26 Μαΐου 2012

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1964


"Έχει ξανθά μαλλιά, μάτια χρώματος λαδί και ένα πρόσωπο όπως της Μπριζίτ Μπαρντό. Είναι ηλικίας 25 ετών. Έγινε διάσημη ως ηθοποιός και ως φίλη του νεαρού Βασιλιά. Σήμερα ο Βασιλιάς έχει παντρευτεί. Αλλά εκείνη εξακολουθεί να είναι μία χωρίς στέμμα βασίλισσα του θεάτρου. Μία όχι δυστυχισμένη, αλλά κλεισμένη στη μοναξιά της βασίλισσα". Με αυτά τα λόγια περιέγραφε την Αλίκη Βουγιουκλάκη αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού Quick τον Οκτώβριο του 1964. Ένα αφιέρωμα που προκάλεσε αντιδράσεις για τις αναφορές που έκανε ως προς την παλαιότερη σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ, όταν εκείνος ήταν διάδοχος του ελληνικού θρόνου.

ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ... ΓΥΜΝΗ!


Μια παροιμία λέει ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά, δεν την εμποδίζει όμως να πάει μέχρι το... πολυκατάστημα - αν και ο ψυχίατρος που εξέτασε την 49χρονη Μπάρμπαρα Λεφλούρ δε θα συμφωνήσει με αυτό το σχόλιο. Ποια είναι αυτή η γυναίκα; Μία Νεοϋορκέζα από την περιοχή της Σαρατόγκα, η οποία άφησε με ανοιχτό το στόμα περαστικούς, πελάτες και τους υπαλλήλους δύο πολυκαταστημάτων στην περιοχή της την περασμένη Τρίτη, καθώς βγήκε να κάνει τα ψώνια της ντυμένη με... φύλο συκής και για να ακριβολογούμε χωρίς να φοράει ούτε καν αυτό.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΒΕΡΚΑ ΣΕΡΝΤΟΥΤΣΚΑ - DANCING LASHA TUMBAI


Απόψε διεξάγεται ο τελικός του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Όπως συμβαίνει κάθε χρονιά, υπάρχουν τόσο τα φαβορί όσο και τα αουτσάιντερ, ωστόσο κανένα τραγούδι δεν μπορεί να συγκριθεί με το - κατά τη γνώμη μου - καλύτερο τραγούδι των τελευταίων ετών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή της Ουκρανίας το 2007, το "Dancing Lasha Tumbai" από τη Βέρκα Σερντούτσκα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 26 Μαΐου 2012. Ο Λένι Κράβιτς, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές, σήμερα κλείνει αισίως τα 48, κάτι που δεν του φαίνεται καθόλου στην εξωτερική εμφάνιση. Νομίζω ότι πρέπει να αποκαλύψει κάποια στιγμή ποιο είναι το μυστικό της αιώνιας νεότητάς του. Γενέθλια έχει σήμερα και ο καλτ αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος είναι 12 χρόνια μεγαλύτερος από τον Κράβιτς, ενώ χρόνια πολλά θα πούμε και στην Τζοβάνα Φραγκούλη (γνωστή κυρίως σε όσους την παρακολουθούσαν στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του '80 σε κωμικές σειρές του Γιώργου Κωνσταντίνου και στην εκπομπή "Πες το και θα γίνει"), αλλά και στην τραγουδίστρια Ειρήνη Μερκούρη.  

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 27 ΜΑΪΟΥ - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Καμία αλλαγή δεν παρατηρούμε στις τρεις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου album chart σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με το ιαπωνικό συγκρότημα Mr. Children (ή Misuchiru) να επιβεβαιώνει ότι δε θεωρείται τυχαία το κορυφαίο ιαπωνικό boy band της τελευταίας εικοσαετίας. Παρόλ' αυτά έχουμε και τέσσερις νέες εισόδους. Η υψηλότερη νέα είσοδος είναι από τον Adam Lambert, τον πρώην νικητή του American Idol, το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του οποίου μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο"Trespassing" και βρέθηκε κατευθείαν στην πέμπτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως. Στο τοπ10 μπήκε και το ροκ συγκρότημα Tenacious D (στην έκτη θέση), το ποπ ντουέτο Beach House, αλλά και o Νοτιοκορεάτης Xiah, ο οποίος βρέθηκε στη δέκατη θέση του chart.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 27 ΜΑΪΟΥ - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Ανταλλαγή θέσεων έχουμε στο παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας μεταξύ του "Call Me Maybe" της Carly Rae Jespen, που ανέβηκε στην πρώτη θέση, και του "Somebody That I Used To Know" του Gotye, που έπεσε στη δεύτερη. Εν τω μεταξύ έχουμε δύο νέες εισόδους στο τοπ10. Το ένα τραγούδι είναι ιαπωνικό, από το γυναικείο συγκρότημα SKE 48, ενώ το άλλο είναι το "Where Have You Been" της Rihanna που κατάφερε να μπει στη δεκάδα ύστερα από τρεις εβδομάδες κυκλοφορίας.

25 Μαΐου 2012

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΕΤΡΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ


Ο Steve Crecelius κατάγεται από το Ντένβερ του Κολοράντο. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με τη σύζυγό του Ντέμπι και πατέρας έξι παιδιών. Μέχρι πριν πέντε χρόνια νόμιζε ότι ήταν άντρας. Άλλωστε, με βάση την εξωτερική του εμφάνιση έμοιαζε για άνδρας. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, όταν πήγε στο νοσοκομείο για μια τυπική αφαίρεση πέτρας από το νεφρό του. Η νοσοκόμα που έκανε τον υπέρηχο διαπίστωσε ότι ο Στιβ ήταν... γυναίκα ή, τέλος πάντων, ότι είχε γυναικεία γεννητικά όργανα.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Πέρα από τη σοβαρή πλευρά των γεγονότων, υπάρχουν - ευτυχώς - και κάποιες πιο ανάλαφρες ειδήσεις, οι οποίες μας κάνουν να χαμογελάμε. Ok, μερικές φορές μας κάνουν και αυτές να εξοργιζόμαστε, αλλά με έναν λιγότερο δραματικό τόνο σε σχέση π.χ. με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ή με τις τελευταίες - επί καθημερινής βάσεως - δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών.
Σήμερα έχουμε τρεις ανάλαφρες ειδήσεις από τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη: Γιατί ένας οδηγός τρένου ζήτησε από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας να προτάξουν το (κ..ο)δάχτυλο; Πόσες γάτες μπορούν να διαλύσουν έναν ευτυχισμένο(;) γάμο; Τι προκάλεσε την έκρηξη ενός επιβάτη αεροπλάνου στη Βραζιλία ταλαιπωρώντας και εξοργίζοντας τους συνεπιβάτες του;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012. Οι θαυμάστριες του Κώστα Μαρτάκη έχετε κάθε λόγο να γιορτάζετε, καθώς ο αγαπημένος σας τραγουδιστής έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 28 του χρόνια.

24 Μαΐου 2012

84ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ!

Σε μια παρόμοια καρέκλα παγιδεύτηκε για ένα 48ωρο η ηλικιωμένη Σουηδέζα.
Για κάποιο λόγο η Σουηδία αποτελεί κοιτίδα περίεργων ειδήσεων. Είτε οι Σουηδοί είναι ένας όντως πολύ παράξενος λαός είτε πολύ απλά τα ΜΜΕ της χώρας δεν έχουν σοβαρά θέματα να ασχοληθούν και αναπαράγουν τις πιο "κουφές" ειδήσεις που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, γεγονότα που ίσως να συμβαίνουν και στον δικό μας μικρόκοσμο, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας από τις τελευταίες παράξενες ειδήσεις εκ Σουηδίας είναι η περίπτωση μιας 84χρονης γυναίκας από την πόλη Καρλσκρόνα στη νότιο Σουηδία, η οποία έμεινες για 48 σχεδόν ώρες παγιδευμένη στην... καρέκλα που έχει στη βεράντα του σπιτιού της.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Παραδόξως, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα μόνο μία είναι η νέα ταινία που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ευτυχώς, η έλλειψη νέων κινηματογραφικών προτάσεων σώζεται με την επαναπροβολή του κλασσικού "Μεγάλου Δικτάτορα" του Τσάρλι Τσάπλιν, όπως και της πετυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων "Cars", παραγωγής 2006.

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 2 IOYNIΟΥ 2012


Για δεύτερη εβδομάδα παρέμεινε στην κορυφή του βρετανικού singles chart η Rita Ora με το "R.I.P.". Εν τω μεταξύ μόλις δύο είναι οι νέες είσοδοι στο βρετανικό τοπ10 . Πρόκειται για το "30 Days" του girl band The Saturdays που βρέθηκε στην έβδομη θέση και για το κλαμπίστικο "Oliver Twist" του D'banj, που έκανε το ντεμπούτο του στην ένατη θέση του chart.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Δε λέει να ξεκολλήσει από την κορυφή του αμερικάνικου singles chart o Αυστραλός Gotye, αφού έχει κάνει κατάληψη της κορυφής για έκτη εβδομάδα με το τραγούδι "Somebody That I Used To Know". Για ακόμη μία εβδομάδα δεν υπάρχουν εντυπωσιακές αλλαγές στο τοπ10, δεν έχουμε καμία νέα είσοδο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πιο αξιομνημόνευτη μετακίνηση είναι η άνοδος δύο θέσεων για το τραγούδι "Call Me Maybe" της Carly Rae Jepsen.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012. Γενέθλια έχει σήμερα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιάννης Γκούμας (γενν. το 1975), όπως και ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά (γενν. 1966), ενώ τα 63 κλείνει σήμερα και ο θρύλος της ροκ Μπομπ Ντίλαν.

ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αν και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον ξεκίνησε ως ένα τηλεοπτικό σόου που θα συνέβαλε στην επούλωση των τραυμάτων της μεταπολεμικής Ευρώπης και στη σύσφιξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των κρατών, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο. Η πιο ταραγμένη περίοδος ήταν η δεκαετία του 1970, όμως και τα τελευταία χρόνια τα πάθη έχουν ανάψει αρκετά με αφορμή το περίφημο σύστημα του televoting, αλλά και με την κόντρα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, το οποίο μάλιστα φιλοξενεί φέτος τη διοργάνωση του δημοφιλούς διαγωνισμού, που μάλιστα αποτελεί και ένα από τα δημοφιλέστερα ψυχαγωγικά προγράμματα παγκοσμίως. 

23 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 23 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012. Αρκετοί είναι οι αθλητές που έχουν σήμερα γενέθλια, όπως ο πρωταθλητής της φόρμουλα 1 Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Ούγκο Αλμέιδα, ο δικός μας Φάνης Γκέκας, αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Ανατόλι Καρπόφ. Ενδεχομένως θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό παρά με την πολιτική και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κύριο Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος γιορτάζει επίσης τα γενέθλιά του σήμερα προσδοκώντας ότι κάποια μέρα ενδεχομένως να γίνει και πρωθυπουργός. "Πρωταθλήτρια" στο είδος της είναι ωστόσο η ηθοποιός Τζόαν Κόλινς, η οποία έγραψε τη δική της τηλεοπτική ιστορία ως Αλέξις στη σειρά "Δυναστεία" τη δεκαετία του 1980. Η βρετανίδα ηθοποιός έχει επίσης γενέθλια σήμερα και μάλιστα κλείνει τα 79.

22 Μαΐου 2012

DARK SHADOWS: Η ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ

Ο "αυθεντικός" Μπάρναμπας Κόλινς (Jonathan Frid) από την καλτ σαπουνόπερα των '60s "Dark Shadows".

Η ταινία "Dark Shadows" σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον και με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του βαμπίρ Μπάρναμπας Κόλινς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκαταλεχθεί μεταξύ των καλύτερων ταινιών τους. Το βασικό πρόβλημα είναι το ανισοβαρές σενάριο, το οποίο όμως οφείλεται στο ότι η ταινία δεν έχει βασιστεί ούτε σε μια πρωτότυπη ιδέα ούτε στη μεταφορά ενός βιβλίου, αλλά στην κινηματογραφική μεταφορά μιας καλτ σαπουνόπερας που προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '60 με αρχές του '70. Άλλωστε, την εμφανή σαπουνοπερική επιρροή στο σενάριο την έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Μπάρτον σε συνέντευξη του απορρίπτοντας την πιθανότητα να γυριστεί ένα σίκουελ. Ποια ήταν όμως η σειρά στην οποία βασίστηκε η ταινία και ποιΕς διαφορές υπάρχουν στα δύο πρότζεκτ;

ΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ


Η ελληνική κρατική τηλεόραση θα συμμετάσχει φέτος για 33η φορά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού. Η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετείχε στο δημοφιλή διαγωνισμό ήταν το 1974 (6 Απριλίου) με εκπρόσωπο τη Μαρινέλλα, η οποία τραγούδησε "Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου" σε στίχους του Πυθαγόρα και σε σύνθεση του Γιώργου Κατσαρού.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΙΚΕΑ!


Θα ομολογήσω κι εγώ την αμαρτία μου. Δύο φορές μπήκα στην αρκετά ταλαίπωρη διαδικασία να ανέβω σε ένα αστικό λεωφορείο με προορισμό το ΙΚΕΑ, όχι όμως για να αγοράσω κάτι ή να δω τα έπιπλα της έκθεσης (αυτά τα προσπέρασα μάλλον γρήγορα), αλλά για... να φάω τα περιβόητα σουηδικά κεφτεδάκια στο εστιατόριο του πολυκαταστήματος που ειδικεύεται σε ό,τι αφορά το σπίτι. Αν μάλιστα δεν ήταν τόσο μακρινή η διαδρομή που χρειάστηκε να διανύσω με το αστικό (κάτι λιγότερο από μία ώρα) ή αν είχα δικό μου αυτοκίνητο, ώστε να γλιτώσω χρόνο στους δρόμους της πόλης, ενδεχομένως να το έκανα πολύ περισσότερες φορές. Οι Ισλανδοί πάντως έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους το εστιατόριο του ΙΚΕΑ, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η ισλανδική εφημερίδα Morgunbladid, ένας μέσος Ισλανδός επισκέπτεται το εστιατόριο του τοπικού ΙΚΕΑ επτά με οκτώ φορές το χρόνο. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 22 Μαΐου 2012. Σήμερα φανταζόμαστε ότι είναι μια από τις σπάνιες εκείνες ημέρες του χρόνου, όπου η "μαύρη γαζέλα" της διεθνούς haut couture, η Ναόμι Κάμπελ, δε θα έχει τα νεύρα της, καθώς γιορτάζει τα γενέθλια της - εκτός κι αν χάσει την ούτως ή άλλως αμφισβητούμενη ψυχραιμία της, όταν δει τα 42 κεράκι πάνω στην τούρτα.

ΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


 Ανοίγει απόψε η αυλαία του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που φέτος θα διεξαχθεί στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Με την ευκαιρία αυτή ας κάνουμε μια αναδρομή στα τραγούδια που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο δημοφιλή αυτό μουσικό διαγωνισμό από το 1956, όταν στις 24 Μαΐου της χρονιάς εκείνης πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας, η πρώτη Γιουροβίζιον μέχρι και πέρυσι στο Ντίσελντορφ, όπου το τραγούδι "Running Scared" κέρδισε την πρώτη θέση εκπροσωπώντας το Αζερμπαϊτζάν. Πάντως, ο αριθμός των βραβευμένων τραγουδιών δεν είναι 56, όσοι δηλαδή και οι διεξαχθέντες διαγωνισμοί μέχρι την περασμένη χρονιά, αλλά είναι 59, καθώς μία χρονιά (το 1969) ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση 4  τραγούδια. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς έκτοτε άλλαξαν οι όροι και σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων τραγουδιών, το βραβείο απονέμεται στο τραγούδι με τα περισσότερα δωδεκάρια, ενώ αν τα τραγούδια ισοβαθμούν ως προς αυτό το στοιχείο, τότε η απονομή του βραβείου γίνεται με βάση την καταμέτρηση των δέκα βαθμών κ.ο.κ.

21 Μαΐου 2012

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 550.000 ΕΥΡΩ!


Το Κουρμπεφί (Courbefy) είναι ένα μικρό, εγκαταλελειμμένο χωριό της επαρχίας Λιμουζέν στην κεντρική Γαλλία, 450 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού. Περιλαμβάνει δεκαεννιά σπίτια, στάβλους, πισίνα και γήπεδο του τένις. Όταν οι κάτοικοι του το εγκατέλειψαν, έγιναν κάποιες προσπάθειες τουριστικής αξιοποίησής τους και να μετατραπεί σε ξενοδοχειακό συγκρότημα, ωστόσο δεν απέδωσαν οικονομικά, οι ιδιοκτήτες "έπεσαν έξω" κατά το κοινώς λεγόμενο και τελικά ολόκληρο το χωριό βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω χρεών από την τράπεζα Κρεντίτ Αγκρικόλ. Από τον πλειστηριασμό εξαιρέθηκε μονάχα ένα κτίριο, το παρεκκλήσι του ερειπωμένου χωριού, το οποίο χτίστηκε το 12ο αιώνα και στο οποίο πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα Θεία Λειτουργία μία φορά το χρόνο.

Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ 100.000.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ! ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!


Θα μπορούσε να την αποκαλέσει κάποιος και ως την αγορά του αιώνα στα σπίτια. Σίγουρα είναι πάντως το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που διατέθηκε για την αγορά κατοικίας προορισμένη για μία μόνο οικογένεια στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο αγοραστής όμως δεν είναι αμερικανικής καταγωγής, αλλά Ρώσος επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι κάνουν τις εντυπωσιακότερες αγορές χωρίς να φοβούνται τα χρήματα που ξοδεύουν. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Γιούρι Μίλνερ δαπάνησε 250.000 δολάρια για την αγορά μιας έπαυλης εμβαδού 2.369 τετραγωνικών μέτρων, η οποία βρίσκεται στους λόφους Λος Άλτος στο Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης - και δεν είναι λίγοι αυτοί. Δεν ξέρω πόση αξία έχει και για ποιους, πάντως σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου, που γιορτάζει σήμερα, κέρδισε την πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Κίεβο της Ουκρανίας.

20 Μαΐου 2012

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ NON-STOP ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η μεγαλύτερη σε απόσταση ή σε διάρκεια αεροπορική πτήση στον κόσμο; Μην απορείτε για το διαζευτικό σύνδεσμο, καθώς τα δύο αυτά ρεκόρ δε συμπίπτουν. Άλλη πτήση κατέχει το ρεκόρ διανυθείσης αποστάσεως και άλλη το ρεκόρ χρονικής διάρκειας. Το σημαντικό πάντως είναι ότι πρόκειται για πτήσεις non stop, χωρίς στάσεις τράνζιτ, αυστηρά απαγορευμένες για όσους βαριούνται εύκολα στο αεροπλάνο. 

ΟΙ 5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Είναι κάποιες φορές που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας λόγω κούρασης. Άλλωστε, οι πολλές υποχρεώσεις καταπονούν εύκολα τον ανθρώπινο οργανισμό - ειδικά από μια ηλικία και μετά. Η εύκολη λύση για πολλούς είναι να καταφύγουν σε τονωτικά σκευάσματα. Γιατί όμως να μπλέκετε με χημικά από τη στιγμή που μπορείτε να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια με φυσικό τρόπο καταναλώνοντας τροφές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι; Ο ειδικός διατροφολόγος της ιστοσελίδας AskMen προτείνει πέντε υγιεινές τροφές που προσφέρουν υψηλά επίπεδα ενέργειας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 20 Μαΐου 2012. Τα γενέθλια της γιορτάζει σήμερα η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Κυριακή Παπδοπούλου, η οποία γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία (αλλά διαφορετική χρονιά) με έναν παγκόσμιο μύθο του τραγουδιού, την Σερ (ή Σεριλίν Σαρκισιάν, όπως είναι το πραγματικό της όνομα).