8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!


Πριν τρεις μήνες δημοσιεύσαμε την είδηση για τον Σουηδό χειρουργό που αφαίρεσε κατά λάθος τον υγιέστατο γοφό ασθενούς, η οποία είχε εισαχθεί για μια επέμβαση ρουτίνας. Τρεις μήνες αργότερα, ένα ακόμη πιο σοβαρό περιστατικό δημιουργεί εύλογες απορίες για τη λειτουργία του σουηδικού συστήματος υγείας. Ένας 72χρονος άντρας έχασε τη ζωή του πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι, επειδή ο αναισθησιολόγος και η νοσοκόμα έκαναν διάλειμμα για να φάνε το μεσημεριανό τους!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 9 - 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το όγδοο άλμπουμ της Καναδής τραγουδίστριας Αλάνις Μόρισετ με τίτλο "Havoc And Bright Lights" βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στο παγκόσμιο άλμπουμ τσαρτ. Η Αντέλ παρέμεινε για ακόμη μία εβδομάδα αμετακίνητη στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε το "Eye On It" του Χριστιανού ράπερ TobyMac.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 9 - 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Οι Γιαπωνέζες ΑΚΒ48 ανέβηκαν στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ με το νέο τους τραγούδι, την ίδια ώρα που η γενική εικόνα του τοπ20 παραμένει σχεδόν αμετάβλητη στις υπόλοιπες θέσεις. Μικρές αλλαγές έχουμε μόνο στην ουρά, καθώς στη θέση 19 ανέβηκε το Little Mix του καινούριου βρετανικού γυναικείου συγκροτήματος Wings, ενώ στην 20η θέση συναντούμε τους Ισλανδούς Of Monstern And Men με το αγαπημένο και στη χώρα μας Little Talks.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1979 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Πινκ, με τη διαφορά ότι το όνομα που της έδωσαν οι γονείς της ήταν Αλέσια Μπεθ Μούρ. Το 1951 γεννήθηκε ο Νίκος Καρβέλας και το 1966 γεννήθηκε η Σουηδή τραγουδίστρια Καρόλα, γνωστή στη χώρα μας από τη συμμετοχή της στη Γιουροβίζιον της Αθήνας το 2006. 

7 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η "ΠΡΟΧΩ" ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΔΥΟ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;


ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕΞ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!


Συχνά οι γυναίκες κατηγορούν τους άντρες, αυτά τα "φαλλοκρατικά γουρούνια", ότι τις αντιμετωπίζουν ως αντικείμενα του σεξ και όχι ως ισότιμες. Άνδρες, αναθαρρήστε και ετοιμάστε την αντεπίθεση σας: ακόμα και οι ίδιες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τις άλλες εκπροσώπους του φύλου τους ως σεξουαλικά αντικείμενα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δύο νέων ερευνών.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΑ


Πολλές φορές οι διατροφολόγοι έχουν επισημάνει τα οφέλη που προσφέρει η μεσογειακή και ακόμα πιο συγκεκριμένα η ελληνική διατροφή στον ανθρώπινο οργανισμό. Ανάμεσα σ' αυτά φαίνεται ότι είναι και η προστασία από την εμφάνιση μελανωμάτων στο δέρμα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η δρ. Νίβα Σαπίρα (Niva Shapira) Διεθνές Συνέδριο Διαιτολογίας για το 2012, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

ΞΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ


Η επιτυχία στη μουσική βιομηχανία δεν είναι πάντα προβλέψιμη. Υπάρχουν τραγούδια που πατούν σε όλες τις δοκιμασμένες συνταγές και χάνονται ως σταγόνα στον ωκεανό της μουσικής ομοιομορφίας και άλλα τραγούδια μικρών, ανεξάρτητων συγκροτημάτων που χωρίς προώθηση σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις τραγουδιών ή καλλιτεχνών που επιβεβαιώνουν μια παραλλαγή της βιβλικής φράσης "ουδείς προφήτης στον τόπο του", καθώς σημειώνουν τεράστια επιτυχία σ' ένα μικρό σημείο του πλανήτη, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, όχι όμως και στην πατρίδα τους - είτε πρόκειται για τη "Μέκκα" της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας (οι ΗΠΑ), είτε για κάποιο ευρωπαϊκό κράτος. Ας θυμηθούμε κάποιες περιπτώσεις τέτοιων ξένων τραγουδιών που αγαπήθηκαν πολύ από το ελληνικό κοινό, όχι όμως και από τους συμπατριώτες των καλλιτεχνών που τα τραγούδησαν.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος στις 7 Σεπτεμβρίου 1936, ενώ το 1949 σαν σήμερα γεννήθηκε και η Αμερικανίδα ταογυδίσιτρα της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ, η ερμηνεύτρια του "I Will Survive".

6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (9 - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 )


Οι Little Mix είναι ένα κοριτσίστικο συγκρότημα που σχηματίστηκε ειδικά για το περσινό X-factor της Μεγάλης Βρετανίας, στο οποίο μάλιστα αναδείχθηκαν νικήτριες. Σήμερα, κατακτούν την κορυφή του βρετανικού τοπ10 με το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ που ετοιμάζουν. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "Wings" και απευθύνεται κυρίως σε έφηβα κοριτσάκια που ετοιμάζονται ν΄ανοίξουν τα φτερά τους. Στο βρετανικό τοπ10 της εβδομάδας ντεμπουτάρουν επίσης το "Harder Than You Think" των Public Enemy και το "Good Time", η μουσική συνεργασία του Owl City με την Carly Rae Jepsen.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (9 - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡ1ΙΟΥ 2012)


Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα δύο εβδομάδων, ο Flo Rida επέστρεψε στην κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ... "σφυρίζοντας". Για ακόμη μία εβδομάδα δεν υπήρξε νέα είσοδος στο τοπ20, ενώ τρία είναι τα τραγούδια που εμφανίζουν σαφείς ανοδικές τάσεις: το "One More Night" των Maroon5, ένα τραγούδι που ή το μισείς ή το λατρεύεις, το dance rock "Everybody Talks" των Neon Trees και το "Too Close" του Βρετανού Alex Clare, που στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει καριέρα δεκάξι μήνες μετά την κυκλοφορία του σινγκλ στη Μ. Βρετανία, χάρη σε μια διαφήμιση της Microsoft.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τέσσερις είναι οι νέες κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας: Η ρομαντική κωμωδία του Γούντι Άλεν "Στη Ρώμη με αγάπη" με πλειάδα γνωστών πρωταγωνιστών να ταξιδεύουν στην ιταλική πρωτεύουσα, το ριμέικ της "Ολικής Επαναφοράς" με τον Κόλιν Φαρέλ να ενσαρκώνει το ρόλο που ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ υποδύθηκε πρώτος το 1990, το "Μην εμπιστεύεσαι κανέναν", μια δεύτερη ταινία δράσης για τους φανατικούς του είδους και, τέλος, μια σουρεαλιστική ταινία από την Αργεντινή με τίτλο "Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό". Αν πάλι είστε λάτρεις του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, στις αίθουσες βγαίνει σε επανέκδοση η "Νινότσκα", στην οποία η Γκρέτα Γκάρμπο επιτέλους γελάει, όπως έλεγαν και τα πόστερ της εποχής, που προωθούσαν την ταινία.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1910


Πολλοί είναι εκείνοι που παρουσιάζουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας με εκείνη της περιόδου 1897-1909. Μετά τους επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Απρίλιο του 1896 ακολούθησε η επονείδιστη ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και η επαχθέστερη επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου - συνάρτηση και της χρεωκοπίας του 1893.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012.
Εορτασμούς έχει σήμερα το παλάτι του Μπάκινγχαμ, καθώς γίνεται 29 ετών η αδερφή της Κέιτ, η Πίπα (από το Φιλίπα) Μίντλεντον, η οποία είχε κλέψει τις εντυπώσεις στο γάμο της αδερφής της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ τον Απρίλιο του 2011, ενώ εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα συναγωνιζόμενη σε δημοφιλία τη δούκισα του Κέμπριτζ.

5 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΧΑΡΙ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ


Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο πρίγκιπας Χάρι της Ουαλίας γίνεται 28 χρονών. Η πρόσφατη περιπέτεια του με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από ένα πριβέ πάρτι σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, στις οποίες απεικονίζεται η γυμνή αλήθεια του τρίτου κατά σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου, δεν είναι η μοναδική - ενδεχομένως ούτε και η τελευταία. 

ΠΙΕΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΧΑΡΙ ΓΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ


Ο πρίγκιπας Χάρι της Ουαλίας έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τις νεανικές του αταξίες προκαλώντας αναστάτωση στο σοβαροφανές παλάτι του Μπάκιγχαμ. Απ' ότι φαίνεται, πάντως, η τελευταία του αταξία με τις γυμνές φωτογραφίες που διέρρευσαν από το πρόσφατο ιδιωτικό πάρτι σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, δε θα ξεχαστεί τόσο εύκολα. 

