19 Μαΐου 2012

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ!


Αχ, αυτοί οι σταρ! Πόσο μας μπερδεύουν με τις ηλικίες τους. Και γιατί όχι, από τη στιγμή που και συνομήλικοι μεταξύ τους σταρ δε μοιάζουν να έχουν την παραμικρή ηλικιακή σχέση μεταξύ τους. Δείτε ορισμένα παραδείγματα πιο κάτω.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ "ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ"


Πέτυχα πρόσφατα στην τηλεόραση τη νέα διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία αποτελεί ένα είδος παρωδίας των τίτλων έναρξης της γνωστής καλτ κωμικής σειράς των 90s "Παντρεμένοι με παιδιά" με θέμα τις ανατρεπτικές περιπέτειες της δυσλειτουργικής οικογένειας Μπάντι. Η σειρά είχε συνολικά 259 επεισόδια, καθώς προβαλλόταν επί 11 σαιζόν στην αμερικανική τηλεόραση στο δίκτυο FOX (από τον Απρίλιο του 1987 έως τον Ιούνιο του 1997) σπάζοντας τον τηλεοπτικό καθωσπρεπισμό της εποχής, που ήθελε όλες τις τηλεοπτικές οικογένειες  στα κωμικά σίριαλ να αποτελούν πρότυπα ηθικής. Στην ελληνική τηλεόραση προβαλλόταν τη δεκαετία του '90 από τον ΑΝΤ1, ενώ τα τελευταία χρόνια την έχουμε πετύχει σε άπειρες επαναλήψεις στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, ενώ η ελληνική εκδοχή της σειράς με τίτλο "Χωρισμένοι με παιδιά" προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 το 1996. Τι απέγιναν όμως οι ηθοποιοί του πρωτότυπου "Παντρεμένοι με παιδιά"; Η καριέρα τους συνέχισε να είναι πετυχημένη και πώς μοιάζουν σήμερα 15 χρόνια μετά το τέλος της σειράς;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 20 - 26 ΜΑΪΟΥ 2012


Αυτήν την εβδομάδα η ιαπωνική επέλαση δεν περιορίζεται μόνο στο παγκόσμιο singles chart, αλλά και στις πωλήσεις των άλμπουμ. Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι δύο συλλογές beast of του ιαπωνικού συγκροτήματος Mr.Children, γνωστού και ως "Misuchiru" από τα αρχικά των λέξεων Misutā Chirudoren, όπως προφέρεται η ονομασία του στην ιαπωνική γλώσσα. Το συγκρότημα ξεκίνησε την πορεία του στα μουσικά πράγματα της Ιαπωνίας το 1992, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους. Πάντως ο αριθμός των πωλήσεων των δύο best of άλμπουμ που κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα στην Ιαπωνία είναι θεαματικά υψηλός, πολύ μεγαλύτερος από τις αντίστοιχες πωλήσεις του "21" της Αντέλ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Όμως στο τοπ10 της εβδομάδας κατάφεραν να μπουν και δύο ευρωπαϊκά ροκ/πανκ συγκροτήματα, οι Kyane από την Αγγλία και οι Γερμανοί Die Toten Hosen.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 20 - 26 ΜΑΪΟΥ 2012


Ιαπωνική αντεπίθεση και μάλιστα πολύ δυναμική παρατηρείται στο τοπ10 του παγκόσμιου singles chart, καθώς δύο ιαπωνικά συγκροτήματα έκαναν δυναμική είσοδο στις πρώτες θέσεις του chart. Στην τέταρτη θέση ανέβηκαν οι Arashi, ένα δημοφιλές boy band στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το τραγούδι τους "Face Down". Το τραγούδι φυσικά έχει γιαπωνέζικο στίχο, ωστόσο στο ρεφρέν υπάρχουν και κάποιες αγγλικές λέξεις. Η δεύτερη νέα είσοδος τοπ τοπ10 προέρχεται από ένα γυναικείο - αυτή τη φορά - ιαπωνικό συγκρότημα, τις NMB48, οι οποίες τραγουδούν το "Nagi ichi", δηλαδή "το ωραιότερο κορίτσι στην παραλία"(!).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 19 Μαΐου 2012. Σαν σήμερα γεννήθηκαν αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Χο Τσι Μινχ (το 1890), ο οποίος ηγήθηκε της επανάστασης των Βιετμίνχ και ίδρυσε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ και ο Πολ Ποτ (το 1928), πρωθυπουργός της Καμπότζης και υπεύθυνος για διάπραξη γενοκτονίας κατά του λαού του, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 20% του πληθυσμού της Καμπότζης εξοντώθηκε τα τρία μόλις χρόνια που ο Πολ Ποτ κυβέρνησε τη χώρα. Η σημερινή ημερομηνία θεωρείται και ως η γενέθλια ημέρα του Κεμάλ Ατατούρκ, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ατατούρκ γεννήθηκε το 1881.

18 Μαΐου 2012

10 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΕ... ΛΕΜΟΝΙ!

Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος με ένα λεμόνι.

Εάν δεν εμπιστεύεστε τα χημικά προϊόντα, αν σας τελείωσαν τα καθαριστικά και το σουπερμάρκετ έχει κλείσει ή αν πολύ απλά θέλετε να κάνετε οικονομία και παράλληλα είστε φίλος ή φίλη του λεμονιού, σας έχουμε δέκα απλές συμβουλές, για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα λεμόνι σε πρώτης τάξεως καθαριστικό και αποσμητικό για το σπίτι σας. Άλλωστε τις αλιεύσαμε σε μία αυστραλιανή ιστοσελίδα με συμβουλές για μικρά παιδιά (www.kidspot.com.au/).

6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ



Εάν η Ελλάδα αποτελεί το ανατολικότερο κράτος της νοτίου Ευρώπης, η Πορτογαλία είναι το δυτικότερο και το μοναδικό που δεν έχει στο ελάχιστο πρόσβαση στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά εξ ολοκλήρου στον Ατλαντικό ωκεανό. Τι όμως δε γνωρίζουμε και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε για αυτήν την τόσο παρόμοια αλλά και τόσο διαφορετική με την Ελλάδα χώρα;

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Από παιδί ακόμα θυμάμαι που διάβαζα στις εφημερίδες τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική κατάσταση των κρατών μελών και πάντοτε η Πορτογαλία "συναγωνιζόταν" με την Ελλάδα (και σε μικρότερο βαθμό με την Ιρλανδία) για την τελευταία θέση. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι η οικονομική κρίση χτύπησε πρώτα και σε μεγαλύτερο βαθμό τους παραδοσιακά πιο αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης. Αν και οι βαθύτερες αιτίες εμφάνισης της οικονομικής κρίσης στην κάθε χώρα διαφέρουν, ωστόσο είναι κοινές οι συνέπειες αυτής, όπως και ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τους. Για παράδειγμα, το αντίδοτο στο πρόβλημα της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας είναι η μετανάστευση. Ειδικά δε για τους Πορτογάλους, δεδομένου και του γλωσσικού παράγοντα, λύση αποτελεί η μετανάστευση σε πρώην αποικίες της χώρας τους, όπως η... Αγκόλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΝΤΟΝΑ ΣΑΜΕΡ - SHE WORKS HARD FOR THE MONEY


Ονομάστηκε βασίλισσα της ντίσκο, καθώς κατάφερνε να ξεσηκώσει με τα τραγούδια της ακόμα και τον πιο συντηρητικό ακροατή. Πάνω απ' όλα όμως η Ντόνα Σάμερ υπήρξε μια από τις καλύτερες φωνές φωνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των τραγουδιστριών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Ήταν δεκαεφτά φορές υποψήφια για βραβείο Γκράμι, το οποίο κέρδισε συνολικά πέντε φορές με τα τραγούδια Last Dance (1979), Hot Stuff (1980), He's A Rebel (1984), Forgive Me (1985) και Carry On (1998). Για το Last Dance άλλωστε κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού ως το σάουντρακ της ταινίας Thank God It's Friday.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων. Κακά τα ψέματα, όταν κάτι το έχουμε μέσα στα πόδια μας δεν το εκτιμάμε και η αλήθεια είναι ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν έχουν επισκεφτεί ούτε ένα μουσείο στη ζωή τους, εκτός ίσως από κάποια εκδρομή κάποτε με το σχολείο. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκεκριμένη ημέρα ως μια πολύ καλή πρόφαση να περάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας επισκεπτόμενοι ένα μουσείο στην περιοχή μας και να αποκομίσουμε γνώσεις που θα μας βοηθήσουν να καλλιεργηθούμε και να εξελιχθούμε πνευματικά ακόμη περισσότερο. Σήμερα άλλωστε η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν, οπότε η οικονομική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πρόφαση εν αμαρτίαις.

17 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΕΞΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΥ


Η τέχνη της τηλεοπτικής διαφήμισης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν η διαφήμιση δεν περιορίζεται απλά στο να ενημερώσει τον ανύποπτο τηλεθεατή για τα προτερήματα του διαφημιζόμενου προϊόντος, αλλά σκοπός της είναι μάλλον να τον καθηλώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια διαφήμιση γνωστής μάρκας αυτοκινήτου που προβάλλεται στην Αργεντινή, όπου το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται περισσότερο ως... ντεκόρ, ενώ στο φιλμάκι διάρκειας ενός λεπτού κυριαρχεί... το γυναικείο μπούστο και η αγάπη που τρέφουν οι άντρες για αυτό. 

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 26 ΜΑΪΟΥ 2012


Το βρετανικό τοπ10 singles chart δε μας αφήνει ποτέ να πλήξουμε, καθώς νέα τραγούδια κάνουν κάθε εβδομάδα δυναμική είσοδο χτυπώντας ακόμα και κορυφή από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας. Το ίδιο πάντως συμβαίνει και την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς στην πρώτη θέση βρέθηκε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το πρώτο single της Rita Ora με τίτλο "R.I.P." Η Rita Ora μέχρι τώρα ήταν γνωστή στη Βρετανία μέσα από συνεργασίες με πετυχημένους καλλιτέχνες, ενώ είχε συμμετάσχει στον εθνικό τελικό για την εκπροσώπηση της χώρας στη Γιουροβίζιον το 2009, όπου όμως δεν τα κατάφερε. Στην έβδομη θέση βρέθηκε το αμερικάνικο χιπ χοπ συγκρότημα Far East Movement με το τραγούδι "Live My Life", στο οποίο συνεργάζεται και ο Justin Bieber. Τέλος, ντεμπούτο στην όγδοη θέση έκανε το "Where Have You Been" της Rihanna, το οποίο δε διαφέρει σημαντικά από άλλες επιτυχίες της τραγουδίστριας από τα Μπαρμπάντος, αν εξαιρέσει κανείς την προσθήκη λίγου τρανς, ωστόσο οι φαν της τραγουδίστριας σίγουρα θα το αγαπήσουν.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 26 ΜΑΪΟΥ 2012


Ακόμη μία εβδομάδα χωρίς εντυπωσιακές αλλαγές στο τοπ10 του αμερικάνικου singles chart είναι και αυτή που μόλις ξεκίνησε. Στην πρώτη θέση ακλόνητο το "Somebody That I Used To Know" του Gotye, ενώ η μόνη νέα είσοδος στη δεκάδα είναι το "Drive By" των Train, το οποίο άλλωστε μπαινοβγαίνει συχνά.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ 40.234 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!

Ο Michael Wigge (στη φωτογραφία) κατάφερε να ταξιδέψει πάνω από 40.000 χιλιόμετρα χωρίς να ξοδέψει δεκάρα! Εσύ;

Μπορεί να ζούμε σε οικονομικά δύσκολες εποχές, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε περνάμε καλά ούτε να αφήσουμε στην άκρη αγαπημένα χόμπι, όπως για παράδειγμα τα ταξίδια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνονται όλα με μέτρο, οικονομικά και πάνω απ' όλα με φαντασία. Αν υπάρχουν αυτά, μπορείτε να κάνετε ακόμα και το γύρο του κόσμου, χωρίς μάλιστα να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Προτού ν' αρχίσετε να λέτε "τρελάθηκε αυτός, δε γίνονται τέτοια πράγματα", διαβάστε πώς το κατάφερε ένας Γερμανός, ο Michael Wigge, ο οποίος ταξίδεψε 40.234  ολόκληρα χιλιόμετρα, χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα σεντ.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Μόνο μία νέα ταινία κάνει πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για την γκόθικ διασκεδαστική ταινία τρόμου "Dark Shadows" με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, η οποία βασίζεται στην ομότιτλη καλτ σαπουνόπερα της αμερικανικής τηλεόρασης, η οποία προβαλλόταν καθημερινά από το 1966 έως το 1971.

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΒΕΛΓΙΟ...


Σήμερα το πρωί, στο ελληνικό Κοινοβούλιο διαδραματίστηκε η πρώτη πράξη μιας ιλαροτραγωδίας. Οι 300 βουλευτές που εξελέγησαν ύστερα από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ορκίστηκαν προκειμένου να; συγκροτηθεί σε σώμα το Κοινοβούλιο, το οποίος όμως αύριο θα διαλυθεί, ώστε να προκηρυχθούν νέες εκλογές για τις 17 Ιουνίου. Πρόκειται για το συντομότερο διάστημα διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης σε ολόκληρη την ιστορία του κοινοβουλευτικού βίου της χώρας. Θα ήταν αρκετά ιλαρό όλο αυτό το σκηνικό, εάν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος δεν ήταν σοβαρά και τόσο πιεστική η ανάγκη επίλυσής τους. Επειδή δε η χώρα μας δεν είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε η ελληνική ιστορία είναι η μόνη στην οποία θα πρέπει να ανατρέχουμε για να θέτουμε τα διλήμματα του μέλλοντος, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία και ειδικότερα στην πρόσφατη ιστορία του Βελγίου.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012. Ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 37 ετών. Οι  θαυμάστριες μπορείτε να τον "βομβαρδίσετε" με τα ευχητήρια μηνύματα σας.

16 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 38.000 ΕΥΡΩ


Εσείς μέχρι πόσα χρήματα θα διαθέτατε για ένα μπουκάλι κρασί, που φημολογείται ότι είναι αρίστης ποιότητας - αν και μάλλον θα προτιμούσατε να μην το δοκιμάσετε καν, ούτως ώστε να μη χάσει την αξία του; Ένας ανώνυμος, προς το παρόν, λάτρης του κρασιού αγόρασε μέσω ίντερνετ ένα μπουκάλι "Vin Jaune" που χρονολογείται από το 1774, έναντι 46.000 ελβετικών φράγκων ή 38.301 ευρώ περίπου. Το μόνο που γνωρίζουμε για αυτόν είναι ότι κατάγεται από την πόλη Αρμπουά της ανατολικής Γαλλίας και η αγορά έλαβε χώρα χθες στη Γενεύη και στα πλαίσια δημοπρασίας του συγκεκριμένου μπουκαλιού από τον οίκο Κρίστις.

1000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 11 ΜΟΛΙΣ ΛΕΠΤΑ

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ να κοιτάζω τους γεωγραφικούς χάρτες, τους κοινώς ονομαζόμενους και ως άτλαντες: πώς είναι ο κόσμος, τα σχήματα του κάθε κράτους, τα σύνορά του, ακόμα και τα χρώματα με τα οποία "έντυνε" ο άτλαντας ένα κράτος, προκειμένου αυτό να ξεχωρίζει από τα όμορα. Αυτό δε που μπορούσε να με καθηλώσει για ώρες ήταν οι ιστορικοί χάρτες, οι οποίοι αποτύπωναν την πραγματικότητα μιας άλλης εποχής, έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια, όταν στη θέση των εθνικών κρατών υπήρχαν μικρά και μεγάλα βασίλεια, αυτοκρατορίες, αυτόνομες επαρχίες κλπ. Εάν αρέσει και σ' εσάς αυτός ο συνδυασμός ιστορίας και γεωγραφίας, είμαι σίγουρος ότι θα λατρέψετε το παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο youtube ένας Νορβηγός με το ψευδώνυμο harrunostasj. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 16 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012.
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί βάσιμα ότι η σημερινή ημέρα αποπνέει μια κινηματογραφική αίσθηση.  Σαν σήμερα το 1929 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στο ξενοδοχείο Ρούσβελτ του Λος Άντζελες. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ: Ο ΡΩΜΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ


Ο Γεώργιος Σουρής γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1853, ενώ η καταγωγή των γονιών του ήταν από τα Κύθηρα και από τη Χίο. Συνεργάστηκε με πολλά σατιρικά έντυπα της εποχής, ενώ ήταν εκδότης της εβδομαδιαίας έμμετρης σατιρικής εφημερίδας "Ο Ρωμηός", όπου με τους στίχους του και μέσω των δύο φανταστικών ηρώων του, του Φασουλή και του Περικλέττου, διακωμωδούσε εύστοχα τα ήθη της εποχής, κοινωνικά και πολιτικά, και πάνω απ' όλα την ιδιοσυγκρασία του μέσου Έλληνα, που δε διέφερε και πολύ σε σχέση με τη σημερινή εποχή. Έχει αποκληθεί ως "σύγχρονος Αριστοφάνης", ο πρώτος στο οποίο αποδόθηκε ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, ενώ είχε προταθεί ακόμη και για βραβείο Νόμπελ το 1906, δεκατρία χρόνια πριν από το θάνατό του. 

15 Μαΐου 2012

ΜΑ, ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ;;



Lady Gaga, Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Κιμ Καρντάσιαν: τρεις διάσημες γυναίκες που τις λατρεύει ο φακός - άλλοτε με την καλή και άλλοτε με την κακή έννοια. Αυτή την εβδομάδα και οι τρεις άφησαν μέσα από φωτογραφίες το στίγμα τους προκαλώντας τη φρίκη ή το θαυμασμό στους φίλους τους - άσπονδους και μη.

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΜΕ... ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ!


Ήταν Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 1988 και ώρα 13.30, όταν το ελληνικό κοινό παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο της περιβόητης αμερικανικής σαπουνόπερας "Τόλμη και γοητεία" από τη συχνότητα της ΕΤ1. Το ελληνικό κοινό, που έως τότε - εκτός των πολύ δημοφιλών ελληνικών σήριαλ - ήταν συνηθισμένο σε εβδομαδιαία σαπούνια τύπου "Δυναστεία" ή σε βραζιλιάνικες τηλενουβέλες, καθηλώθηκε από το καινούριο αυτό σήριαλ που εισήγαγε νέα τηλεοπτικά ήθη. Πολλές νοικοκυρές έκαιγαν το φαγητό ή τροποποιούσαν το πρόγραμμα με τις δουλειές του σπιτιού για να μη χάσουν στιγμή από τις εξελίξεις που συγκλόνιζαν την οικογένεια Φόρεστερ και κυρίως, από το δίλημμα του Ριτζ Φόρεστερ, ο οποίος ήταν διχασμένος ανάμεσα στη φιλόδοξη Μπρουκ Λόγκαν και τη γλυκιά Καρολάιν Σπένσερ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 15 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 15 Μαΐου 2012.
Η σημερινή ημερομηνία έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα των Οικογενειών, σκοπός της οποίας είναι η ανάδειξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών παραγόντων που επηρεάζουν τη διαμόρφωση της οικογενειακή ζωής στον πλανήτη. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι η ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας, η ανάγκη να μην διαταραχθεί η οικονομική και συναισθηματική οικογενειακή ισορροπία στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης της κοινωνίας.

14 Μαΐου 2012

ΤΕΛΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ;;

Το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ, που έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα του μητρικού θηλασμού.

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε στις ΗΠΑ - και όχι μόνο - το εξώφυλλο του περιοδικού TIME, στο οποίο φωτογραφίζεται μία μητέρα να θηλάζει τον τρίχρονο γιο της. Οι αφορμές είναι πολλές: η σεμνοτυφία όσων σοκάρονται από την εικόνα, η συζήτηση για το ορθό πρότυπο στη σχέση μητέρας-παιδιού (και δη του αγοριού), ακόμα και η ιατρική πλευρά του θέματος, μέχρι ποια ηλικία δηλαδή είναι σωστό για μια μητέρα να θηλάζει το παιδί της.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012. Χρόνια πολλά στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ,τον ιδρυτή του Facebook, στην, Κέιτ Μπλάνσετ, σε δύο σκηνοθέτες διαφορετικής γενιάς και νοοτροπίας, τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και τη Σοφία Κόπολα, αλλά και τον Σαρμπέλ. Όλοι αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι βεβαίως βεβαίως, έχουν σήμερα γενέθλια. Να τα εκατοστήσουν!

13 Μαΐου 2012

ΤΟ ΣΑΡΚΟΒΟΡΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΡΜΑ


Ορισμένες φορές ακόμη και το πιο αθώο φαινομενικά τραύμα μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο, ακόμη και μοιραίο, λόγω αφενός της μη έγκαιρης διάγνωσης και αφετέρου της σπανιότατης επιπλοκής που μπορεί να επακολουθήσει. Αυτή είναι η περίπτωση της 24χρονης Aimee Copeland από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, η οποία έχασε ήδη το αριστερό της πόδι, ενώ κινδυνεύει να χάσει και το δεξί, όπως και τα δάχτυλα των χεριών της, εξ αιτίας μιας σπάνιας επιθετικής λοίμωξης του δέρματος, ενός σαρκοβόρου βακτηρίου που καταστρέφει τους μαλακούς ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω των ιστών, ενώ είναι πολύ δύσκολη η ιατρική αντιμετώπιση του. 

ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λαοί της υποσαχάριας Αφρικής επιζούν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες ζωής, υπό όρους που φαντάζουν σε πολλούς αδιανόητοι. Και δεν είναι μόνο η ξηρασία, η πείνα ή οι εμφύλιοι πόλεμοι που πλήττουν τους λαούς της περιοχής, αλλά και σοβαρές επιδημίες. Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η ελονοσία είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σκοτώνοντας περίπου 300.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο. Η μεγάλη δυστυχία όμως είναι η αδράνεια των κυβερνήσεων, η διαφθορά ορισμένων στρατιωτικών αξιωματούχων αλλά και η άγνοια των ίδιων των κατοίκων, οι οποίοι πέφτουν πολλές φορές θύματα της άγνοιάς τους και της ελλιπούς ενημέρωσης που τους παρέχεται.

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ


Ο Γεώργιος Βιζυηνός (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Σύρμας, ενώ το Βιζυηνός αποτελεί φόρο τιμής στην πατρίδα του, την πόλη Βιζύη της ανατολικής Θράκης) υπήρξε από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες του 19ου αιώνα. Αν και είναι γνωστός κυρίως ως διηγηματογράφος (Το αμάρτημα της μητρός μου, Το μόνον της ζωής του ταξείδιον, Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου κλπ.), ο Βιζυηνός ασχολήθηκε επίσης με αρθρογραφία, μελέτες περί ψυχολογίας, όπως και με την ποίηση. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 13 ΜΑΪΟΥ 2012


Σήμερα είναι Κυριακή, 13 Μαΐου 2012. Ημέρα γενεθλιών σήμερα για το Νίκο Αλιάγα, ο οποίος γεννήθηκε το 1969, αλλά και για το πιο διάσημο βαμπίρ της μεγάλης οθόνης, τον Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 26 του χρόνια.