4 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ"


Συχνά, κάνοντας ζάπινγκ σταματάω στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, την ώρα που προβάλλει επεισόδια της ξένης κωμικής σειράς "Ποιος είναι το αφεντικό" ("Who's the Boss?), με την οποία κάποιοι μεγαλώσαμε τη δεκαετία του '90 παρακολουθώντας την είτε στην ΕΤ2 είτε στο MEGA channel. Ο  Τόνι είναι ένας "μάτσο" πρώην παίκτης του μπέιζμπολ (χήρος με μία κόρη στην εφηβεία), ο οποίος γίνεται οικιακός βοηθός στο σπίτι της διαζευγμένης, πλούσιας διαφημίστριας (και μητέρας ενός αγοριού) Άντζελα. Η ερωτική σπίθα δεν αργεί ν' ανάψει ανάμεσα τους, αν και σιγοκαίει για αρκετές σαιζόν, κάτω από το βλέμμα της Μόνα - η απελευθερωμένη μητέρα της αρκετά συντηρητικής Άντζελα.

Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ "CALL ME MAYBE" ΚΑΙ ΤΟ "BOYFRIEND" ΤΟΥ ΤΖΑΣΤΙΝ ΜΠΙΜΠΕΡ!


Ο 19χρονος Φαντί Σαλέχ είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, γνωστός στο youtube με το όνομα barackdubs, για τα βίντεο που ανεβάζει με πρωταγωνιστή τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να "τραγουδάει" τις μεγαλύτερες ποπ επιτυχίες της εποχής. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012.
Αν έχει γενέθλια σήμερα, προετοιμάσου γιατί μπορεί να γίνεις Πρωθυπουργός - ακόμη και πλανητάρχης. Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε σαν σήμερα το 1961, μία χρονιά μετά τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Σαν σήμερα το 1965 γεννήθηκε και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, ενώ στις 4 Αυγούστου 1929 είχε γεννηθεί η ηγετική φυσιογνωμία του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ο Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το Νοέμβριο του 2004.

3 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART:5 - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Ο πολύ δημοφιλής στη χώρα του Ιάπωνας τραγουδιστής Keisuke Kuwata παρέμεινε για δεύτερη εβδομάδα στην πρώτη θέση του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ από πλευράς πωλήσεων, ενώ καλά κρατάει και το "21" της Αντέλ, που εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στο τσαρτ και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη θέση. Η μία από τις δύο νέες εισόδους της εβδομάδας έρχεται από το τέταρτο άλμπουμ του indie αμερικανικού συγκροτήματος Gaslight Anthem και η δεύτερη από τον Ιάπωνα Tomohisa Yamashita.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 5 - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Ο Flo Rida ανέβηκε "σφυρίζοντας" στην πρώτη θέση του παγκόσμιου σινγκλ τσαρτ ρίχνοντας στη δεύτερη θέση τους Maroon 5 με το "Payphone". Οι δύο νέες είσοδοι στο τοπ20 της εβδομάδας έχουν ιαπωνική προέλευση. το σάουντρακ της ταινίας "Eight Ranger" που βρέθηκε στην έκτη θέση, και το 14μελές συγκρότημα Exile με το τραγούδι "Bow & Arrows".

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ


Η μητέρα χρυσού ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Λονδίνου αποκαλύπτει ότι ο γιος της συνηθίζει να κάνει one night stand.
Η Βικτόρια Μπέκαμ εκπλήσσει αποκαλύπτοντας ποιο kinky δώρο έκανε στη μητέρα της και προσπαθεί να δικαιολογήσει την ξινίλα που εκπέμπει.
Γιατί η Βικτόρια Μπέκαμ αισθάνεται θύμα "συναισθηματικού εκβιασμού";
Γιατί απαγορεύτηκε στο γνωστό σταρ της χιπ χοπ Σνούπ Ντογκ η είσοδος στη Νορβηγία; 
Πώς ο Κόλιν Φάρελ έχασε τα περιττά κιλά;

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αριστερά η Νάνσι Κέριγκαν και δεξιά η Τόνια Χάρτινγκ.

Μια Αμερικανίδα πολίστρια έγδυσε κάτω από το νερό την αντίπαλο της, οκτώ αθλήτριες του μπάντιμιντον (τέσσερις εθνικές ομάδες) αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου επειδή κανόνιζαν της ήττες τους για να επιλέξουν εύκολους αντιπάλους.... Μπροστά στο φάσμα της νίκης και του μεταλλίου, το ολυμπιακό πνεύμα και ο ευγενής ανταγωνισμός (η άμιλλα) μεταξύ των αθλητών μετατρέπεται συχνά σε πολυτέλεια. Κι όμως, στο παρελθόν έχουν συμβεί ακόμα χειρότερες καταστάσεις μεταξύ μελών της ίδιας εθνικής ομάδας, όπως στην περίπτωση της Τόνια Χάρντινγκ και της Νάνσι Κέριγκαν το 1994 - μια ιστορία που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 3 Αυγούστου.
Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο Ράιαν Λόχτι, το μέλος της αμερικανικής κολυμβητικής ομάδας που ξεχώρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κερδίζοντας μέχρι στιγμής 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Ο Λόχτι γίνεται 28 ετών. Γενέθλια έχει σήμερα και η ηθοποιός Εβανζελίν Λίλι, γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό ως "Κέιτ Όστιν" στη σειρά LOST, 33 ετών, όπως και ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, ο οποίος γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1940.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ Ν' ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ


Αναμφίβολα, πολλοί φίλαθλοι που αγαπούν την κολύμβηση θα ήθελαν να βρεθούν στην ίδια πισίνα με κάποιον από τους πρωταθλητές του αθλήματος, να τους δοθεί - αν μη τι άλλο - η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το είδωλο τους, ακόμη και να προσπαθήσουν να το προκαλέσουν σε μια απέλπιδα υδάτινη μάχη επιδεικνύοντας τις όποιες κολυμβητικές τους ικανότητες. Αν έχεις κι εσύ το όνειρο να κολυμπήσεις στην ίδια πισίνα με τον Φελπς, τον Θορπ, τον Δρυμωνάκο, τη Νιαγουάρα κλπ, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς ως προς τον.. τόπο συνάντησης προτιμώντας οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από την πισίνα, όπου τα πράγματα είναι πιο... επίφοβα.

2 Αυγούστου 2012

Ο ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Ο Έβο Μοράλες, ο πρώτος Πρόεδρος της Βολιβίας που κατάγεται από τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής, δεν έχει κρύψει ποτέ τα αντιαμερικανικά του αισθήματα. Πολλές φορές, μάλιστα, ξεπερνάει σε ένταση ακόμα και το φίλο του, τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, ο Μοράλες ανακοίνωσε την απαγόρευση της Κόκα Κόλα, του δημοφιλέστερου ίσως αμερικανικού μπραντ παγκοσμίως, από τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, την ημέρα που - κατά τον Μοράλες - θα σημάνει το τέλος του παγκόσμιου καπιταλισμού.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τι κι αν μπήκε ο Αύγουστος; Οι νέες κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας ανέρχονται στις πέντε, εκ των οποίων η μία είναι ελληνικής παραγωγής ("Χωρίς Σύνορα" με τον Γιώργο Βογιατζή). Για τις γυναικοπαρέες ενδείκνυται ο... χορευταράς "Magic Mike", ενώ για τις ανδροπαρέες η ταινία-έκπληξη από την Ινδονησία με τίτλο "Επιχείρηση: Χάος". Οι θαυμαστές του Ρόμπερτ ντε Νίρο μπορούν να τον απολαύσουν στην ταινία "Άλλη μια νύχτα", ενώ για τους φίλους του γαλλικού σινεμά προτείνεται "Η ζωή μιας άλλης" με πρωταγωνίστρια τη Ζιλιέτ Μπινός. Τέλος, η επανέκδοση της εβδομάδας είναι το κλασικό δράμα του 1950 "Όλα για την Εύα". Η ταινία είναι η μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου μέχρι σήμερα, τέσσερις ηθοποιοί της οποίας προτάθηκαν για τα βραβεία πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου - από δύο σε κάθε κατηγορία.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (5 - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 )


Οι Florence + The Machine παρέμειναν για τρίτη εβδομάδα στην πρώτη θέση του βρετανικού σινγκλ τσαρτ με το "Spectrum". Σταθεροί έμειναν στη δεύτερη θέση για ακόμη μια εβδομάδα και οι Maroon 5 με τον Wiz Khalifa, ενώ οι δύο νέες είσοδοι του τοπ10 είναι: το "Vegas Girl" του 19χρονου Conor Maynard (ο οποίος έγινε γνωστός μέσω youtube, ενώ το Νοέμβριο του 2011 βραβεύθηκε από το MTV ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης) και το "Brokenhearted" του ντουέτου Karmin από τις ΗΠΑ.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (5 - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012)


Με την Carly Rae Jepsen να παραμένει στην κορυφή ζητώντας μας ¨"να της τηλεφωνήσουμε, ίσως" και χωρία καμία νέα είσοδο, αλλά με δύο come back ("Good Time" στο νούμερο 13 και "Everybody Talks" στο νούμερο 20) διαμορφώνεται το τοπ20 του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ σύμφωνα με το έγκυρο Billboard.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα έχουν γεννηθεί μεταξύ άλλων ο συνθέτης Δήμος Μούτσης (1938), ο κινηματογραφικός "Λόρενς της Αραβίας" Πίτερ Ο'Τούλ (1932) και η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε (1942).

1 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90


Τα τηλεοπτικά, ελληνικά καλοκαίρια βρίθουν επαναλήψεων αγαπημένων σίριαλ και αθλητικών μεταδόσεων. Αν και η ελληνική μυθοπλασία περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να κατακλύζονται τα προγράμματα των καναλιών από τούρκικες σειρές - και μάλιστα σε διπλές προβολές - τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά τη δεκαετία του '90. Ας κάνουμε μια ενδεικτική αναδρομή στα καλοκαίρια από το 1994 μέχρι το 1999, να θυμηθούμε τι παρακολουθούσαν τότε οι Έλληνες τηλεθεατές.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: THE BUGGLES - VIDEO KILLED THE RADIO STAR


1 Αυγούστου 1981.Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα έκανε την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ το μουσικό καλωδιακό κανάλι MTV σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Η οπτικοποίηση των τραγουδιών αρχίζει να συστηματοποιείται, για να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε το βίντεο κλιπ να αυτονομηθεί ως τέχνη. Οι φωνητικές ικανότητες επισκιάζονται ακόμη περισσότερο από μια επιβλητικά λαμπερή, σκηνική παρουσία, από την εξωτερική εμφάνιση,. Με άλλα λόγια "το βίντεο σκότωσε τον σταρ του ραδιοφώνου" ("Video Killed The Radio Star"), όπως ήταν ο τίτλος του ομώνυμου τραγουδιού του αγγλικού συγκροτήματος The Buggles, το πρώτο βίντεο κλιπ με το οποίο εγκαινίασε την τηλεοπτική αναμετάδοση του το μουσικό δίκτυο προφητεύοντας το μέλλον.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσκόπων, καθώς σαν σήμερα το 1907 διοργανώθηκε στο Μπράουνσι Άιλαντ η πρώτη συγκέντρωση προσκόπων από τον Ρόμπερτ Μπέηντεν - Πάουελ.

31 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗ;

Δεν πρόκειται για φωτομοντάζ. Είναι τα πόδια αθλητών τη ποδηλασίας, οι οποίοι συμμετέχουν  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Ο αθλητισμός "χτίζει" το ανθρώπινο σώμα. Το κάνει πιο ελκυστικό, πιο ποθητό - τουλάχιστον για όσους δίνουν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Ορισμένα αθλήματα, όπως η κολύμβηση, γυμνάζουν όλους τους μύες του σώματος, ενώ κάποια άλλα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε συγκεκριμένου μύες. Έτσι, η δισκοβολία γυμνάζει αναλογικά περισσότερο τα χέρια και η ποδηλασία τα πόδια, μηρούς και γάμπες. 

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ


Στη σημερινή εποχή δεν προκαλεί εντύπωση να ακούμε μια ψεύτικη ηλεκτρονική φωνή να μιλάει, να τραγουδάει, να επικοινωνεί με άλλα λόγια μαζί μας. Το 1961, όμως, κι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο αγνοούσαν ακόμα και την ύπαρξη του, ήταν μια σπουδαία καινοτομία να τραγουδάει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς αποκάλυπτε ένα μέρος των απεριόριστων δυνατοτήτων της νέας αυτής εφεύρεσης. 

ΤΑ 4 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Καθώς η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενούνται στο Λονδίνο, ας θυμηθούμε 4 από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά βρετανικά τραγούδια (τρία αγγλικά κι ένα σκωτσέζικο), τα οποία θα προτιμούσαμε να είχαμε ακούσει στην τελετή έναρξης των Αγώνων ερμηνευμένα από μια χορωδία σε σχέση με τα αποσπάσματα λίγων δευτερολέπτων από σύγχρονα - γνωστά και άγνωστα - βρετανικά τραγούδια, τα οποία ούτως ή άλλως τ' ακούμε συχνά στα ραδιόφωνα, στο cd player του σπιτιού μας κλπ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 31 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια, εκτός από καλοί φίλοι και συμπρωταγωνιστές στο πολύ επιτυχημένο "Παρά Πέντε", έχουν την ίδια μέρα γενέθλια, που δεν είναι άλλη από τη σημερινή. Ο Καπουτζίδης κλείνει τα 40, έξι χρόνια μεγαλύτερος από τη Ζέτα Μακρυπούλια. Γενέθλια έχει σήμερα και ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος γίνεται 41 ετών, όπως και η συγγραφέας το Ζάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (47). 
Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία τιμάει σήμερα τη μνήμη του Ιγνάτιου Λογιόλα, ιδρυτή του τάγματος των Ιησουιτών, ο οποίος τιμάται ιδιαίτερα στο Μπιλμπάο της χώρας των Βάσκων, όπου ο τόπος καταγωγής του και της οποίας θεωρείται προστάτης.

30 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ


Ποιος είπε ότι οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες; Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet με την υπογραφή του Pedro Hallal, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελότας της Βραζιλίας, οι Έλληνες ασκούμαστε περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους - ή, τέλος πάντων, είμαστε λιγότερο αδρανείς.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012.
Η σημερινή ημέρα έχει αέρα Χόλιγουντ, καθώς αρκετοί αστέρες της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας γεννήθηκαν σαν σήμερα. Μεταξύ αυτών είναι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (1947), η Λίζα Κούντροου (1963), η Χίλαρι Σουάνκ (1974) και ο σκηνοθέτης Κρις Νόλαν (1970), ενώ τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα και ο Γάλλος ηθοποιός, που επίσης έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ, Ζακ Ρενό (1948).
Στο Βανουάτου, νησιωτικό κράτος βορειοανατολικά της Αυστραλίας, γιορτάζεται η επέτειος ανεξαρτησίας της χώρας από την αγγλογαλλική συνδιοίκηση, σαν σήμερα το 1980, ενώ στο Μαρόκο γιορτάζεται η επέτειος από την ενθρόνιση του βασιλιά Μαχμούντ ΣΤ' στο θρόνο της χώρας το 1999.

29 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ


Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους που περιβάλλουν τη Γη και τη ζωή πάνω σ' αυτήν. Μια μελέτη 20 επιστημόνων που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Nature με τίτλο "Approaching a state shift in Earth's biosphere" ("Πλησιάζοντας σε μια μετατόπιση της κατάστασης στη βιόσφαιρα της Γης") δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για το μέλλον του πλανήτη προβλέποντας μια αναπόφευκτη και μη αναστρέψιμη κατάρρευση του γήινου οικοσυστήματος στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1948


Το Λονδίνο είναι η πρώτη πόλη μέχρι σήμερα που διοργανώνει για τρίτη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν προηγηθεί οι διοργανώσεις του 1908 και του 1948. Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στη δεύτερη από αυτές, στην αποκαλούμενη και ως "στερημένη Ολυμπιάδα", την πρώτη ύστερα από δώδεκα χρόνια σιωπής, εξ αιτίας του πολέμου που μεσολάβησε (1939-1945), ο οποίος αποδείχτηκε ισχυρότερος από τα ολυμπιακά ιδεώδη της ειρήνης και της αδελφοσύνης των λαών. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012.
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης γίνεται σήμερα 87 ετών. Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα και ο Ισπανός πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Φερνάντο Αλφόνσο (31 ετών).