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΡΝΑΕΙ KATA 11,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 7,5 ΛΕΠΤΑ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ την ώρα που κοιτάζετε το άλμπουμ με παλιότερες φωτογραφίες πώς ο χρόνος που περνάει αποτυπώνεται στο πρόσωπο μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε; Αν συγκρίνουμε μια σημερινή φωτογραφία με φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξαμε πριν ένα μήνα, ένα τρίμηνο ή κι ένα εξάμηνο, θα διαπιστώσουμε ότι η εμφάνιση μας έχει αλλάξει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλαγές που δε διαπιστώνουμε στην καθημερινότητα μας, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: QUEENS - THE SHOW MUST GO ON


Σαν σήμερα, στις 5 Σεπτεμβρίου 1964, γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, σημερινή Τανζανία, ο ινδικής καταγωγής Φαρούκ Μπουλσαρά (Farrokh Bulsara), ο οποίος τρεις δεκαετίες αργότερα θα γινόταν παγκοσμίως γνωστός και θα έμενε στην ιστορία ως Φρέντι Μέρκιουρι. 

11 ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Αν και έχουν περάσει σχεδόν 109 χρόνια από την πρώτη, ιστορική πτήση των αδελφών Ράιτ, 17 Δεκεμβρίου 1903, το αεροπλάνο εξακολουθεί να προξενεί δέος σε πολλούς. Το αεροπλάνο, αυτός ο άγνωστος, έχει συνδεθεί με διάφορους μύθους ή απλές απορίες, ορισμένες από τις οποίες σκοπεύουμε να λύσουμε.

4 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΟ "ΟΠΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ"


Αν κρίνουμε από το όνομα της, η Ελίζαμπεθ Μπένετ από το Μοιλ Κρικ της πολιτείας της Ουάσιγκτον δεν πρέπει να έχει ελληνική καταγωγή. Ωστόσο, Ελληνοαμερικανίδα ήταν η Κατ (Κατερίνα) Κόρα, παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής στις ΗΠΑ και κριτής ενός διαγωνισμού για το καλύτερο χάμπουργκερ το 2006. Και μπορεί οι ρίζες του χάμπουργκερ να είναι γερμανικές, ωστόσο, όταν η Κόρα δοκίμασε το χάμπουργκερ της Μπένετ αναφώνησε: "Όπα! Αυτό με γυρίζει πίσω στην παλιά πατρίδα!". Έτσι, γεννήθηκε το "όπα μπέργκερ", χάρη στο οποίο η Ελίζαμπεθ Μπένετ κέρδισε το πρώτο βραβείο για το "καλύτερο εναλλακτικό μπέργκερ".

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Στην Ελλάδα, έχει καθιερωθεί να γίνεται ο αγιασμός των σχολείων κάθε χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου και κατ΄ εξαίρεση στις 12 ή 13 Σεπτεμβρίου, αν η 11η Σεπτεμβρίου πέσει μέσα στο σαββατοκύριακο. Ούτε νωρίς ούτε αργά, αν λάβουμε υπόψη ότι στις περισσότερες χώρες η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων καθορίζεται τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, περίοδος που ποικίλλει στα διάφορα γεωγραφικά ημισφαίρια ή γεωγραφικά πλάτη. Δε λείπουν, πάντως, και οι χτυπητές εξαιρέσεις στον κανόνα που θέλει τα μαθήματα να ξεκινούν το φθινόπωρο, κυρίως στα ασιατικά κράτη.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: BEYONCE - CRAZY IN LOVE


Σαν σήμερα, στις 4 Σεπτεμβρίου 1981, στο Χιούστον του Τέξας γεννήθηκε μια από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες των τελευταίων ετών, η Μπιγιονσέ Ζιζέλ Νόουλς, γνωστή παγκοσμίως απλά ως Μπιγιονσέ. Το Billboard την ανακήρυξε ως την πιο πετυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια της δεκαετίας 2000-2009, αλλά και ως την πιο πετυχημένη ραδιοφωνικά τραγουδίστρια - ανεξαρτήτως φύλου - για την ίδια περίοδο. Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, έχει δηλώσει ότι αν έπρεπε ν' αλλάξει ρόλους με κάποια διάσημη, αυτή θα ήταν η Μπιγιονσέ.

3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ


Είναι το φαγητό που έχει αντικαταστήσει παραδοσιακές, υγιεινές τροφές στο καθημερινό μας μενού. Πάνω σε αυτό βασίστηκε η παγκόσμια εξάπλωση αλυσίδων φαστ φουντ αποφέροντας τεράστια κέρδη, ενώ θεωρείται ως ένα από τα σύμβολα της αμερικάνικης, διατροφικής ποπ κουλτούρας. Ο λόγος για το χάμπουργκερ, το οποίο μπορεί να έχει γερμανικές ρίζες, όμως τόσο η σημερινή του μορφή με την οποία το αγαπήσαμε, όσο και το ίδιο του το όνομα είναι made in USA.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843


Συμπληρώνονται σήμερα 169 χρόνια από την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, μοναδικό αίτημα της οποίας ήταν η παραχώρηση Συντάγματος από τον τότε βασιλιά Όθωνα. Ο μέχρι τότε Βαυαρός πρίγκιπας Όττο Φρίντριχ Λούντβιχ φον Βίττελσμπαχ είχε αποβιβαστεί στο Ναύπλιο στις 25 Ιανουαρίου 1833, επειδή όμως ήταν ανήλικος, μέχρι το 1835 ασκούσε την εξουσία διά της μισητής Αντιβασιλείας, μια περίοδος που έμεινε στη λαϊκή συνείδηση γνωστή και ως "Βαυαροκρατία".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Όλαφ Μέλμπεργκ, ο Σουηδός πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 35 ετών. Ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν, έχει κάθε λόγο να θυμηθεί τον παλιό κακό του εαυτό, αρκεί να μην το παρακάνει, καθώς σήμερα κλείνει τα 47 του χρόνια. Γενέθλια, όμως, έχει σήμερα και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος γεννήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη του 1948.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ: ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ, ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ


Είναι γνωστή η λαϊκή ρήση ότι οι Ιταλοί είναι "ούνα φάτσα ούνα ράτσα" με τους Έλληνες. Δεν ξέρω αν και οι Ιταλοί πιστεύουν το ίδιο, πάντως είναι γεγονός ότι οι δύο λαοί έχουμε κάποιες κοινές ιδιαιτερότητες στην καθημερινή μας συμπεριφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Μην πάει το μυαλό σας μόνο στη φοροδιαφυγή και στη διαφθορά, όπου όντως οι δύο μεσογειακές χώρες κατέχουμε τα αρνητικά πρωτεία μεταξύ όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν και άλλα πιο εύθυμα - ή πάντως όχι απαραίτητα δυσάρεστα - χαρακτηριστικά στην καθημερινότητα των δύο λαών που μας συνδέουν, αν λάβει κανείς τοις μετρητοίς το βίντεο κινουμένων σχεδίων, διάρκειας 5 λεπτών, που μπορεί να δει κανείς στο youtube και το οποίο έχει τίτλο "Europe and Italy" ή "Italy vs. Europe".

2 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ 15 ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ


Οι περισσότεροι άνθρωποι δένονται συναισθηματικά με το κατοικίδιο τους - σκύλο, γάτα, χάμστερ ή ακόμα και με το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα. Αρκετοί είναι εκείνοι που θα ξόδευαν μια περιουσία σε αξεσουάρ για τον καλλωπισμό του τετράποδου φίλου τους ή σε άλλα αντικείμενα που προορίζονται για να κάνουν πιο άνετη τη ζωή  των κατοικιδίων μας, που αν είχαν φωνή να μιλήσουν, ίσως και να διαμαρτύρονταν για πολλά από αυτά. 

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ! ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕ ΜΕ ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ!


Η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται η εξωφρενική συμμετοχή δασκάλου στον εκφοβισμό ("μπούλινγκ") ενός έφηβου Αμερικανού μαθητή από τους συμμαθητές του εν ώρα μαθήματος, αλλά και η προκλητικά ήπια ποινή που του επιβλήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου έχουν σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες. Το περιστατικό με θύμα ένα 13χρονο μαθητή συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο σε σχολείο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και αποτυπώθηκε στην κάμερα κινητού τηλεφώνου. Το βίντεο έχει διάρκεια 15 περίπου λεπτών, ενώ το θέαμα είναι σοκαριστικό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012.
Σαράντα δύο κεράκι θα έχει σήμερα η τούρτα της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, τέσσερα λιγότερα από την τούρτα του Κιάνου Ριβς, ο οποίος επίσης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του.
Στο Βιετνάμ γιορτάζεται η επέτειος από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του σαν σήμερα το 1945. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η χώρα είχε κατακτηθεί από την Ιαπωνία, ενώ προπολεμικά αποτελούσε γαλλική αποικία. Η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 1945 ευνόησε την ανάληψη της εξουσίας από τους Βιετ Μινχ, ενώ οδήγησε στον πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας (1946-1954), καθώς η Γαλλία δεν είχε συμβιβαστεί αρχικά με την ιδέα ότι θα έχανε την πρώην αποικία της.