8 Δεκεμβρίου 2012

Πώς ένας αγρότης κατασκεύασε μια Λαμποργκίνι μόνο με παλιοσίδερα και ένα παλιό φορτηγάκι!


Ένας 28χρονος αγρότης από την κινεζική επαρχία Γιανκσού ονειρευόταν πάντα ν΄αποκτήσει ένα Λαμποργκίνι. Όμως, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μαζέψει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, ακόμη κι αν εργαζόταν για όλη του την ζωή. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω και ανέλαβε δράση. Έφτιαξε μόνος του ένα... δικό του Λαμποργκίνι.

Η περίεργη υπόθεση εξαφάνισης ψαράδων που απασχολεί τα ρωσικά ΜΜΕ και παραπέμπει σε κανιβαλισμό.

Στις 8 Αυγούστου, τέσσερις ψαράδες από το χωριό Ντιπκούν της ρωσικής Άπω Ανατολής, ξεκίνησαν για ένα θαλάσσιο ταξίδι 300 χιλιομέτρων, το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει περισσότερες από δύο με τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν. Κάπου στην πορεία το καράβι τους παγιδεύτηκε, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη τους για εβδομάδες σε μια από τις πιο κρύες περιοχές του πλανήτη με θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Οι συγγενείς τους ειδοποίησαν τις αρχές μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Τελικά, οι δύο από τους ψαράδες εντοπίστηκαν σώοι πριν από λίγες ημέρες, ο τρίτος βρέθηκε νεκρός και ο τέταρτος αγνοείται. 

Η ποινή-χάδι στον κανίβαλο, που μαγείρεψε το κεφάλι του εραστή του.


Μια ιστορία κανιβαλισμού σόκαρε τους Γερμανούς στις αρχές του 2012. Ένας 44χρονος άνδρας (αγνώστων λοιπών στοιχείων) είχε μαγειρέψει το κεφάλι και τα χέρια του εραστή του, με τον οποίο είχαν γνωριστεί μέσω ίντερνετ. Το θύμα, ένας 37χρονος τραπεζικός υπάλληλος, είχε πεθάνει από ασφυξία, στα πλαίσια ενός σαδομαζοχιστικού, ερωτικού παιχνιδιού. Έντεκα μήνες μετά, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και ο κατηγορούμενος έχει κάθε λόγο να χαίρεται. 

Ο πρώτος και μοναδικός άντρας-γκέισα της Ιαπωνίας


Γκέισα, σημαίνει "πρόσωπο αφιερωμένο στην τέχνη". Οι γκέισες ασχολούνται με το θέατρο: χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, κατέχουν την τέχνη του λόγου. Δεν πρόκειται για πόρνες, όπως έχουμε συνηθίζει να τις ταυτίζουμε στη Δύση. Τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος είναι δύο: ασκείται στην Ιαπωνία και μόνο από γυναίκες. Μόνο; Λάθος! Όπως πολλά είναι τα αντρικά κάστρα που έχουν κατακτηθεί από τις γυναίκες, ήρθε η ώρα και για το πρώτο απόλυτα γυναικείο - έως σήμερα - κάστρο, να κατακτηθεί από έναν άνδρα!

Οι γάτες μπορούν να τρελάνουν - στην κυριολεξία - τους ανθρώπους;


Πολλές είναι οι γάτες που "τρελαίνουν" τ' αφεντικά τους με τα χαριτωμένα καμώματα και τα νάζια τους. Το ξέρατε, όμως, ότι μπορούν κάποιοι άνθρωποι να τρελαθούν κυριολεκτικά, να χάσουν τα λογικά τους εξ αιτίας ενός παρασίτου ονόματι Toxoplasma gondii, το οποίο βρίσκεται στα περιττώματα των γατών;

Ένα σπίτι-παζλ, τα δωμάτια του οποίου αλλάζουν συνέχεια θέση


Είσαι από αυτούς που βαριούνται εύκολα να κάθονται στο ίδιο σπίτι, με την ίδια διαρρύθμιση και να βλέπεις τους ίδιους τοίχους 365 ημέρες το χρόνο; Η λύση είναι το σπίτι-οριγκάμι, ένα σπίτι που συναρμολογείται με οκτώ διαφορετικούς τρόπους και προσαρμόζεται στις διαφορετικές κλιματικές συνθήκες των 4 εποχών του χρόνου, ακόμη και σε διαφορετικές αστρονομικές συνθήκες. 

Σαν σήμερα: 8 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012. Η Εκκλησία γιορτάζει τα προεόρτια της Συλλήψεως της αγίας Άννης και τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Παταπίου.

7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 9 - 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Ένα ιαπωνικό συγκρότημα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως. Πρόκειται για τους Mr. Children (στα ιαπωνικά Misutā Chirudoren ή, πιο συνηθισμένα, Misuchiru). Παραμένουν ψηλά για τρίτη εβδομάδα οι One Direction με το άλμπουμ τους "Take Me Home", ενώ - παρότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα - χαμηλές πτήσεις σημειώνει το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Ροντ Στιούαρτ, όπως και αυτό του Μάικλ Μπουμπλέ, με τη διαφορά ότι το τελευταίο είναι περσινό, που απλά επανακυκλοφορεί.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 9 - 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ παρέμεινε για τρίτη συνεχή εβδομάδα η Ριάνα με το "Diamonds". Θα καταφέρει η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπάντος να παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι τα Χριστούγεννα ή θα υποκύψει στο πρέσινγκ του Μπρούνο Μαρς, που τραγουδάει το "Locked Out of Heaven", την ώρα που ανοδικά κινείται και το "Girl On Fire" της Αλίσια Κις; Πολύ καλό ντεμπούτο για το "Scream & Shout", τη μουσική συνεργασία του will.i.am με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ενώ μόλις στη 19η θέση συναντάμε το "My Life" των 50 Cent, Έμινεμ και Άνταμ Λιβάιν, επίσης κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Το ακριβό, καλά κρυμμένο μυστικό των ελεφάντων της Ταϊλάνδης


Τι κάνει ο τύπος της φωτογραφίας με τη λεκανίτσα στον πισινό του ελέφαντα; Μαζεύει τα στερεά υπολείμματα της πεπτική διαδικασίας του συμπαθούς θηλαστικού για να μην λερωθεί το χώμα; Θέλει να τα αναλύσει στο εργαστήριο στα πλαίσια μιας επιστημονικής έρευνας;

Ένα χριστουγεννιάτικο κέικ για ανθρώπους και για σκύλους!


Πλησιάζουν και τα φετινά Χριστούγεννα... Με γεμάτο ή άδειο πορτοφόλι, όλοι θα φροντίσουμε να μαγειρέψουμε ή να αγοράσουμε έτοιμα τα εορταστικά φαγητά και γλυκά: κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες κλπ. Και ο σκύλος μας; Πώς θα καταλάβει ότι είναι γιορτές; Θα αυξήσουμε απλά τα κόκαλα στο κυπελλάκι του και νομίζουμε πως καθαρίσαμε; Παραπονεμένο θ' αφήσουμε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου;

Ποιο είναι το χρώμα του 2013;


Η εταιρία Pantone, που εδρεύει στο Κάρλσταντ του Νιου Τζέρσεϊ, είναι γνωστή παγκοσμίως για το σύστημα χρωμάτων που ετοιμάζει και χρησιμοποιείται ως πρότυπο από τη βιομηχανία της μόδας, της ομορφιάς, αλλά και από τη Microsoft. Άλλωστε, ακόμη και οι παραγγελίες του ελληνικού κράτους για την ποιότητα των χρωμάτων στις ελληνικές σημαίες βασίζονται στο χρωματικό σύστημα Pantone . Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η εταιρία ανακοίνωσε και φέτος το "χρώμα της νέας χρονιάς" που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες. Το 2010 ήταν το τυρκουάζ, ακολούθησε το αγιόκλημα, ενώ ως χρώμα του 2012 είχε οριστεί το μανταρινί (Tangerine Tango). Για το 2013;

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (9 - 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Αν και το βρετανικό σινγκλς τσαρτ χαρακτηρίζεται συνήθως από θεαματικές μεταβολές ανά εβδομάδα, αυτήν την εβδομάδα παρουσιάζει μια εντυπωσιακή σταθερότητα. Ο Olly Murs παραμένει στη κορυφή και δημιουργεί.. μπελάδες, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν ο Μπρούνο Μαρς με το "Locked Out of Heaven" και η Ριάνα με τα "διαμάντια" της. Η μοναδική νέα είσοδος του τοπ10 έρχεται από την Ke$ha και το τραγούδι "Die Young".

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (9 - 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Για τρίτη εβδομάδα η Ριάνα παρέμεινε στην κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ με το "Diamonds", όμως νιώθει πλέον καυτή την ανάσα του Μπρούνο Μαρς, που αισθάνεται "κλειδωμένος έξω από τον παράδεισο". Το τραγούδι σημειώνει συνεχή ανοδική πορεία και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το επόμενο νούμερο ένα. Η Αλίσια Κις επιστρέφει στο τοπ20 κι από την 21η ανεβαίνει στην 11η θέση - πολύ χαμηλά για ένα τραγούδι σαν το "Girl On Fire". Η μοναδική νέα είσοδος του τοπ20 είναι το "Scream & Shout", με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς να κάνει comeback συνεργαζόμενη με τον will.i.am.

Σαν σήμερα: 7 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012 και είναι η γιορτή "του οσίου πατρός ημών Αμβροσίου, επισκόπου Μεδιολάνων, και του οσίου πατρός ημών Γρηγορίου, του εν Άθω".

6 Δεκεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Πέντε ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες: Η ταινία "The Master" που ενθουσίασε τους κριτικούς, η ταινία κινουμένων σχεδίων "Ξενοδοχείο για Τέρατα", το "Κάτι σαν έρωτας" του Άμπας Κιαροστάμι, η ταινία τρόμου "Το σπίτι στο τέλος του δρόμου" για όσους έχουν φάει κόλλημα με στοιχιωμένα σπίτια και το ντοκιμαντέρ "Ημερολόγια Αμνησίας" της Στέλλας Θεοδωράκη. 

6 Δεκεμβρίου 2008. Τέσσερα χρόνια μετά. Σκόρπιες σκέψεις

Η ημέρα ήταν Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008 και η ώρα μεταξύ 9 και 10 το βράδυ. Δεν θυμάμαι τι έκανα, μάλλον τίποτα το σπουδαίο, αλλά βρισκόμουν στο σαλόνι του σπιτιού. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή στο ALTER. Η μητέρα μου ήθελε ν' ακούει - δεν έβλεπε, έκανε δουλειές εκείνη την ώρα - το "Lifestyle", μια ανούσια εκπομπή με συνεντεύξεις Ελλήνων σελέμπριτι, που σπάνια είχαν κάτι καινούριο ή ενδιαφέρον να πουν, αφού κάθε τρεις και λίγο εμφανίζονταν σε εκπομπές αντίστοιχης θεματολογίας. 

Σαν σήμερα: 6 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012 και είναι η γιορτή του "εν αγίοις πατέρων ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού".

Η γυναίκα που γεννήθηκε άντρας και ξεκινάει δεύτερη καριέρα στο μπάσκετ σε ηλικία 50 ετών.


Ονομάζεται Γκάμπριελ Λούντβιγκ. Σε ηλικία 50 ετών και με ύψος 198.5 cm, η Γκάμπριελ είναι η μεγαλύτερη και η ψηλότερη παίκτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Mission College (στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια), που αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, και οι συμπαίκτριες της - ηλικίας 18 με 20 ετών - την αποκαλούν "Μαμά Γκάμπι". Η Γκάμπριελ κάνει come back στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ ύστερα από 30 χρόνια, μόνο που τότε αγωνιζόταν σε αντρική ομάδα, καθώς η Γκάμπριελ γεννήθηκε αγόρι, ενώ έκανε εγχείριση αλλαγής φύλου μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

5 Δεκεμβρίου 2012

Όλες οι πετυχημένες ταινίες του 2012 σε 6΄.46΄΄!


