27 Οκτωβρίου 2012

Γιατί πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν όνειρα (απόσπασμα από "το Ημερολόγιο ενός Μάγου" του Πάουλο Κοέλιο)


Ομολογώ ότι δεν ανήκω σ' εκείνη την κατηγορία αναγνωστών που φροντίζουν να υπογραμμίζουν ή να σημειώνουν σ' ένα τετράδιο φράσεις ή βαθιά νοήματα από κάποιο βιβλίο διάβασαν και γοητεύτηκαν. Προτιμώ να δίνω σημασία στην ουσία της σκέψης του εκάστοτε συγγραφέα, όταν διαβάζω ένα μυθιστόρημα με πολυεπίπεδα νοήματα, και στη συνέχεια να τη φιλτράρω στο δικό μου μυαλό. Επίσης, δεν είμαι από τους φανατικούς αναγνώστες του πιο διαβασμένου ίσως συγγραφέα των τελευταίων 15 ετών, του Πάουλο Κοέλιο. Διάβασα πριν κάποια χρόνια τον Αλχημιστή, κυρίως από περιέργεια, ενώ αυτές τις μέρες έπεσε στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο του συγγραφές με τίτλο "Το Ημερολόγιο ενός Μάγου", το οποίο κυκλοφορεί σε μετάφραση Ντίνας Σιδέρη από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα - Λιβάνη.

Διαβάζοντας μια εφημερίδα από τα χρόνια της γερμανικής Κατοχής

Πάντα είχαν την απορία να διαβάσω τι στο καλό έγραφαν οι ελληνικές εφημερίδες την περίοδο της Κατοχής. Πώς περιέγραφαν τη σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων της εποχής, που αγωνίζονταν να επιβιώσουν από τη φτώχεια, την πείνα και την έλλειψη θεμελιωδών ελευθεριών, που οργανώνονταν σε αντάρτικες ομάδες, αρνούμενοι να καταθέσουν τα όπλα μέχρι να φύγουν οι εισβολείς. Φυσικά, τίποτε απ' όλα αυτά δεν περνούσε στις σελίδες των εφημερίδων, που τελούσαν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο μιας αυστηρότατης λογοκρισίας και αποτελούσαν μάλλον όργανα ναζιστικής και φασιστικής προπαγάνδας  παρά μέσα ενημέρωσης των πολιτών.

Γελοιογραφίες και φωτογραφίες από την εποχή του ελληνοϊταλικού πολέμου

Με αφορμή την επέτειο του "ΌΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940, την εμπλοκή της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ύστερα από την εκδήλωση της ιταλικής επίθεσης, αλλά και την εποποιία του αλβανικού μετώπου, χάρη στην οποία ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε την ιστορική φράση "Δεν είναι οι Έλληνες που πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες που πολεμούν σαν τους Έλληνες", κάνουμε ένα μίνι αφιέρωμα σε γελοιογραφίες και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες της εποχής. 

Ημερολόγιο: 27 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012.
Σαν σήμερα ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην πλατεία Βάθη. Τα γενέθλια του γιορτάζει και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αρχηγός της εθνικής ομάδας στο θρίαμβο του Euro 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας το 1971. 

26 Οκτωβρίου 2012

Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν;


Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι Γάλλοι είναι ο λιγότερο παχύσαρκος λαός του δυτικού κόσμου (μόλις 10% του συνολικού πληθυσμού). Ακολουθώντας την προτροπή του Μολιέρου "Manger bien et juste" ("να τρως καλά και σωστά"), οι Γάλλοι φαίνεται ότι έχουν βρει το κλειδί για να διατηρούν κοψή τη σιλουέτα τους. 

Η φωτογραφία της ημέρας: Η μαϊμού-Αϊνστάιν


Ο μακάκος της φωτογραφίας είναι από τη Μαλαισία και μπορεί να τον συναντήσει κανείς στο Εθνικό Πάρκο της πόλης Τάιπινγκ. Δε φημίζεται για τον υψηλό δείκτη ευφυίας του, όμως το χτένισμα των μαλλιών του, το μουστάκι και η γενικότερη έκφραση του προσώπου του θυμίζουν τον άνθρωπο που διατύπωσε πρώτος τη θεωρία της σχετικότητας, τον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Έτσι, απέκτησε το παρατσούκλι με το οποίο είναι πλέον γνωστός: "μαϊμού Αϊνστάιν". 
Αν αμφιβάλετε για την ομοιότητα, δείτε απλά τις φωτογραφίες του μακάκου και του κορυφαίου επιστήμονας, τη μία πλάι στην άλλη:

Πώς το σκόρδο μπορεί να καταπολεμήσει την ανεργία


Μια ενδιαφέρουσα ιδέα απασχόλησης άνεργων τσιγγάνων που συνήθιζαν να ζητιανεύουν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο σε χώρες της βόρειας Βαλκανικής και της κεντρικής Ευρώπης (Ρουμανία, Κροατία, Σλοβακία, Αυστρία και Ουγγαρία). Πιο συγκεκριμένα, οι ζητιάνοι εκπαιδεύονται στις γεωργικές δουλειές και στη συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα να εξασκήσουν το αγροτικό επάγγελμα καλλιεργώντας βιολογικά σκόρδα., ενώ η επιτυχία του προγράμματος οδηγεί σε σκέψεις για επέκταση του προγράμματος και σε άλλες πόλεις των κρατών αυτών.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Η μουσική συνεργασία του Κάλβιν Χάρις με την τραγουδίστρια των Flornce and the Machine με τίτλο "Sweet Nothing" βρέθηκε στην πρώτη θέση του βρετανικού τσαρτ της εβδομάδας. Σταθερά ψηλά παρέμειναν οι Swedish House Mafia, ο Psy με το "Gangnam Style" και η Ριάνα με το τραγούδι "Diamonds", ενώ μόλις στην όγδοη θέση βρέθηκαν η Maroon 5 με το "One More Night", την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του σινγκλ στη Μ. Βρετανία, παρόλο που στις Ηνωμένες Πολιτείες το συγκεκριμένο τραγούδι έχει γαντζωθεί στην κορυφή για περισσότερο από ένα μήνα.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Για πέμπτη εβδομάδα δεν απέδωσε η στενή πολιορκία του Gangnam Style κι έτσι το One More Night των Maroon 5 παρέμεινε ακλόνητο στην πρώτη θέση του Billboard 100. Να είναι άραγε αιτία η "απειλή" του Νοτικορεάτη ράπερ ότι θα τραγουδήσει χωρίς μπλούζα δημόσια, αν το τραγούδι κατακτήσει την πρώτη θέση στο αμερικάνικο τσαρτ; Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εξαιρετικές επιδόσεις του Some Nights από το συγκρότημα fun, Καθώς το τραγούδι βρέθηκε στην τρίτη θέση, παρά τις 35 εβδομάδες κυκλοφορίας. Διπλό χτύπημα για ακόμη μία εβδομάδα για τη φρεσκοχωρισμένη Τέιλορ Σουίφτ. Δίπλα στο "We Are Never Ever Getting Back Together", που επί 11 εβδομάδες παραμένει στο τοπ 10, το δεύτερο χιτ της εβδομάδας που μπήκε στο αμερικάνικο τοπ20 είναι το πιο ροκ "State of Grace".

"Πόλεμος" Νοτιοκορεατών και Ιαπώνων για το Gangnam Style


Α:ν υπάρχει ένα τραγούδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η "παγκόσμια επιτυχία του μήνα",  ενδεχομένως και του 2012, αυτό δε θα ήταν άλλο από το Gangnam Style, ένα νοτιοκορεατικό ραπ τραγούδι που οφείλει τη δημοφιλία του κυρίως στο χορευτικό του βίντεο κλιπ και όχι στους στίχους, τους οποίους δεν μπορεί να καταλάβει όποιος δεν ομιλεί την κορεατική γλώσσα. 

Ημερολόγιο: 26 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012.
Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον ελληνικό στρατό και την άνευ όρων παράδοση των Οθωμανών αξιωματούχων, μια ημέρα ούτως ή άλλως συμβολική για την πόλη, καθώς γιορτάζει ο προστάτης της, ο άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης.

Οι πανηγυρισμοί στην Αθήνα για την κατάληψη της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912.

Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του πρώτου Βαλκανικού πολέμου, τον Οκτώβριο του 1912. Θαύμα; σύμπτωση; γεγονός είναι ότι η απελευθέρωση της πόλης έγινε τη μέρα που γιόρταζε ο προστάτης της, ο άγιος Δημήτριος. Δε σκοπεύω, όμως, να αναφερθώ στα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάληψη της "νύφης του Θερμαϊκού" από τον ελληνικό στρατό. Λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά, πώς ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπέδειξε σε αυστηρό τόνο στον Διάδοχο του θρόνου να κινηθεί προς τη Θεσσαλονίκη για να προλάβει τυχόν είσοδο των βουλγαρικών στρατευμάτων. Καθώς μ' ενδιαφέρουν οι παράπλευρες πτυχές της Ιστορίας, ανέτρεξα σε εφημερίδες της εποχής για να μάθω πώς υποδέχτηκαν τη μεγάλη αυτή στρατιωτική επιτυχία οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ποια ήταν η ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

25 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας


Ταινίες δράσης περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας. Ο Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν επαγγελματία εκτελεστή που "σκοτώνει γλυκά", ο Γκάι Πιρς κυνηγάει "παράνομους" την εποχή της ποταπαγόρευσης στην Αμερική και ο Όλιβερ Στόουν σκηνοθετεί "αγριότητες" στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Επίσης, στις αίθουσες προβάλλεται από σήμερα η "Παράξενη ζωή του Τίμοθι Γκριν" και το ρουμανικό δράμα "Califronia Dreamin".

Φωτογραφική αναδρομή στις παλιότερες εκδόσεις των Windows

Σήμερα γίνεται η επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης των Windows (Windows 8), που είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα των προσωπικών υπολογιστών. Τα "παράθυρα" έκαναν την εμφάνιση του στις οθόνες των υπολογιστών το 1985 και αποτελούσαν την απάντηση της Microsoft στο Macintosh της Apple. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους, αρκεί να δείτε το λειτουργικό σύστημα της οθόνης του υπολογιστής σας, όπως και όλων των φίλων σας. Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση, ας κάνουμε μια μικρή, οπτική αναδρομή σε προηγούμενες εκδόσεις.

Αποδεκτή η "σεξουαλική δραστηριότητα" για τα παιδιά 11 ετών, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε στην Αυστραλία μία επίσημη κυβερνητική έκθεση που αξιολογεί τη σεξουαλική δραστηριότητα των παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών (προ-εφηβεία) ως φυσιολογική. Συγκεκριμένα, το Αυστραλιανό Κέντρο για τη Σεξουαλική Επίθεση, εξέδωσε μια μελέτη για το λεπτό ζήτημα της ενδο-οικογενειακής βίας.  Παράλληλα, εξέδωσε και μια λίστα με τις "σωστές" και "λάθος" συμπεριφορές των ανηλίκων σε διάφορες ηλικίες.

Η φωτογραφία της ημέρας: Το αγοράκι που "έκλεψε" το ενδιαφέρον από τον Μπαράκ Ομπάμα


Η ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου πλησιάζει και οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν να επισκεφτούν κάποιο σχολείο για την καθιερωμένη φωτογραφία με μικρούς μαθητές - δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο...

Ημερολόγιο: 25 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012.
Τι κοινό έχουν ο Γιώργος Τσαλίκης και η Κέιτι Πέρι; Είναι τραγουδιστές και γεννήθηκαν σαν σήμερα, ο πρώτος το 1975 και η δεύτερη εννιά χρόνια αργότερα. Στις 25 Οκτωβρίου 1925 γεννήθηκε ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Τάκις, ενώ σαν σήμερα το 1881 γεννήθηκε ο Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο.

Το εξωφρενικό πείραμα φυλακών του Στάντφορντ, στο οποίο βασίστηκαν δύο κινηματογραφικές ταινίες.


To 2001, η γερμανική ταινία "Das Experiment" ("Το πείραμα") του Oliver Hirschbiegel προκάλεσε αίσθηση στο κινηματογραφόφιλο κοινό, ενώ το 2010 γυρίστηκε κι ένα αμερικανικό ριμέικ - λιγότερο πετυχημένο. Και οι δύο ταινίες βασίζονταν στο βιβλίο "Black Box" του Γερμανού συγγραφέα Mario Giordano, το οποίο με τη σειρά του βασιζόταν σ' ένα αληθινό, αρκετά αμφιλεγόμενο πείραμα προσομοίωσης φυλακών που είχε διεξαχθεί τον Αύγουστο του 1971 στο Πανεπιστήμιο του Στάντφορντ. Η εξέλιξη στην πλοκή του βιβλίου, όπως και στα σενάρια των δύο κινηματογραφικών ταινιών, διέφεραν από την πραγματική ιστορία (δεν υπήρχαν π.χ. νεκροί στην πραγματικότητα), όμως μεταφέρουν την ουσία του ανθρώπινου εξευτελισμού που συντελέστηκε χάρη ενός ακραίου, απάνθρωπου πειράματος.

24 Οκτωβρίου 2012

Το πιο στενό σπίτι του κόσμου


Μήπως τώρα με την οικονομική κρίση και με τα συνεχή φορολογικά χαράτσια, να σκεφτόμασταν μια αντίστοιχη λύση και για μας; Το συγκεκριμένο σπιτάκι, πάντως, που έχει εμβαδόν μόλις 14 τετραγωνικών μέτρων, δεν κατασκευάστηκε για αστέγους ή για όσους βρίσκονται σε οικονομική ένδεια, αλλά αποτελεί καλλιτεχνική δημιουργία, και θα φιλοξενεί καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο.

Τα 20 πιο σέξι τραγούδια


Σου 'χει συμβεί ποτέ να ανέβει ξαφνικά η ερωτική σου διάθεση ακούγοντας ένα τυχαίο τραγούδι στο ραδιόφωνο; Είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι το καλό σεξ γίνεται υπό τους ήχους ενός καλού, σέξι τραγουδιού; Δεν είσαι ο μόνος. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχουν τραγούδια που είναι καλύτερα από το σεξ. 

Ποιος είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς


Ο ρωσο-εβραϊκής καταγωγής Ρόμαν Αμπράμοβιτς, γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1966. Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία την περίοδο που ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εισήγαγε την περεστρόικα και η Σοβιετική Ένωση έπνεε τα λοίσθια, πέτυχε σταδιακά να εξελιχθεί σ' έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, στο οποίο συνέβαλε και το διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στη μετακομμουνιστική Ρωσία.

Τα "ζωντανά" σκίτσα ενός πραγματικού καλλιτέχνη μόνο με μολύβι! Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα!


Ο 23χρονος Ντιέγκο Φάτζιο, το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του οποίου είναι DiegoKoi, είναι μόλις 23 ετών. Γεννήθηκε στην πόλη Λαμέτζια Τέρμε της Καλαβρίας στη Νότιο Ιταλία στις 25 Οκτωβρίου 1989. Αντλώντας την έμπνευση του από τους Ιάπωνες καλλιτέχνες της περιόδου Έντο (18ος -19ος αιώνας) είναι ένας αυτοδίδακτος σκιτσογράφος, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το πολύ τιμητικό βραβείο κοινού ως ο καλύτερος καλλιτέχνης της έκθεσης NonfermArti το 2011.

Ημερολόγιο: 24 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012.
Ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς γεννήθηκε σαν σήμερα το 1966, ενώ το 1985 σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Γουέιν Ρούνεϊ. 
Η Ζάμπια γιορτάζει την επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της σαν σήμερα το 1964, οπότε η βρετανική αποικία της Βόρειας Ροδεσίας υιοθέτησε το νέο όνομα της από τον ποταμό Ζαμβέζη που τη διασχίζει. 

23 Οκτωβρίου 2012

Το εστιατόριο με τις... "αδιάκριτες" τουαλέτες


Πόσο άνετα θα νιώθατε να μπείτε σε μια τουαλέτα, γνωρίζοντας ότι όσοι βρίσκονται απ' έξω μπορούν να σας δουν με ειδικό καθρέφτη, χωρίς όμως να μπορείτε να τους βλέπετε κι εσείς; Δεν είναι τόσο άσχημο όσο κατ' αρχήν ακούγεται, καθώς κανείς δεν μπορεί να δει τα "απόκρυφα" μέρη του σώματος σας, ενώ όλα γίνονται σε γνώση σας, οπότε μπορείτε απλά να επιλέξετε να.. κρατηθείτε για λίγο αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες για την αδιάκριτη εισβολή σ' ένα χώρο τόσο ιδιαίτερο όπως η τουαλέτα, και μάλιστα σ' ένα δημόσιο μέρος, όπως ένα εστιατόριο της Βιέννης.

Το τραγούδι της ημέρας: James Blunt - Goodbye My Lover


Εχθές, ο Τζέιμς Μπλαντ, γνωστός και ως ο τραγουδιστής με την αμφιλεγόμενη φωνή που έκανε παγκόσμια επιτυχία το 2005 με τα τραγούδια "You 're Beautiful" και "Goodbye My Lover", ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία. Για κάποιον λόγο, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν έκπληκτα από την ανακοίνωση αυτή, παρόλο που ο τραγουδιστής είχε προϊδεάσει για την απόφαση του αυτή ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με την ολοκλήρωση της παγκόσμιας περιοδείας του. 

Βρέθηκαν στον κήπο της Γεθσημανής δέντρα από την εποχή του Ιησού;

Ελαιόδεντρα από τον κήπο της Γεθσημανή.

Ο κήπος της Γεθσημανή (και όχι "Γεσθημανή", όπως έχει επικρατήσει να λέγεται από τον πολύ κόσμο) μνημονεύεται από τους ευαγγελιστές Ματθαίο και Μάρκο ως το μέρος της τελευταίας προσευχής του Ιησού, εκεί όπου ο Ιούδας θα του έδινε το φιλί της προδοσίας, πριν παραδώσει τον Ιησού στους Ρωμαίους στρατιώτες.

Ημερολόγιο: 23 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1940, γεννήθηκε ο από πολλούς θεωρούμενος σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, περισσότερο γνωστός ως Πελέ. Επίσης, στις 23 Οκτωβρίου γεννήθηκαν δύο από σημαντικοί Έλληνες, ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις το 1925 και ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος το 1919.

22 Οκτωβρίου 2012

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης για όσους λατρεύουν το φαγητό!

Είστε τόσο πολύ κολλημένοι με το φαγητό, ώστε δεν αντέχετε ούτε λεπτό χωρίς κάτι που να σας το θυμίζει; Επειδή δεν είστε οι μόνοι, κάποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη φροντίσει να ετοιμάσουν μια σειρά από έπιπλα ή διακοσμητικά με κύριο θέμα το φαγητό.Ας δούμε μερικά από αυτά:

Ο αφρικανικός Μεσαίωνας: στρατόπεδα συγκέντρωσης για "μάγισσες" στην Γκάνα.

Γυναίκες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης "μαγισσών" στην Γκάνα. 

Μέχρι το 1957 ονομαζόταν "Χρυσή Ακτή". Τη χρονιά εκείνη έγινε η πρώτη αποικία της υποσαχάριας Αφρικής που αναγνωριζόταν ως ανεξάρτητο κράτος. Πλέον, η πρώην βρετανική αποικία θα ονομαζόταν Γκάνα, από το όνομα μιας παλιάς αυτοκρατορίας που κυριαρχούσε στη δυτική Αφρική την περίοδο του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Πενήντα πέντε χρόνια μετά την ανεξαρτησία της, όμως, η Γκάνα ζει τον δικό της κοινωνικό Μεσαίωνα με στρατόπεδα συγκεντρώσεως για μάγισσες. 

Ημερολόγιο: 22 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012.
Ο Μάνος Λοΐζος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες (κυπριακής καταγωγής) γεννήθηκε σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου 1937, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1943 γεννήθηκε η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, ενώ το 1966 η Ελληνοϊταλίδα συνάδελφος της Βαλέρια Γκολίνο.

Η υπόθεση εξαφάνισης της Νάταλι Χόλογουεϊ που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Νάταλι Χόλογουεϊ, η τύχη της οποίας αγνοείται εδώ και 7,5 χρόνια.

Η Νάταλι Χόλογουεϊ γεννήθηκε στο Κλίντον του Μισισίπι στις 21 Οκτωβρίου 1986. Αν ζούσε - αν ζει - σήμερα θα γινόταν 26 ετών. Όμως, η τύχη της αγνοείται. Το Μάιο του 2005, η εξαφάνιση της 18χρονη Νάταλι συγκλόνισε την κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έγινε υπό πολύ περίεργες συνθήκες σ' ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Καραϊβικής. Η υπόθεση απέκτησε στην πορεία σαπουνοπερικές διαστάσεις, αποτέλεσε αγαπημένη τροφή των ΜΜΕ σε δύο τουλάχιστον χώρες, ενώ ο κύριος ύποπτος ονόματι Γιόραν βαν ντερ Σλουτ, αρνείται κάθε εμπλοκή, αν και τελικά βρέθηκε στη φυλακή για μια δολοφονία που θυμίζει σε πολλά την υπόθεση της νεαρής Αμερικανίδας.

21 Οκτωβρίου 2012

Η θλιβερή ιστορία του "Ωραίου Ζητιάνου" της Βραζιλίας.

Ο Ραφαέλ Νούνες ντα Σίλβα ως μοντέλο πριν δέκα χρόνια (αριστερά) και δεξιά ζητιάνος στους δρόμους της Κουριτίμπα.

Αν και διαθέτει μια ωραία εξωτερική εμφάνιση, ως μοντέλο δεν κατάφερε να κάνει μια σπουδαία καριέρα. Ο εθισμός του στο κρακ και στην κοκαΐνη τον οδήγησε στο περιθώριο, τον έκανε ζητιάνο, μέχρι που μια τυχαία φωτογραφία που είδε τη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες. Μέσα σε λίγες ώρες, ο μέχρι τότε άγνωστος Ραφαέλ Νούνες ντα Σίλβα έγινε ο "ωραίος ζητιάνος" (mendigo gato) της Κουριτίμπα και ολόκληρης της Βραζιλίας. 

Οι "hot" και οι "not" φωτογραφίες της Κιμ Καρντάσιαν!


Η Κιμ Καρντάσιαν, η πιο διάσημη ίσως γυναίκα στον πλανήτη χωρίς συγκεκριμένο επάγγελμα, έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 32 της χρόνια. Μια από τις πρώτες διδάξασες στο ανέβασμα αμέτρητων φωτογραφιών στο τουίτερ, η Κιμ Καρντάσιαν αποτελεί - αν μη τι άλλο - μη πολύ καλή φωτογράφο, καθώς πάντα ξέρει πού να εστιάζει με τη φωτογραφική της μηχανή. Είτε απλά ποζάρει επειδή βαριέται στην πολυτελή της κατοικία στο Λος Άντζελες είτε θέλει να δείξει το νέο χρώμα στα μαλλιά της, η Κιμ ξέρει πώς να τραβήξει μια σωστή φωτογραφία, χωρίς ν' αφήσει έξω από το κάδρο το αρκούντως πλούσιο μπούστο της. Ακολουθεί ένα μίνι φωτογραφικό αφιέρωμα:

Τα πιο απίθανα μέρη στα οποία "εμφανίστηκαν" οι εικόνες της Παναγίας και του Ιησού.


Αρκετά συχνά ακούμε για ανθρώπους που βλέπουν εικόνες του Ιησού ή της Παναγίας στα πιο απίθανα μέρη: από τον κορμό ενός δέντρου μέχρι σ' ένα ψημένο τοστ. Σπάνια η επίσημη εκκλησία έχει ενστερνιστεί ως "θαύματα" τέτοιες εμφανίσεις, οι οποίες συχνά μεγεθύνονται στο μυαλό των πιστών. Στο κάτω-κάτω, όποιος θέλει να πιστέψει, όποιος νιώθει την ανάγκη να δει μπροστά στα μάτια του να συντελείται κάποιο θαύμα οποιασδήποτε μορφής, δύσκολα θα πειστεί ότι έκανε λάθος. Με αφορμή ένα πρόσφατο κρούσμα στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις, όπου ο Ιησούς ή η Παναγία "εμφανίστηκαν" στα πιο απίθανα μέρη.

Ημερολόγιο: 21 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012.
Η Κιμ Καρντάσιαν ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη ένα κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων της και ο αριθμός των κεριών θα είναι 32. Έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος γίνεται 63 ετών.