12 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!


Πόσο θα θελα να μπορούσα να ταξιδέψω σ' όλον τον κόσμο! Είναι τόσα πολλά τα μαγευτικά μέρη εκεί έξω, προορισμοί που έχουν να προσφέρουν διαφορετικές συγκινήσεις στον επισκέπτη - ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του καθενός. Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως είναι οι πυραμίδες της Γκίζας, η νεκρόπολη των αρχαίων Αιγύπτιων βασιλιάδων, ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, που προκαλεί τον παγκόσμιο θαυμασμό μέχρι και τις μέρες μας. Δυστυχώς, είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω έλλειψης χρόνου, πολλοί δεν έχουμε ακόμη πραγματοποιήσει αυτό το ονειρεμένο ταξίδι, παρόλο που η απόσταση της Ελλάδας από την Αίγυπτο δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η σύγχρονη τεχνολογία και πάνω απ' όλα το μεράκι ορισμένων να προσφέρουν την ανεκτίμητη εμπειρία της περιήγησης στη νεκρόπολη της Γκίζας για κάθε ενδιαφερόμενο, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν αυτός βρίσκεται, με ένα απλό κλικ από το σπίτι του. 

Ο "ΝΕΚΡΟΣ" ΞΥΠΝΗΣΕ... ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΑΦΗ


Θυμάστε στην ταινία "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι", όταν στην κηδεία του θείου της Ρένας Βλαχοπούλου (εκείνου για τον οποίο η πρωταγωνίστρια Ρένα πανηγύριζε με τα αδέρφια της στην ταινία τραγουδώντας "πέθανε ο θείος" προσδοκώντας μερίδιο από την κληρονομιά), ο θείος σηκώθηκε από το φέρετρο και έδιωξε τους συγγενείς που είχαν βάλει στο μάτι την περιουσία του; Στην ταινία βέβαια οι συγγενείς δε χάρηκαν και πολύ από την ανάσταση του υποτιθέμενου νεκρού, ωστόσο αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο στην πραγματική ζωή, δε θα διέφερε και πολύ με αυτό που συνέβη μόλις χθες σε ένα χωριό της Αιγύπτου, όταν ο νεκρός... ξύπνησε μετατρέποντας την κηδεία σε πάρτι χαράς.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 13 - 19 ΜΑΪΟΥ 2012


Σημαντικά διαφοροποιημένο είναι το παγκόσμιο album chart σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Στην κορυφή βρέθηκε η νεαρή σταρ της κάντρι μουσικής Κάρι Άντεργουντ, το τελευταίο άλμπουμ της οποίας τιτλοφορείται "Blown Away", ενώ στη δεύτερη θέση συναντούμε την "εναλλακτική" Νόρα Τζόουνς. Οι άλλες δύο νέες είσοδοι της εβδομάδας είναι το "Strange Clouds" του B.o.B., αλλά και ο Μέριλιν Μάνσον με το "Born Villain". Απ' όλα τα μουσικά είδη έχει, λοιπόν, το τοπ10 της εβδομάδας, αν και είναι αισθητή η απουσία άλμπουμ από κάποιο ιαπωνικό συγκρότημα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα με το καλό...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 13 - 19 ΜΑΪΟΥ 2012


Για ακόμη μία εβδομάδα ο Gotye παραμένει στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart, ενώ για ακόμη μία εβδομάδα δεν έχουμε κάποια νέα είσοδο στο τοπ10, παρά μονάχα ορισμένες ανεπαίσθητες ανταλλαγές θέσεων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 12 Μαΐου 2012. Χρόνια πολλά στον Παναγιώτη Φασούλα, το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος σήμερα γίνεται 49 χρονών.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσοκόμων, την επέτειο από τη γέννηση της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (το 1820), η οποία θεωρείται ως η "μητέρα" της σύγχρονης νοσηλευτικής. Η Νάιτινγκεϊλ διακρίθηκε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες  φροντίδας των τραυματιών, που κατέβαλλε κατά τον Κριμαϊκό πόλεμο (1854-1855).

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΦΙΛΙ


"Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο" τραγουδούσε κάποτε ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης και όλοι όσοι είχαν γευτεί έστω και μία φορά την αίσθηση ενός φιλιού στο στόμα συμφωνούσαν και επαύξαναν. Τι γίνεται όμως, όταν ακόμα και το ένα φιλάκι καθυστερεί να έρθει; Όταν μετά το καταπληκτικό ραντεβού, αφού σε συνοδέψει μέχρι την πόρτα του σπιτιού σου, σε καληνυχτίσει και φύγει ανανεώνοντας το ραντεβού στα λόγια, δίχως να το σφραγίσει ενώνοντας τα χείλη του με τα δικά σου; Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταις εσύ ή ότι κάτι πήγε στραβά. Άλλωστε, αυτό θα φανεί πολύ εύκολα, από το αν θα σου τηλεφωνήσει την επομένη (ή έστω μετά από δυο ημέρες) για ακόμη ένα ραντεβού. Για πολλούς άντρες ωστόσο, οι οποίοι είτε είναι κάπως ντροπαλοί είτε φοβούνται ότι μπορεί να παρεξηγηθούν ότι βιάζονται (ναι, υπάρχουν και άντρες που το φοβούνται αυτό) προτιμούν να κρατήσουν τις αποστάσεις περιμένοντας ένα σινιάλο, ένα σήμα που θα τους επιτρέψει να νιώσουν πιο χαλαροί, ποιο έτοιμοι για το πρώτο φιλί.

11 Μαΐου 2012

Ο ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κι όμως είναι παπαγάλος και μάλιστα λέγεται Νέλσον.

Από τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή μετά το θάνατο του Κνουτ, της αξιαγάπητης, μικρής πολικής αρκούδας, που μαγνήτιζε εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο, οι υπεύθυνοι των ζωολογικών κήπων της Γερμανίας ψάχνουν την επόμενη μασκότ που θα προσελκύσει δημοσιότητα, τουρίστες και χρήμα. Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα, το κυνήγι της επόμενης τουριστικής ατραξιόν έχει καταλήξει σε έναν παπαγάλο, ο οποίος - όχι άδικα - κατέχει τον τίτλο του πιο άσχημου παπαγάλου στη Γερμανία - αν όχι σε όλον τον κόσμο. 

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!


Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας και μάλιστα πολύ σοβαρό, όμως και η Ιαπωνία δεν πάει πίσω. Ο αριθμός των γεννήσεων έχει πέσει δραματικά στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και μάλιστα, ορισμένοι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί η σημερινή πτωτική τάση, το 3011 θα γεννηθεί ο τελευταίος Ιάπωνας στον πλανήτη, ενώ το ιαπωνικό έθνος θα εξαφανιστεί αναπόφευκτα ύστερα από κάποιες γενιές.

ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΗΣ LADY GAGA

Η Κέιτ Μίντλεντον (αριστερά) είναι θλιμμένη, επειδή η Lady Gaga (δεξιά) φοράει καλύτερα καπέλα.

Η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα δεν είναι απλά ένα ποπ είδωλο παγκόσμιου βεληνεκούς, αλλά μια... λαίδη της παγκόσμιας ποπ μουσικής σκηνής, που ακούει στο όνομα Lady Gaga. Τι είναι όμως μια λαίδη χωρίς καπέλο; Επειδή οι αγγλίδες λαίδες όλο και κάτι ξέρουν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι, λοιπόν, και η Gaga έχει ενσωματώσει ανάμεσα στις διάφορες εκκεντρικές εμφανίσεις της και τα - επίσης εκκεντρικά - καπέλα. Δείτε ορισμένες φωτογραφίες από εμφανίσεις της Gaga με καπέλα, που θα τα τα ζήλευε ακόμα και η τελευταία μυλαίδη της Κορνουάλης - ακόμα και η Κέιτ Μίντλεντον που κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα στους κύκλους της σνομπ αγγλικής αριστοκρατίας και θέλει να κάνει εντύπωση. Για την Καμίλα και την Ελισάβετ δεν το συζητώ, έχουν σίγουρα παραγγείλει αντίγραφα των καπέλων της Gaga και τα έχουν κρυμμένα κάπου στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!

 
Αυτήν την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας. Μαζί με το ποιηματάκι, την καρτούλα ή τα λουλούδια και φυσικά ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο, μπορείτε να ετοιμάσετε για τις μανάδες σας ένα πολύ απλό και γρήγορο γλύκισμα, μερικά απλά, μαλακά κουλουράκια με βουτυρόγαλα. Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα αυστραλέζικο σάιτ και η πρωτότυπη ονομασία είναι "Basic buttermilk scones".

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 1994


Αθλητικές διοργανώσεις και κυρίως οι φιλικοί αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου λίγες εβδομάδες πριν την παρθενική της εμφάνιση στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, οι ενημερωτικές εκπομπές "Χωρίς Μοντάζ" και "Ρεπορτάζ στην ομίχλη" του Κώστα Χαρδαβέλλα, πολλά δελτία ειδήσεων, ελληνικές σειρές του prime time των καναλιών, αλλά και τα "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς" και η σαπουνόπερα "Τόλμη και Γοητεία" ήταν μεταξύ των τηλεοπτικών προγραμμάτων που παρακολουθούσαν μετά μανίας οι έλληνες τηλεθεατές τον Μάιο του 1994, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της AGB, που δημοσίευε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της εποχής. Οι ελληνικές σειρές που ξεχώριζαν την περίοδο εκείνη ήταν το "Χάι Ροκ" με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Τάσο Χαλκιά, που θα ολοκληρωνόταν στις 27 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, "Οι μεν και οι δεν", "Της Ελλάδος τα παιδιά", αλλά και οι θρυλικές αστυνομικές σειρές του ΑΝΤ1 "Ανατομία ενός εγκλήματος" και "Τμήμα Ηθών",

10 Μαΐου 2012

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ!


Τι τραβάνε κι αυτοί οι πρίγκιπες.... Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος, δεν ξέρει πώς να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του και βλέποντας το όνειρο του θρόνου να είναι ακόμα μακρινό, δοκιμάζει διαφορετικές επαγγελματικές αναζητήσεις. Πώς αλλιώς να σπάσει και τη ρουτίνα της βαρετής καθημερινότητας ένας ανεπάγγελτος πρίγκιπας... 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρεις νέες ταινίες θα αρχίσουν να προβάλλονται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες. δύο αμερικάνικες ταινίες δράσης ("Η τιμωρός" του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το σίκουελ του "Ghost Rider" με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, που όμως απογοήτευσε κοινό και κριτικούς), καθώς και μία κυπριακή ταινία με θέμα την επιστροφή στην πατρίδα του, ενός Κύπριου μετανάστη που ζούσε στο Λονδίνο.

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 19 ΜΑΪΟΥ 2012


Οι Βρετανοί μουσικόφιλοι δεν επαναπαύονται στις μουσικές τους προτιμήσεις, αλλά ψάχνονται διαρκώς. Άλλωστε, η βρετανική μουσική βιομηχανία δε σταματάει την παραγωγή νέων μουσικών προτάσεων. Έτσι, λοιπόν, και αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο νέες εισόδους στο βρετανικό singles chart.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 19 ΜΑΪΟΥ 2012


Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια στασιμότητα στο τοπ10 του αμερικάνικου singles chart του Billboard και η τάση αυτή συνεχίζεται και για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Gotye και το "Someboy That I Used To Know" παραμένουν για ακόμη μία εβδομάδα στην πρώτη θέση, ενώ ελάχιστες και άνευ σημασίας είναι οι όποιες εσωτερικές μετακινήσεις του τοπ10.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012. Σήμερα έχει γενέθλια η αειθαλής τοπ μόντελ Λίντα Εβανγκελίστα, η οποία αν και κλείνει σήμερα τα 47, παραμένει στην πρώτη γραμμή του κόσμου της μόδας. Τι άλλο να της ευχηθούμε, παρά να είναι καλά στην υγεία της η γυναίκα και να συνεχίσει να ομορφαίνει με την παρουσία της τον κόσμο μας. Άλλωστε, η ομορφιά δεν αποκλείει την εξυπνάδα, ούτε και εν τέλει έχει κάποιο νόημα η ρατσιστική διάκριση των ανθρώπων στους "έξυπνους" και τους "όμορφους". Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, ούτε βέβαια και το προϋποθέτει, αν και εν τέλει δεν έχει καν νόημα η όποια ενοχοποίηση είτε του ενός είτε του άλλου.

Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ KGB;;


Μέχρι τώρα τη γνωρίζαμε ως ένα διαχρονικό sex symbol του Χόλιγουντ, γνωστή λιγότερο για τις υποκριτικές της επιδόσεις και περισσότερο για το ξανθό της μαλλί, το σηκωμένο άσπρο φόρεμα και την πολυτάραχη ερωτική της ζωή. Ο λόγος για την Μέριλιν Μονρό, που το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσεν, θεωρείτο ανέκαθεν παράδειγμα μιας όχι ιδιαίτερα έξυπνης bimbo, η μόνη σχέση της οποίας με την πολιτική ήταν τα ερωτικά της μπλεξίματα με τους άντρες της οικογένειας Κένεντι. Ε, λοιπόν, ίσως τα πράγματα να μην ήταν τόσο απλοϊκά γύρω από την προσωπικότητα της Μέριλιν, καθώς σύμφωνα με το ρωσικό ντοκιμαντέρ "Η Μέριλιν στη χώρα του Ντοστογιέφσκι", που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος του 2011 στη Ρωσία και τις τελευταίες ημέρες έχει προβληθεί σε δυτικές χώρες, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Μονρό ήταν... μυστική πράκτορας της KGB!

9 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ


Οι διαρκείς πόλεμοι μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών από την εποχή του Μεσαίωνα μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα, δεν ανέκοψαν την τάση ορισμένων φιλοσόφων να οραματίζονται εδώ και αιώνες την ευρωπαϊκή ενοποίηση στη μία ή την άλλη της μορφή. Ωστόσο, οι πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση ανελήφθησαν κατά τον 20ό αιώνα και κυρίως, αμέσως μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αν και η πρώτη επίσημη υποβολή μιας συγκεκριμένης πρότασης έγινε κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου. Ακολουθεί ένα χρονολόγιο στην εξέλιξη της πορείας διαμόρφωσης της κοινής ευρωπαϊκής ιδέας, καθώς και της υλοποίησής της στην πράξη.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΟΥΜΑΝ ΤΗΣ 9ης ΜΑΪΟΥ 1950


Σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης, στην επέτειο από τη Διακήρυξη του τότε υπουργού εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία μιας κοινής ένωσης άνθρακα και χάλυβα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, πυρήνας της οποίας θα έπρεπε οπωσδήποτε να είναι η Γαλλία και η Γερμανία, δύο παραδοσιακά εχθρικά κράτη που βρέθηκαν τρεις φορές σε εμπόλεμη κατάσταση στην πρόσφατη ιστορία (γαλλο-πρωσικός πόλεμος 1870-'71, πρώτος και δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος).

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Όλα τα κράτη του κόσμου έχουν από έναν εθνικό ύμνο, ένα μελοποιημένο ποίημα που εκφράζει τα ιδανικά, τους αγώνες αλλά και αντιπροσωπεύει την πολιτιστική κληρονομία του κάθε λαού. Με άλλα λόγια, ο εθνικός ύμνος ένα από τα εθνικά σύμβολα του κάθε κράτους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι φυσικά κράτος, απέχει πάρα πολύ από αυτό, ωστόσο στα πλαίσια των προσπαθειών για βαθύτερη ενοποίηση, οι ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν να μην ξεκινήσουν από τα σημαντικά, όπως η δημιουργία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων που θα ξεπερνούν τις βουλήσεις και τα μικροσυμφέροντα των εκάστοτε ηγετών των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών, αλλά αντιθέτως ασχολήθηκαν με τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής σημαίας και την αναζήτηση ενός κοινού, ευρωπαϊκού ύμνου. Πού αλλού θα μπορούσε να αναζητηθεί η ιδανικότερη λύση, παρά στους μεγάλους, κλασικούς, ευρωπαίους συνθέτες. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012.
Στη Ρωσία σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα της νίκης, που σηματοδοτεί το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συνθήκης παράδοσης άνευ όρων της Γερμανίας. Το χαρακτηριστικό των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων στη χώρα είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

8 Μαΐου 2012

10 ΜΙΚΡΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Η μαγειρική δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που διευκολύνουν όλους όσους έχουν αυτό το χόμπι. Δεν πρόκειται να διαβάσετε μεγάλες σοφίες, ωστόσο είναι δέκα μικρές, καθημερινές συμβουλές που διάβασα στην ιστοσελίδα TheDailyMeal και ίσως τις βρείτε ενδιαφέρουσες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 8 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 8 Μαΐου 2012. Πολλές θα είναι οι ευχές αγάπης που θα ακούσει σήμερα η Μαρία Αλιφέρη, καθώς γιορτάζει τα γενέθλια της, τα οποία συμπίπτουν με την ημέρα που γεννήθηκαν ο Ενρίκε Ιγκλέσιας (το 1975), η Μελίσα Γκίλμπερτ (το 1964), γνωστή και ως η Λόρα από την τηλεοπτική σειρά "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι", ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Θοδωρής Παπαλουκάς (το 1977), όπως και πολλοί άλλοι. Χρόνια τους πολλά!

7 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


Στην επαρχία του Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία βρίσκεται μια κωμόπολη των 6.600 κατοίκων, το όνομα της οποίας είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για το Σάντουιτς, το μέρος στο οποίο έζησε κατά τον 18 αιώνα (1729-1792) ο τέταρτος κόμης του Σάντουιτς, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το τόσο απλό ομώνυμο σνακ, που έφερε μια μικρή διατροφική επανάσταση. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από την... εφεύρεση του σάντουιτς;

ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΡΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών στο αμερικάνικο box office κατάφερε το περασμένο σαββατοκύριακο η ταινία "Οι Εκδικητές" (The Avengers) και όχι μόνο αυτό αλλά συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από πέρυσι η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος 2ο", η τελευταία ταινία της σειράς με ήρωα των νεαρό μάγο που έκλεψε τις καρδιές μικρών, αλλά και μεγάλων, σε όλον τον κόσμο. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012. Πρόκειται για μια ημερομηνία που μεταδίδει μια μάλλον... μουσική διάθεση, καθώς σαν σήμερα γεννήθηκαν δύο από τους σπουδαιότερους κλασσικούς συνθέτες, ο Γιόχαν Μπραμς το 1833 και ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι το 1840. Εξάλλου, σαν σήμερα έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της (της Συμφωνίας του Μπετόβεν στη Βιέννη το 1824, ενώ ένα χρόνο αργότερα απεβίωσε ο Ιταλός συνθέτης και δάσκαλος του Μπετόβεν, ο Αντόνιο Σαλιέρι.

6 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ, ΛΟΙΠΟΝ! ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!


Εκλογές, λοιπόν! Με μεγαλύτερη ή μικρότερη αποφασιστικότητα εκατομμύρια συμπατριώτες μας προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να καταθέσουν με την ψήφο τους το προσωπικό τους όραμα για το μέλλον της χώρας. Η λέξη "όραμα" δε θεωρώ ότι είναι υπερβολική, καθώς ακόμα και η περίφημη τιμωρητική ψήφος, για την οποία έγινε τόσος λόγος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εμπεριέχει κάποιο θετικό μήνυμα, καθώς ο ψηφοφόρος-τιμωρός θα σκεφτεί σοβαρά μέσω ποιου κόμματος θα επιλέξει να εκφράσει αυτήν τη διαμαρτυρία - ή και την αγανάκτησή του αν προτιμάτε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 6 Μαΐου 2012. Και ποιος δεν έχει γενέθλια σήμερα... Κόσμος και ντουνιάς! Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αν και δεν έχει χάσει ακόμα τη γοητεία του, γίνεται αισίως 51 ετών, ενώ πέντε χρόνια μεγαλύτερος του είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, που επίσης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του. Όχι και τόσο ευχάριστα τα φετινά γενέθλια για τη γεννηθείσα το 1954 Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς τα ξημερώματα σήμερα απεβίωσε η μητέρα της, η κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη, ωστόσο ελπίζει σε ένα θετικό μήνυμα το βράδυ, όταν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών, εάν το κόμμα της καταφέρει να μπει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Επίσης, σήμερα γιορτάζουν τα γενέθλια τους ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ, η ηθοποιός Λέσλι Χόουπ, γνωστή κυρίως από τη συμμετοχή της στην πρώτη σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς "24" ως η σύζυγος του σκληρού Τζακ Μπάουερ, το τοπ μόντελ από τη Βραζιλία  Ρακέλ Ζίμερμαν, ο βετεράνος Έλληνας μπασκετμπολίστας Δημήτρης Διαμαντίδης, όπως και πολλοί πολλοί άλλοι. Χρόνια πολλά σε όλους!