TheSleepySkunk είναι η ονομασία της ιστοσελίδας ενός Καναδού που αγαπάει πολύ τον κινηματογράφο. Σκοπός του είναι να κινητοποιήσει τους ανά τον κόσμο κινηματογραφόφιλους να πιέσουν το Χόλιγουντ, ώστε να παράγονται ταινίες που πραγματικά αρέσουν στους θεατές. Αφορμή αποτέλεσε η διαρκώς μειούμενη προσέλευση θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες, που το 2011 έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, ο διαχειριστής της σελίδας ασχολείται και με άλλες πτυχές της έβδομης τέχνης, όπως με το να μοντάρει τα τρέιλερ ταινιών σε ειδικά ποτ-πουρί. 

Κατάστημα ενοικίασης ανδρών μόνο για ύπνο στην Ιαπωνία!


Αντλώντας την έμπνευση της από ένα σίριαλ της ιαπωνικής τηλεόρασης, η Soine-ya Prime άνοιξε ένα διαδικτυακό μαγαζί ενοικίασης ανδρών σε γυναίκες που δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια, χωρίς έναν άνδρα στο πλευρό τους. Όμως, μιλάμε μόνο για ύπνο και όχι για σεξ. Οι γυναίκες που θα απευθυνθούν στο συγκεκριμένο "soine-ya" ("ας κοιμηθούμε μαζί κατάστημα"), πρέπει να υπακούσουν στους αυστηρούς κανόνες του τιμοκαταλόγου.

Κι όμως, οι γυναίκες διαισθάνονται την απιστία ακόμη κι από μια φωτογραφία!


Τι συμβαίνει με τις γυναίκες και την απιστία; Έχουν ένα είδος εσωτερικού ραντάρ και μπορούν να εντοπίσουν από μια φωτογραφία τα άτακτα αγόρια, που τους αρέσει να ξενοκοιμούνται; Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μία έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Royal Society journal Biology Letters. 

Η σοκαριστική μαρτυρία ενός άνδρα που γεννήθηκε και έζησε επί 23 χρόνια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρειο Κορέα.


Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ρεπορτάζ προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή (2 Δεκεμβρίου) από την εκπομπή "60 Minutes" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. Θέμα της ήταν η μαρτυρία ενός άνδρα, που το 2005 κατάφερε να δραπετεύσει από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρειο Κορέα, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής στο αυταρχικό - και αρκετά μυστηριώδες - κράτος της Κορεατικής χερσονήσου. 

Σαν σήμερα: 5 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 και είναι η τιορτή του "οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Σάββα του ηγιασμένου" σύμφωνα με την Εκκλησία. 

Τότε, που ένας άνδρας 45 ετών θεωρείτο παππούς!

Πριν από 100 (και κάτι) χρόνια, ο 49χρονος σήμερα Μπραντ Πιτ θα θεωρούνταν "παππούς"!

Στη σημερινή εποχή ο 45αρης δεν θεωρείται γέρος. Σε καμία δε περίπτωση δεν μπορείς να τον πεις και παππού. Ούτε και θα μπορούσε να είναι παππούς μιας κοπέλας αρκετά μεγάλης, ώστε να έχει παντρευτεί. Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους της τηλεόρασης, θα σου πουν ότι ο 45αρης είναι έστω και οριακά νέος, αφού περιλαμβάνεται στο πολύτιμο νεανικό κοινό (18-45 ετών). Αν δε ρίξουμε μια ματιά στους αστέρες του Χόλιγουντ και ξεκινήσουμε από τον 50αρη Τομ Κρουζ και καταλήξουμε στον 49χρονο Μπραντ Πιτ, θα λέγαμε ότι ο 45αρης είναι ακόμη... τζόβενο.

4 Δεκεμβρίου 2012

Η γυναίκα που είχε 100 νεκρές γάτες στο ψυγείο του σπιτιού της!


Αν προσπαθούσαμε να μεταφράσουμε στα ελληνικά τη λέξη "hoarder", θα περιγράφαμε έναν άνθρωπο που έχει εθιστεί στη συσσώρευση περιττών, άχρηστων αντικειμένων στο σπίτι του. Δεν πετάει τίποτα, ενώ αγοράζει και στοιβάζει στο σπίτι του πράγματα που δεν έχουν καμία αξία για την καθημερινότητα του, αλλ' αντιθέτως την κάνουν ολοένα πιο δύσκολη. 

Ποιος είναι για ένα άρωμα με μυρωδιά... πίτσας;


Σας αρέσει να τρώτε πίτσα; Τι θα λέγατε και να τη μυρίζατε - όχι στο πιάτο, αλλά στο λαιμό του άλλου σας μισού ή ακόμη και πάνω σας; Τρελό κι όμως αληθινό, μόνο που το πρώτο αποσμητικό με άρωμα πίτσας στον κόσμο θα διατεθεί μόλις σε 100 τυχερούς.

Όταν γεννήθηκε (και βαπτίστηκε) ο Κάρολος της Αγγλίας


Συνωστισμός διαδόχων αναμένεται σε λίγους μήνες στο βρετανικό θρόνο, μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνη της Δούκισας του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Εν αναμονή της γέννησης του διαδόχου του διαδόχου του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, ας γυρίσουμε πολλά πολλά χρόνια πίσω, στη γέννηση του... πρώτου κατά σειρά διαδόχου, του Καρόλου, Πρίγκιπα της Ουαλίας. 

Τι ακριβώς είναι η ασθένεια από την οποία πάσχει η έγκυος Κέιτ Μίντλεντον;


Χαρά στην Αγγλία! Η Κέιτ Μίντλεντον είναι έγκυος και σε λίγους μήνες αναμένεται να γεννηθεί ο διάδοχος του διαδόχου του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, ο οποίος δεν αναμένεται να χηρεύσει σύντομα, ειδικά αν η Ελισάβετ έχει την κράση της συνονόματης μητέρας της, η οποία έζησε πάνω από 100 χρόνια. Όπως σίγουρα μάθατε, η Μίνλεντον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο λόγω "οξείας πρωινής αδιαθεσίας". Πρόκειται για μια σπάνια επιπλοκή, που έχει την επιστημονική ονομασία hyperemesis gravidarum.

Χρόνια πολλά, Star Channel! Αναδρομή στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σταθμού.


Το Star Channel έχει γενέθλια σήμερα και κλείνει τα 19! Το κανάλι, που την τελευταία δεκαετία έχει συνδέσει τ' όνομα του με το ελληνικό life-style, ξεκίνησε να εκπέμπει στις 4 Δεκεμβρίου 1993 στις 7 το απόγευμα. Ήδη, μια μέρα νωρίτερα, στη συχνότητα όπου επρόκειτο να εκπέμψει το Star είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη μεγάλη πρεμιέρα, η οποία είχε μια πρωτοτυπία: μπορούσε κάποιος να την παρακολουθήσει τρισδιάστατη φορώντας τα ειδικά 3D γυαλιά.

Σαν σήμερα: 4 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012., "της αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού και Σεραφείμ, επισκόπου Φαναρίου, ιερομάρτυρος".

Πώς το ουίσκι έσωσε έναν άνδρα από την τύφλωση και το θάνατο


Συνήθως το αλκοόλ θολώνει το μυαλό του ανθρώπου. Μας ζαλίζει και μας κάνει να τα βλέπει διπλά. Στην περίπτωση, όμως, ενός 65χρονου άνδρα από το Τανάκι της Νέας Ζηλανδίας, το ουίσκι - και μάλιστα εκλεκτής ποιότητας, πανάκριβο - ήταν που τον βοήθησε ν' ανακτήσει την όραση του, που κινδύνευσε να χάσει εξ αιτίας ενός άλλου ποτού!

3 Δεκεμβρίου 2012

Η δίκη της μπλούζας που προκαλεί συζητήσεις στη Γαλλία


Στα αραβικά, η λέξη "τζιχάντ" σημαίνει "αγώνας, προσπάθεια". Στην καθομιλουμένη έχει επικρατήσει να σημαίνει τον "ιερό πόλεμο", αν και αμφισβητείται η αυθεντικότητα μιας τέτοιας ερμηνείας από το Κοράνι. Ωστόσο, "Τζιχάντ" είναι και το όνομα ενός αγοριού 3 ετών, που προκάλεσε την επέμβαση των γαλλικών αρχών, όταν πριν λίγες εβδομάδες εμφανίστηκε στο νηπιαγωγείο της Αβινιόν φορώντας μιας μπλούζα, στο πίσω μέρος της οποίας έγραφε "Jihad, ne le 11 septembre" (Τζιχάντ, γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου), ενώ από μπροστά έγραφε "je suis une bombe", δηλαδή "είμαι μια βόμβα".

Το έθιμο της αχυρένιας κατσίκας των Χριστουγέννων στη Σουηδία.


Όπως κάθε χρόνο, το περασμένο σαββατοκύριακο επρόκειτο να γίνουν τα εγκαίνια της περίφημης "Χριστουγεννιάτικης κατσίκας" που στήνεται κάθε χρόνο από το 1966 στη σουηδική πόλη Gävle. Πρόκειται για κατσίκα φτιαγμένη από άχυρο, ύψους 13 μέτρων, που ονομάζεται Gävlebocken και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου για την περιοχή. 

Τα ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου 2012


Η απονομή των 25ων βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα το περασμένο Σάββατο. Μεγάλος νικητής ήταν η ταινία "Amour" του Γερμανού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε,  μια ταινία που προβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και στις ελληνικές αίθουσες κι έχει ως θέμα την ισορροπία μεταξύ αγάπης και θανάτου στη σχέση ενός ζευγαριού άνω των ογδόντα ετών. Η ταινία κέρδισε τα 4 σημαντικότερα βραβεία. Τιμητικά βραβεία προσφοράς δόθηκαν στην ηθοποιό Έλεν Μίρερ και το σκηνοθέτη Μπερνάρτο Μπερτολούτσι.

Γιατί οι Ιάπωνες φορούν μάσκες όταν κυκλοφορούν στο δρόμο;


Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτεί κάποιος την Ιαπωνία και να μην προσέξει γύρω του, στους δρόμους, να κυκλοφορούν άνθρωποι που φορούν μάσκες στο πρόσωπο. Είναι απλά εκκεντρικοί, φοβούνται μήπως από το πουθενά δεχτούν επίθεση με χημικά και θέλουν να είναι έτοιμοι, τα επίπεδα του νέφους "χτυπούν κόκκινο" ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; 

Σαν σήμερα: 3 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012. Όπως διαβάζουμε στο εορτολόγιο της Εκκλησίας σήμερα είναι η γιορτή του αγίου Προφήτου Σοφονίου.

Όταν η Τζένη Καρέζη εργάστηκε ως... λουστράκος! (εικόνες)


"Κελαηδούσαν τα πουλιά στα δέντρα τη μελαγχολική φθινοπωρινή τους σερενάτα κελαηδούσε κι ο μικρός λουστράκος στους δρομάκους του κήπου... - Ο λούστροοος !!!". Η σκηνή αυτή εκτυλίχτηκε στο Πεδίο του Άρεως το Νοέμβριο του 1959, μόνο που ο λούστρος δεν ήταν κάποιος επαγγελματίας της εποχής, πριν εξαφανιστεί το επάγγελμα, ούτε καν ο Βασιλάκης Καΐλας. Ήταν η αγαπημένη ηθοποιός Τζένη Καρέζη, που μεταμφιέστηκε σε λούστρο για τις ανάγκες ενός πρωτότυπου ρεπορτάζ εφημερίδας της εποχής. 

2 Δεκεμβρίου 2012

Το "φάρμακο του Λαζάρου", που έδωσε την ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από HIV.

Η κλινική Themba Lethu στη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο αντιρετροϊκής θεραπείας μιας χώρας, που έχει το μεγαλύτερο αριθμό φορέων του ιού HIV στον κόσμο - 5.6 εκατομμύρια φορείς. Περίπου 600 με 800 ασθενείς που πάσχουν από τον ιό HIV την επισκέπτονται καθημερινά, ακόμη και από γειτονικές χώρες. Πριν 20 χρόνια, οι πάσχοντες συνήθως άφηναν εκεί την τελευταία τους πνοή. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, πολλοί είναι εκείνοι που, ακόμη κι αν προσέρχονται με το αναπηρικό καροτσάκι τους, σχεδόν ετοιμοθάνατοι, στην Themba Lethu, καταφέρνουν μετά από λίγες εβδομάδες να επιστρέψουν στα σπίτια τους με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, σαν να έχουν αναστηθεί.

Η... "βαρυσήμαντη" συνομιλία ενός μωρού μ' ένα σκύλο σε βίντεο!

Τι γίνεται όταν ένα μωρό κι ένα χάσκι βρίσκονται στον ίδιο χώρο; Μια συζήτηση υψηλού επιπέδου, το περιεχόμενο της οποίας, όμως, παραμένει μυστήριο για όσους δεν έχουμε εντρυφήσει στον μυστικό κώδικα επικοινωνίας των μωρών και των σκύλων. Το παρακάτω χαριτωμένο βίντεο ανέβηκε στο Youtube πριν μία εβδομάδα από διάφορους χρήστες και έχει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες views. Η ταυτότητα του μωρού παραμένει άγνωστη, είναι όμως καταπληκτικό πώς δεν φοβάται ούτε στιγμή τον κατά πολύ μεγαλύτερο του σκύλο, ακόμη κι όταν εκείνος γυρίζει τη μουσούδα του μια ανάσα από το μικρό μας φίλο. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Δείτε το βίντεο:

Η δήμαρχος που ανακάλυψε ότι έχει δύο ετεροθαλείς αδερφές, τη μία εκ των οποίων γνώριζε ως θεία της!


Η Σίλια Γουέιντ-Μπράουν είναι η τρίτη κατά σειρά γυναίκα - και δεύτερη προερχόμενη από το Πράσινο Κόμμα - δήμαρχος του Ουέλινγκτον, που είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Εξελέγη στο ανώτερο αξίωμα της πόλης το 2010 μέσα από ένα πολύπλοκο εκλογικό σύστημα, έχοντας διαφορά μόλις 176 ψήφων από την κύρια αντίπαλό της και πρώην δήμαρχο του Ουέλινγκτον, Κέρι Πρέντεργκαστ. Όμως, δεν είναι το εκλογικό αυτό θρίλερ - ούτε καν το έργο κατά τη δημαρχιακή της θητεία - ο λόγος που ασχολούμαστε μαζί της, αλλά η βαθιά ανθρώπινη, προσωπική της ιστορία, καθώς η 56χρονη Σίλια Γουέιντ-Μπράουν ανακάλυψε σε μεγάλη ηλικία ότι έχει δύο αδερφές από τον ίδιο πατέρα.

Πότε οι τηγανητές πατάτες δεν κάνουν κακό στην υγεία


Οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Είναι, όμως, υγιεινές; Καταφατικά απαντούν ερευνητές του Πανεπιστημίου Federico II της Νάπολης και της σχολής μαγειρικής "Dolce & Salato" της ιταλικής πόλης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν ένα μύθο σχετικά με την διατροφική αξία της τηγανητής πατάτας.

Σαν σήμερα: 2 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012 και είναι η γιορτή του Προφήτου Αββακούμ και του οσίου πατρός ημών Κυρίλλου του Φιλεώτου.