24 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄

Είναι φαβορί για τα Όσκαρ, ενώ όλοι οι κριτικοί εξύμνησαν την υποκριτική του πρωταγωνιστή Ντάνιελ Ντέι-Λούις. Η ταινία "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αφιερωμένη σ' έναν από τους σπουδαιότερους προέδρους των ΗΠΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόωρα, είναι η σημαντικότερη νέα ταινία της εβδομάδας. Αμερικανικής προέλευσης είναι και οι άλλες δύο πρεμιέρες, μόνο που τυγχάνουν σαφώς χλιαρότερης υποδοχής από τους κριτικούς: επιστροφή στο Λος Άντζελες του 1949 από τους "Διώκτες του Εγκλήματος" και συνδυασμός έρωτα και ποδοσφαίρου στην ταινία "Παίζοντας με την αγάπη".


Λίνκολν / Lincoln (βιογραφία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones, Joseph Gordon-Levitt
Υπόθεση: Η ταινία παρακολουθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν. Εξετάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στον Λίνκολν και τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του, στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, και ν’ αλλάξει τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στη δουλεία και επαναφέροντας την Ένωση της Αμερικής.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.0/10 (από 37.771 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 8.1/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 96.935 χρήστες)
myfilm.gr: 7/10
cine.gr: 7.9/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4.5/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
Roger Ebert: 4/4


Οι Διώκτες του Εγκλήματος / The Gangster Squad (αστυνομική, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer
ΠρωταγωνιστούνSean Penn, Ryan Gosling, Josh Brolin, Emma Stone, Nick Nolte
Υπόθεση: Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν, ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας, έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι. Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς... εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο’Μάρα και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς. Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 15.662 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 5/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 69.114 χρήστες)
myfilm.gr: 6/10
cine.gr: 4/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
Roger Ebert: 2/4


Παίζοντας με την αγάπη / Playing for Keeps (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Gabriele Muccino
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Jessica Biel, Uma Thurman
Υπόθεση: Ο Τζορτζ, λίγο πριν τα 40, είναι ένας απένταρος και διαζευγμένος, άλλοτε επιτυχημένος ποδοσφαιριστής, που έπαιζε στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Ρεάλ και η Μίλαν. Η πρώην σύζυγός του, Στέισι, ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν δικηγόρο και ο 9χρονος γιος του, Λιούις, θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής όπως ο πατέρας του. Όταν δέχεται μια πρόταση για να γίνει προπονητής της ομάδας του Λιούις, ο Τζορτζ θεωρεί πως αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να έρθει ξανά κοντά με την Στέισι και τον Λιούις. Δεν έχει υπολογίσει ωστόσο έναν αστάθμητο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα - το ισχυρό του σεξ απίλ και την επίδραση που έχει αυτό στις όμορφες μαμάδες των παιδιών που προπονεί. 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.1/10 (από 2.147 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 3.4/10 (κριτικοί), 3/5 (από 10.956 χρήστες)
myfilm.gr: 3/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 2/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
Roger Ebert: 2/4


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου