την κατέχουν και τους κάνει πιο συγκεντρωτικούς, πιο αποκομμένους από την πραγματικότητα, κάτι που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις πρώτα αυτών που πίστεψαν στο συγκεκριμένο ηγέτη και πλέον νιώθουν ιδεολογικά προδομένοι.

14 Μαρτίου 2012

5ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ!

"Τι κοριτσάκι μου λέτε; Αγοράκι είμαι!"

Το παιδάκι της φωτογραφίας που βλέπετε μπορεί να μοιάζει με κορίτσι λόγω μαλλιού, στην πραγματικότητα όμως είναι αγόρι. Είναι ο 5χρονος Rean Crean, από το Σάντερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας, ο οποίος δεν έχει επισκεφτεί ούτε μια φορά μέχρι σήμερα τον κουρέα, όχι γιατί δεν ήθελε ο ίδιος, αλλά γιατί η μητέρα του δεν άντεχε να δει κομμένες τις ξανθιές μπουκλίτσες από το μαλλί του μονάκριβου της. Απίστευτο; κι όμως αληθινό.

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ;;

Μια κοκκινομάλλα, μα τι κοκκινομάλλα!

Η μέση Ελληνίδα, ως γνήσιες μεσογειακές γυναίκες, είναι καστανομάλλα. Μετά την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η μέση ελληνίδα σελέμπριτι έγινε ξανθιά. Τους τελευταίους μήνες όμως μια νέα τάση έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της στο γυναικείο πληθυσμό της ελληνικής σόου μπιζ - και όχι μόνο - και δεν είναι άλλο από τα... βαμμένα, κόκκινα μαλλιά.

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 - 11 ΜΑΡΤΙΟΥ


Η μάχη των δύο τραγουδιστικών τάλεντ σόου συνεχίστηκε ακόμα μία εβδομάδα στην αμερικανική τηλεόραση, με το "American Idol" να κερδίζει στο σύνολο και το "The Voice" να επικρατεί στο νεανικό κοινό. Η σειρά "Person of Interest" (από τον δημιουργό του "Lost", J.J. Abrams) απολεί το πιο πετυχημένο από τα νέα αμερικάνικα σίριαλ της σαιζόν με συνεχώς ανοδική πορεία από πλευράς τηλεθέασης, ενώ την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε ακόμα και το NCIS την πιο "αγαπημένη συνήθεια" των αμερικανών τηλεθεατών. Σημαντικές είναι οι ανακατατάξεις στο τοπ10 του νεανικού κοινού, όπου μετά από πολύ καιρό συναντούμε δύο ριάλιτι σόου, το "Survivor" και το ταξιδιωτικό "Amazing Race".

PINTEREST: Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Εν αρχή ην το myspace, η πρώτη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που έγινε παγκόσμιο trend ανοίγοντας το δρόμο για τα σύγχρονα social networks, όπως το facebook και το twitter. Η τελευταία μόδα στο χώρο των sοcial netowrk λέγεται Pinterest, όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να δημοσιεύσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες από το ίντερνετ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012. Ο καιρός έχει αρχίσει να στρώνει, μάλλον για τα καλά, κάτι που δε μας χαλάει καθόλου - ίσα ίσα. Όπως και να το κάνουμε, ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων, τη διάθεσή μας απέναντι στα πράγματα. Φυσικά τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια, δεν επηρεάζονται από τις διαθέσεις του καιρού, αλλά πολλές φορές σημασία έχει όχι τόσο το ίδιο το πρόβλημα που μπαίνει εμπόδιο στη διαδρομή μας, αλλά το πώς στεκόμαστε εμείς απέναντι σ' αυτό και - κυρίως - πώς σκοπεύουμε να το υπερβούμε. "Κάθε εμπόδιο για καλό" λέει άλλωστε μια παροιμία και πράγματι, η αισιοδοξία αποτελεί την καλύτερη διέξοδο - μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και όχι ως ψευδαίσθηση. Φαίνεται η άνοιξη έχει αρχίσει να "μιλάει" μέσα μου.
Ας δούμε όμως τι γιορτάζουν σήμερα σε διάφορα μέρη του πλανήτη:

Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΜΠΙΜΠΕΡ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ;


Ο Michael Nuanes Jr. είναι ένας αστυνομικός στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 37χρονος άνδρας, αν και αστυνομικός ο ίδιος, συνελήφθη από την τοπική αστυνομία ύστερα από καταγγελία της πρώην κοπέλας του ότι την ξυλοκόπησε. Στην απολογία του, ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι όντως χτύπησε την καταγγέλουσα, αλλά δικαιολογήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, γιατί δέχτηκε πρώτος επίθεση, ενώ στην ιστορία "εμπλέκεται" με κάποιον τρόπο και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

13 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1996


Κατά την τρέχουσα τηλεοπτική σαιζόν παραπονούμαστε για την έλλειψη ελληνικών σίριαλ στην prime time ζώνη των καναλιών. Τα λίγα αυτά που προβάλλονται όμως, σημειώνουν εξαιρετικές τηλεθεάσεις (στην πλειοψηφία τους), ίσως γιατί ο ανταγωνισμός είναι αδύναμος. Αντίθετα, το 1996, όταν η ελληνική μυθοπλασία ήταν σε "μεγάλα κέφια" με πλήθος prim time σίριαλ, από κωμωδίες μέχρι κοινωνικές σειρές και διασκευές βιβλίων, ήταν πολύ λίγες οι ελληνικές σειρές που κατάφερναν να μπουν στο τοπ10 του εβδομαδιαίου τηλεβαρόμετρου της AGB, στο οποίο κυριαρχούσαν οι αθλητικές μεταδόσεις (και ειδικότερα οι ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ) και τα ... δελτία ειδήσεων. Μην ξεχνάμε, ότι δεν υπήρχε ακόμα συνδρομητική τηλεόραση εκείνη την εποχή και κατά συνέπεια, τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών κατακλύζονταν από αθλητικές αναμετρήσεις.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (5 - 11 ΜΑΡΤΙΟΥ)


Σταθερό στην κορυφή του εβδομαδιαίου πίνακα τηλεθέασης της AGB παρέμεινε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ", όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Ακολουθούν οι "Βασιλιάδες", που συνεχίζουν να καταγράφουν εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης, ενώ σταθερά στη δεκάδα συναντούμε τις εβδομαδιαίες κωμικές σειρές "Πίσω στο σπίτι" και "Κλινική περίπτωση", αλλά και τις καθημερινές "Έρωτας και τιμωρία" και "Κλεμμένα όνειρα", όλες του MEGA. Στη δεκάδα όμως κατάφερε να μπει και το δεύτερο ημίχρονο της εκτός έδρας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μένταλιστ, η οποία χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά ανοίγοντας το δρόμο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΑΣΚΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Η Γερμανία είναι μια ευημερούσα οικονομικά χώρα, αλλά ποιος είπε ότι τα λεφτά εξευγενίζουν τον άνθρωπο; Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία Forsa, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν χτες στο γερμανικό περιοδικό Eltern, που απευθύνεται σε γονείς, στην πλειοψηφία τους οι γερμανοί γονείς (πάνω από το 50%) χτυπούν τα παιδιά τους ως μέσο διαπαιδαγώγησης, ενώ τα πιο εύκολα θύματα είναι τα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια σε αναλογία δύο προς ένα. 

ΑΠΟΨΗ: Η ΓΝΩΣΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ;


Σήμερα είναι Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012
Τρίτη και 13, λοιπόν, για τους προληπτικούς, αν και προσωπικά δεν είμαι οπαδός τέτοιων δεισιδαιμονιών. Ο βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών (εξ ου και το παρατσούκλι "μπουλντόγκ του Δαρβίνου"), είπε ότι "Η γέννηση της επιστήμης σήμανε το θάνατο της δεισιδαιμονίας".

12 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ - MY NUMBER ONE


Σήμερα το βράδυ θα προβληθεί από την ΕΤ1 ο ελληνικός τελικός για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο στο Αζερμπαϊτζάν. Επομένως, ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι "το τραγούδι της ημέρας", από το μοναδικό ελληνικό τραγούδι που κέρδισε την πρωτιά στο διαγωνισμό-τηλεοπτικό θεσμό και τον έφερε στην Ελλάδα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012.
Με πρωτοβουλία των "Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα" και της "Διεθνούς Αμνηστίας" η σημερινή ημέρα αποτελεί την παγκόσμια ημέρα κατά της κυβερνο-λογοκρισίας, δηλαδή κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο, ενώ απονέμεται και ένα βραβείο Νέτιζεν (Netizen) σε όποιον προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση μέσω του διαδικτύου χωρίς να υποκύπτει στις νόρμες της κρατικής λογοκρισίας. Το 2011, το βραβείο απονεμήθηκε σε ένα μπλογκ από την Τυνησία για τον τρόπο που κάλυψε την εξέγερση στη χώρα.

11 Μαρτίου 2012

Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΜΠΙΜΠΕΡ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 'ΡΙΞΕ ΣΤΙΣ ΦΑΡΣΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΙΤΕΡ


Μικρός είναι ακόμα, φάρσες θα κάνει το παιδί κι ας είναι το δημοφιλέστερο teen idol παγκοσμίως. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τον δικαιολογούμε πάντα, ακόμα κι όταν φέρεται αδικαιολόγητα ανώριμα - αρκετά κακομαθημένος είναι. Ο λόγος για τον Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος είχε την περασμένη Τετάρτη την έμπνευση να στείλει το παρακάτω μήνυμα στο τουίτερ: "Τηλεφωνήστε μου τώρα στο 214 -- --?" , όπου στη θέση της παύλας είχε γράψει κανονικούς αριθμούς αφήνοντας στη φαντασία των θαυμαστών του μόνο το τελευταίο ψηφίο το υποτιθέμενου τηλεφωνικού του αριθμού βάζοντας το αγγλικό ερωτηματικό. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΟ;


Είναι γνωστή η τρέλα των αμερικανών προέδρων για τα σκυλιά ήδη από την εποχή του πρώτου προέδρου της χώρας, του Τζορτζ Ουάσιγκτον. Άλλωστε, θυμόμαστε πόσο μεγάλο θέμα είχε γίνει η αναζήτηση του κατάλληλου προεδρικού σκύλου από το ζεύγος των Ομπάμα πριν τέσσερα χρόνια. Εν όψει της εκλογής νέου προέδρου στη Γερμανία, του τρίτου κατά σειρά σε διάστημα μόλις δύο ετών, η γερμανική εφημερίδα Die Welt διαπίστωσε ότι οι γερμανοί πρόεδροι, σε αντίθεση με τους αμερικανούς ομολόγους τους, δεν έχουν αντίστοιχη παράδοση και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση σ' αυτό το - ομολογουμένως - ανούσιο ερώτημα κάνοντας μια απλή ιστορική αναδρομή. Γιατί, λοιπόν, οι γερμανοί πρόεδροι δεν έχουν σκύλο;

ΣΚΥΛΟΣ Ή ΓΑΤΑ; ΤΙ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

Υπάρχουν και σκυλιά που τα πηγαίνουν καλά με τις γάτες... (και χαλούν την πιάτσα των σκύλων)

Είναι τα δημοφιλέστερα κατοικίδια στον κόσμο, από τα πρώτα ζώα που εξημέρωσε ο άνθρωπος, αλλά και προαιώνιοι "εχθροί": ο σκύλος και η γάτα. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αιτία αυτής της πανάρχαιας αντιπάθειας των σκύλων προς τις γάτες, ξέρω μόνο ότι ο δικός μου σκύλος τρελαίνεται στην κυριολεξία κάθε φορά που βλέπει μια γάτα να περνάει στο δρόμο ή να γλείφει τις πατούσες της αμέριμνη σε μια γωνιά του κήπου. Με τι κριτήρια όμως καταλήγουμε να επιλέξουμε το τετράποδο μέλος της οικογένειας μας. αλλά και τι σημαίνει για τον άνθρωπο που αποφασίζει να αποκτήσει ένα κατοικίδιο η επιλογή ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα;

ΕΒΑΛΕ ΚΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ


Έχω δημοσιεύσει ουκ ολίγες παράξενες ειδήσεις από όλον τον κόσμο και όμως, εκτιμώ ότι  καμία άλλη είδηση δεν μπορεί να συναγωνιστεί αυτήν που πρόκειται να διαβάσετε πιο κάτω. Ξεπερνάει ακόμα και την πιο τρελή φαντασία, όχι τόσο το γεγονός καθεαυτό όσο η δικαιολογία που προέβαλε ένας Αμερικανός στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τον κατηγορούν ότι παρακολουθούσε τη σεξουαλική ζωή της πρώην συζύγου του!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 11 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012
Τι μέρα και η σημερινή! Πόσα σημαντικά γεγονότα έχουν συμβεί στις 11 Μαρτίου... Το 1901, εγκαινιάστηκε το μετρό στο Παρίσι. Το 1938, η Αυστρία ενσωματώθηκε στο γερμανικό τρίτο ράιχ. Το 1985, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εξελέγη Γενικός Γραμματέας του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Το 2004, 191 άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης, στην πρώτη τρομοκρατική επίθεση με τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πριν ένα χρόνο, στις 11 Μαρτίου 2011, η Ιαπωνία επλήγη από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ στα βορειοανατολικά της χώρας, ο οποίος προκάλεσε ένα φονικό τσουνάμι με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.