5 Ιανουαρίου 2013

Οι γάμοι του 2012

Μπορεί το 2012 να ήταν δίσεκτο, πολλά ήταν όμως τα διάσημα ζευγάρια της διεθνούς σόου μπιζ που αψήφισαν τις σχετικές προλήψεις - οι οποίες εδώ που τα λέμε μπορεί και να μην υφίστανται στο εξωτερικό - ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Αν θα αντέξουν στο χρόνο, αυτό μένει ν' αποδειχτεί, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Κανείς, άλλωστε, δεν παντρεύεται για να χωρίσει αμέσως. Ας θυμηθούμε 12 από τους γάμους της χρονιάς που έφυγε.


1.Ύστερα από 9 χρόνια σχέσης ο 28χρονος Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν έγιναν αντρόγυνο. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2012 στην πίσω αυλή του σπιτιού, όπου διαμένει το ζευγάρι, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, ενώπιον 100 περίπου καλεσμένων. Αν και οι προετοιμασίες του γάμου κράτησαν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, το γεγονός μαθεύτηκε μέσω... facebook, όταν ο Ζάκερμπεργκ άλλαξε το στάτους στο προφίλ που διατηρεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που ο ίδιος ίδρυσε. Η αλλαγή έγινε στις 4.12΄ το πρωί ώρα Ελλάδας και μέσα σε 15 λεπτά 90.147 άνθρωποι έκαναν like. 
Η επιλογή της ημερομηνίας δεν πρέπει να ήταν τυχαία, καθώς μια μέρα πριν το γάμο το Facebook έγινε μία μέρα μετά την έναρξη των δημόσιων εγγραφών για την αγορά μετοχών και τέσσερις μέρες μετά την απόκτηση πτυχίου στην παιδιατρική από τη νύφη, συμπτωματικά τη μέρα γενεθλίων του Ζάκερμπεργκ, ο οποίος σχεδίασε μόνος του τις βέρες του γάμου.


2. Ύστερα από δύο αποτυχημένου γάμους διάρκειας λιγότερο από 5 μήνες έκαστος, η 37χρονη Ντρου Μπάριμορ ήλθε για τρίτη φορά εις γάμου κοινωνία, στις 2 Ιουνίου 2012. Γαμπρός ήταν ο art dealer Γουίλ Κόπελμαν και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της ηθοποιού στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Η τελετή ήταν λιτή, σύμφωνη με την εβραϊκή παράδοση, ενώ η διακόσμηση του κήπου, όπου η Μπάριμορ και ο Κόπελμαν αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, περιελάμβανε δαντέλες, ροζ λουλούδια και πράσινες γιρλάντες, ενώ το νυφικό σχεδιάστηκε από τον Καρλ Λάγκερφιλντ. Το γεγονός ότι επτά μήνες μετά δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία περί επικείμενου χωρισμού, αποτελεί θετική ένδειξη ότι ο γάμος αυτός ίσως και να κρατήσει - κάποια χρόνια.


3. Μία εβδομάδα μετά την Μπάριμορ, στις 9 Ιουνίου, ήταν η σειρά του Μάθιου ΜακΚόναχι να παντρευτεί τη Βραζιλιάνα - μοντέλο και σχεδιάστρια - Καμίλα Άλβες, με την οποία διατηρούν δεσμό από το 2006. Κι ενώ η συμπλήρωση επτά χρόνων σχέσης θα προκαλούσε... φαγούρα σε άλλα ζευγάρια, ο ΜακΚόναχι και η Άλβες έδειξαν ότι είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ, πεντέμισι μήνες μετά την επίσημη πρόταση του ηθοποιού, τα Χριστούγεννα του 2011. Η θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην αυλή του σπιτιού τους στο Ώστιν του Τέξας, ενώ ρόλους-κλειδιά είχαν τα δύο τους παιδιά: ο 4χρονος Λιβάι κρατούσε το καμπανάκι και η 2.5 ετών Βίντα ήταν το κορίτσι με τα λουλούδια. Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2012, η οικογένεια ΜακΚόναχι μεγάλωσε κατά ένα ακόμη μέλος, καθώς στις 28 Δεκεμβρίου γεννήθηκε ο δεύτερος γιος τους ονόματι Λίβινγκστον.
Το ιδιαίτερο στοιχείο του γάμου αυτού, ήταν ότι ο γαμπρός και η νύφη ψιθύρισαν τους όρκους τους ο ένας στο αυτί του άλλου, χωρίς οι παριστάμενοι φίλοι και συγγενείς (περίπου 120 συνολικά) να έχουν τη δυνατότητα να τους ακούσουν, ενώ η ένωση τους επισφραγίστηκε μ' ένα παθιασμένο φιλί, που προκάλεσε δυνατά χειροκροτήματα από τους προσκεκλημένους. Συνολικά, οι εορτασμοί του γάμου κράτησαν τρεις μέρες. Μάλιστα, οι προσκεκλημένοι φιλοξενήθηκαν σε πολυτελείς σκηνές, που είχαν στηθεί σ' όλο το μήκος της ιδιοκτησίας του ζευγαριού. Επίσης, είχαν στη διάθεση τους αιώρες, μπύρες και παιχνίδια για το γκαζόν (π.χ. καθίσματα πουφ κλπ.), ώστε να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους.


4. Τι χρονικά κι αυτή για το μουσικό Μπόμπι Μπράουν! Το Ιανουάριο πέθανε ο πατέρας του Χέρμπερτ, λίγους μήνες μετά το θάνατο της συζύγου τους, ενώ το Φεβρουάριο έφυγε από την ζωή και η πρώην σύζυγος του Γουίτνεϊ Χιούστον, με την οποία είχαν χωρίσει επίσημα τον Απρίλιο του 2007, ξυπνώντας μνήμες από την περίοδο που και ο ίδιος ήταν μπλεγμένος με τις ναρκωτικές ουσίες. Τα τραγικά αυτά γεγονότα, όμως, δεν τον εμπόδισαν να παντρευτεί την Αλίσια Έθεριτζ, με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος από το Μάιο του 2010, ενώ έχουν αποκτήσει κι ένα αγόρι 3 ετών, τον Κάσιους. Ο γάμος έγινε στη Χονολουλού στις 18 Ιουνίου, ενώ δεν παρευρέθηκε η 19χρονη Μπόμπι Κριστίνα, η μοναδική κόρη που είχε αποκτήσει ο τραγουδιστής με τη Χιούστον.


5. Στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο γάμος του 22χρονου ηθοποιού Άαρον Τζόνσον με τη 45χρονη σκηνοθέτιδα Σαμ Τέιλορ-Γουντ. Ποιος είναι ο Τζόνσον; Ο ηθοποιός που υποδύεται τον "Βρόνσκι" στην ταινία "Άννα Καρένινα", που παίζεται αυτήν την περίοδο στους κινηματογράφους με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι. Στην ταινία, βέβαια, αναφέρεται ως Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, όπως άλλαξε το όνομα του μετά το γάμο του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας "Nowhere Boy", όπου ο πρώτος πρωταγωνιστούσε και η δεύτερη σκηνοθετούσε, ενώ έχουν ήδη αποκτήσει δύο κόρες. Ίσως είναι το πιο αταίριαστο - οπτικά - ζευγάρι αυτής της λίστας και αυτός είναι και ο λόγος που περιλαμβάνεται, καθώς κανείς από τους δύο δεν θα λέγαμε ότι μπορεί να θεωρηθεί σταρ. Βάζουμε, όμως, ένα στοίχημα ότι ο γάμος αυτός ίσως αντέξει περισσότερο από τους υπόλοιπους;


6. Ο - όπως φαίνεται - ερωτικός μήνας Ιούνιος του 2012 έκλεισε με το γάμο του 58χρονου ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν με την 28χρονη δασκάλα γιόγκας Χιλάρια Τόμας. Αυτός ο γάμος έγινε σε εκκλησία και συγκεκριμένα, στον Παλιό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε τόσο στην αγγλική όσο και στην ισπανική γλώσσα, καθώς η νύφη έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της - μέχρι σήμερα - στη Ισπανία. Στην τελετή παρευρέθησαν συνάδελφοι του Μπάλντουιν από την τηλεοπτική σειρά 30 Rock, όπου πρωταγωνιστεί, ο σκηνοθέτης Γούντι Άλεν με τη σύζυγο του Σουν Γι, ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ κλπ. Οι νεόνυμφοι γνωρίζονταν ένα χρόνο, ενώ είχαν αποκτήσει μία κόρη, την Άιρλαντ. Μετά το γάμο ακολούθησε δεξίωση στο Kimmel Center του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


7. Στις 4 Αυγούστου 2012, η 31χρονη ηθοποιός - βραβευμένη με Όσκαρ - Νάταλι Πόρτμαν και ο 35χρονος Γάλλος χορευτής και χορογράφος Μπέντζαμιν Μιλεπιέντ παντρεύτηκαν σύμφωνα με την ιουδαϊκή παράδοση σε ιδιωτική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Big Sur, που βρίσκεται στην κεντρική ακτή της Καλιφόρνια. Ανάμεσα στους 100 καλεσμένους μπορούσε κανείς να διακρίνει την Ιβάνα Τραμπ, αλλά και τον Μακόλεϊ Κάλκιν. Η Πόρτμαν και ο Μιλεπιέντ γνωρίστηκαν το 2010 στα γυρίσματα της ταινίας "Μαύρος Κύκνος", ενώ έχουν ένα γιο, που γεννήθηκε το 2011.
Ο γάμος πραγματοποιήθηκε το ηλιοβασίλεμα με θέα τον ωκεανό, κάτω από ένα ρουστίκ εβραϊκό χούπα (chuppah), κατασκευασμένο από κλαδιά. Επίσης, το ζευγάρι ήταν τυλιγμένο σ' ένα εβραϊκό σάλι προσευχής, ενώ στο τέλος έσπασαν κι ένα ποτήρι φωνάζοντας "Mazel Tov", όπως επιβάλλει η ιουδαϊκή παράδοση. Έντονα εβραϊκό χαρακτήρα είχε και η δεξίωση του γάμου με παραδοσιακούς χορούς και περιστροφές των νεόνυμφων πάνω σε καρέκλες. Το μενού ήταν αποκλειστικά για χορτοφάγους, όπως άλλωστε είναι και η ίδια η Νάταλι Πόρτμαν, ενώ αντί για τούρτα γάμου, οι καλεσμένοι έφαγαν γαλλικά αμυγδαλωτά (macaroons).


8. Το Gossip Girl Μπλέικ Λάιβλι (25 ετών) και ο 35χρονος Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς, ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα της ταινίας Green Hornet, έγιναν επίσημα ανδρόγυνο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας παρουσία φίλων και συγγενών. Τόσο το νυφικό όσο και τα φορέματα των φιλενάδων της φτιάχτηκαν από φίλους της Λάιβλι, τα παπούτσια ήταν κατασκευαστεί ειδικά για εκείνη από τον Κριστιάν Λαμπουντέν, ενώ οι βέρες ήταν του οίκου Σβαρτζ. Στη δεξίωση τραγούδησαν οι Florence and the Machine, που είναι φίλοι της νύφης, αλλά και η Μπέτι Μίντλερ, ενώ υπήρχε και dj καλύπτοντας όλες τις μουσικές προτιμήσεις των καλεσμένων. Στα αξιοσημείωτα ήταν το γεγονός ότι η γαμήλια τούρτα ήταν ειδική παραγγελία από ζαχαροπλαστείο της Βιρτζίνια!


9. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, μια από τις σημαντικότερες φωνές της μουσικής σκηνής, η 57χρονη Άνι Λένοξ παντρεύτηκε το συνομήλικο της Νοτιοαφρικανό γιατρό Μιτς Μπέσερ, ο οποίος εργάζεται στην Αφρική σ' ένα φιλόδοξο πρόγραμμα περιορισμού της μετάδοσης του AIDS από τις μητέρες στα παιδιά. Ο γάμος έγινε στο Λονδίνο, πάνω σ' ένα ιδιωτικό σκάφος στο ποταμό Τάμεση. Ανάμεσα στους 150 καλεσμένους βρίσκονταν και οι δύο κόρες της Λένοξ, η 22χρονη Λόλα και η 19χρονη Τάλι, οι οποίες ήταν παράνυφοι.





10. Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με το γάμο της ηθοποιού Αν Χάθαγουεϊ με τον ηθοποιό και σχεδιαστή κοσμημάτων Άνταμ Σούλμαν, ο οποίος φορούσε κοστούμι Valentino. Αντίθετα, η Χάθαγουεϊ ήταν πολύ απλά ντυμένη, μ' ένα λιτό, λευκό νυφικό, μια κορδέλα κεφαλιού εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '20, ενώ δε φορούσε κοσμήματα. Ο γάμος έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου σε ιδιωτική ιδιοκτησία στο Big Sur της Καλιφόρνια, όπως και ο γάμος της Πόρτμαν σχεδόν δυο μήνες νωρίτερα, ενώ το ντεκόρ ήταν εμπνευσμένο από τη φύση.






11. Στις 19 Οκτωβρίου ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και η Τζέσικα Μπίελ παντρεύτηκαν - επιτέλους - στο τουριστικό θέρετρο Borgo Egnazia της νότιας Ιταλίας. Ο Τζάστιν, που έχει καιρό να ηχογραφήσει καινούριο cd, έγραψε και τραγούδησε συνοδεία κιθάρας, που ο ίδιος έπαιζε, ένα τραγούδι ειδικά για την περίσταση. Ο αριθμός των καλεσμένων έφτασε τους 100, ενώ οι γιορτές και τα πανηγύρια κράτησαν συνολικά μία εβδομάδα σε διάφορες τοποθεσίες στα παράλια της Αδριατικής. Λίγες μέρες αργότερα, σε συνέντευξη του στο περιοδικό People, ο Τίμπερλεϊκ χαρακτήρισε τη βραδιά "μαγική" και "αξέχαστη", ενώ σύμφωνα με την Μπίελ ήταν "τρομερά φορτισμένη συναισθηματικά".


12. Και η χρονιά έκλεισε μ' έναν τελείως απρόσμενο και μυστικό γάμο, αυτόν της 37χρονης Κέιτ Γουίνσλετ με τον 34χρονο Νεντ Ρόκενρολ, ο οποίος είναι ανιψιός του Ρίτσαρντ Μπράνσον, ενώ το αρχικό του επίθετο ήταν "Σμιθ". Όπως φαίνεται δεν του άρεσε ιδιαίτερα κι έτσι το άλλαξε στο αρκετά πρωτότυπο σημερινό του επίθετο, που για άλλες γυναίκες ενδεχομένως ν' αποτελούσε και αιτία... διαζυγίου, όχι όμως για τη Γουίνσλετ. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μέσα στο Δεκέμβρητου 2012, αν και η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη, ενώ δεν γνώριζαν τίποτα σχετικό ούτε καν οι γονείς τους. Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, κουμπάρος του ζευγαριού ήταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, συμπρωταγωνιστής της Γουίνσλετ στον "Τιτανικό", αλλά και στον "Δρόμο της Επανάστασης".


Σχετικά θέματα:
Ο JUSTIN TIMBERLAKE ΚΑΙ Η JESSICA BIEL ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ;;
ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΓΑΜΟΙ ΔΙΑΣΗΜΩΝ
Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΡΑΪΑΝ ΡΕΪΝΟΛΝΤΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 14 ΕΤΩΝ!
KATY PERRY - RUSSELL BRAND: A FAIRY-TALE GONE BAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου