10 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Αριστούργημα ή φιλοαμερικανική προπαγάνδα; Οι γνώμες διίστανται σχετικά με την τελευταία ταινία του Μπεν Άφλεκ "Επιχείρηση Αργώ", ανάλογα από την οπτική και τη.. χώρα του καθενός σε μια αρκετά φτωχή κινηματογραφική εβδομάδα είναι. Η δεύτερη πρεμιέρα είναι το ριμέικ της ταινίας τρόμου των 70s "Ο δολοφόνος με το πριόνι", ενώ προβάλλεται κι ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της γιόγκα.


Επιχείρηση "Αργώ" /Argo (δράμα, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Ben Affleck
ΠρωταγωνιστούνBen Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Υπόθεση: Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά ομήρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.1/10 (από 57.142 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 8.4/10 (κριτικοί), 4.4/5 (από 87.409 χρήστες)
myfilm.gr: 7.5/10
cine.gr: 7.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 4/10
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 6.5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
Roger Ebert: 4/4


Ο δολοφόνος με το πριόνι /The Texas Chainsaw (τρόμου, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: John Luessenhop
ΠρωταγωνιστούνAlexandra Daddario, Tania Reymonde, Scott Eastwood
Υπόθεση: Η Χέδερ ξεκινά ένα οδικό ταξίδι στο Τέξας, με το αγόρι της και την παρέα τους, με σκοπό να δει το σπίτι που κληρονόμησε από τη γιαγιά της. Εκπλήσσεται όταν ανακαλύπτει πως το σπίτι αυτό είναι μια τεράστια έπαυλη. Η πραγματική έκπληξη όμως έχει να κάνει με αυτό που κρύβεται εκεί μέσα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.0/10 (από 3.036 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 3.5/10 (κριτικοί), 3.4/5 (από 63.640 χρήστες)
myfilm.gr: 4/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 1/10
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 0/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 0.5/5


Breath of the Gods (ντοκιμαντέρ, Γερμανία/Ινδία)
Σκηνοθεσία: Jan Schmidt-Garre
Υπόθεση: Η ιστορία της Γιόγκα χάνεται στους αιώνες, όμως η σύγχρονη Γιόγκα των αρχών του 20ού αιώνα είναι πνευματικό παιδί του Ινδού σοφού T. Krishnamacharya. Ο σκηνοθέτης Jan Schmidt-Garre ερευνά τη ζωή και τη διδασκαλία του Krishnamacharya, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι που τον οδηγεί από τους μαθητές και την οικογένεια του Ινδού δασκάλου ως τις πηγές της σύγχρονης Γιόγκα και το παλάτι του Μαχαραγιά της Μυσώρης. Από τον Pattabhi Jois, ο Jan μαθαίνει τον «χαιρετισμό στον ήλιο», από τον Iyengar την «άσανα» με τη στήριξη στο κεφάλι και στο τέλος ο Sribhashyam του φανερώνει το μυστικό του πατέρα του: «Life Saving Yoga Session», η γιόγκα που σώζει ζωές.
Οι βαθμολογίες:
myfilm.gr: 6/10
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5



Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου