31 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Πολλές επιλογές έχουν αυτήν την εβδομάδα οι φαν της έβδομης τέχνης, ενώ την τιμητική του έχει ο λατινοαμερικανικός κινηματογράφος με δύο ταινίες ("No, "Μετά τη Λουτσία"). Η ταινία που ξεχωρίζει, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι η δραματική κομεντί "Οδηγός Αισιοδοξίας" με τον Μπράντλεϊ Κούπερ σ' έναν ιδιαίτερο ρόλο, ενώ το κινηματογραφικού μενού περιλαμβάνει και μια ταινία δράσης με τον Τομ Κρουζ, αλλά και μια ρομαντική κωμωδία τρόμου με... ζόμπι!


Οδηγός Αισιοδοξίας / Silver Linings Playbook (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: David O. Russell
ΠρωταγωνιστούνBradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert DeNiro
Υπόθεση: Ο Πατ Σολατάνο είναι ένας πρώην δάσκαλος, που έχει χάσει τα πάντα: τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή, καθώς και την πρώην σύζυγο. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του, τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους, και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.1/10 (από 62.579 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 8.2/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 96.722 χρήστες)
myfilm.gr: 9/10
cine.gr: 7.88/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
Roger Ebert: 3.5/4


No (δράμα, Χιλή)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Pablo Larraín
Πρωταγωνιστούν: Gael Garcia Bernal, Alfredo Castro
Υπόθεση: Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίτευση αναθέτει σ’ ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους καθεστωτικούς ο René Saavedra παράλληλα με την δική του μάχη στην προσωπική του ζωή, επιστρατεύει τους πιο δυνατούς όρους μάρκετινγκ και με τη βοήθεια των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης καταστρώνουν ένα σχέδιο κι έχουν 27 ημέρες για να το εκτελέσουν σωστά, να κερδίσουν τις εκλογές και ν' απελευθερώσουν την χώρα τους.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.8/10 (από 1.482 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 7.3/10 (κριτικοί)
myfilm.gr: 6/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5


Μετά τη Λουτσία / Despues de Lucia (δράμα, Μεξικό)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Michel Franco
Πρωταγωνιστούν: Tessa Ia, Gonzalo Vega jr. 
Υπόθεση: Έξι μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο, ο Roberto και η έφηβη κόρη του Alejandra κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα μετακομίζοντας στην Πόλη του Μεξικού. Πατέρας και κόρη προσπαθούν ο καθένας να ξεπεράσει το πένθος του με τον δικό του τρόπο. Όσο ο πατέρας παραμένει απρόσιτος, η κόρη αρχίζει να συναναστρέφεται με μια μάλλον επικίνδυνη παρέα στο καινούριο της σχολείο. Η Alejandra θα γίνει σταδιακά το θύμα μιας ολοένα και πιο απάνθρωπης συμπεριφοράς από τη μεριά των συμμαθητών της, χωρίς να τολμάει να αντιδράσει ή να μοιραστεί κάτι από την προσωπική της κόλαση με τον πατέρα της.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 702 χρήστες) 
myfilm.gr: 7.5/10
cine.gr: 7/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5


Jack Reacher (αστυνομική, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise,  Robert Duvall, Rosamund Pike, Richard Jenkins
Υπόθεση: Ο κεντρικός ήρωας, ο αστυνόμος Τζακ Ρίτσερ, καλείται να καταδιώξει έναν άρτια εκπαιδευμένο ελεύθερο σκοπευτή που δολοφονεί με έξι βολές πέντε τυχαία άτομα. Μέσα σε λίγες ώρες, η αστυνομία συλλαμβάνει τον φερόμενο ως ένοχο κι η υπόθεση πάει για κλείσιμο, μέχρι τη στιγμή που ο άντρας που έχουν συλλάβει ζητά να του φέρουν τον Τζακ Ρίτσερ. Ο μοναχικός πρώην αστυνομικός του στρατού, που δε ριζώνει πουθενά, γνωρίζει από παλιά αυτό τον άντρα κι έχει πολλούς λόγους να θέλει να τον δει να καταδικάζεται. Όμως σ' αυτή την περίπτωση, ίσως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Γιατί η άφιξη του Ρίτσερ στην πόλη πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις. Κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει ασύλληπτες, τρομακτικές διαστάσεις...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 30.465 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 40.701 χρήστες)
myfilm.gr: 6/10
cine.gr: 9/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5


Αγάπησα ένα ζόμπι / Warm Bodies (ρομαντική κωμωδία τρόμου, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Jonathan Levine
Πρωταγωνιστούν: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich
Υπόθεση: Ένας μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετατρέποντας τους πολίτες, διαρκώς, σε πεινασμένα ζόμπι χωρίς αναμνήσεις και αισθήματα. Οι ελάχιστοι θνητοί που γλύτωσαν από τη μανιακή επέλαση του ιού παραμένουν στοιβαγμένοι και κατατρομαγμένοι σε πλήρη οχύρωση, αναπολώντας το ευτυχισμένο τους παρελθόν. Αλλά όλα αυτά αλλάζουν όταν μερικά ζόμπι θα πέσουν πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν για προμήθειες. Ο R, ένα καλόψυχο νεαρό ζόμπι, είναι τόσο γοητευμένος από το υπέροχο ζωντανό που ακούει στο όνομα Τζούλι, που την ώρα που κάποιοι σύντροφοί του θέλουν να την κατασπαράξουν εκείνος της σώζει τη ζωή. Ο R μεταφέρει την Τζούλι σε ένα αεροδρόμιο, το οποίο εκείνος θεωρεί σπίτι του, και την κρύβει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος 747, γεμάτο με θησαυρούς που έχει μαζέψει - δίσκους βινυλίου, γυάλινες μπάλες με χιόνι, μουσικά όργανα και διάφορα κειμήλια μιας άλλης εποχής. Τις επόμενες μέρες, σε αυτή την άνετη και ζεστή κρυψώνα τους, η Τζούλι αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον R, καθώς συνειδητοποιεί ότι έχει πολλά περισσότερα από ένα απλανές βλέμμα και μια αργή κίνηση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.0/10 (από 2.046 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 7.1/10 (κριτικοί)
myfilm.gr: 1.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 3/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου