10 Ιανουαρίου 2013

Δικαστική απόφαση-σταθμός καταδίκασε 52χρονο για βιασμό ανηλίκου από απόσταση, μέσω web κάμερας!


Μια απόφαση-σταθμό έλαβε η σουηδικά δικαιοσύνη καταδικάζοντας έναν 52χρονο άνδρα σε φυλάκιση 8 ετών με την κατηγορία της "υποκίνησης σε βιασμό ανηλίκου" (anstiftan till grov våldtäkt), με θύματα ανήλικα παιδιά από τις Φιλιππίνες. Με την απόφαση του αυτή, το σουηδικό δικαστήριο έκανε ένα τολμηρό βήμα τιμωρίας του ανεξέλεγκτου φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ, ακόμη και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει άμεση φυσική επαφή θύτη και θύματος, αλλά τους χωρίζει μία webcam. 

Ο 52χρονος πλήρωνε γυναίκες που ζούσαν στις Φιλιππίνες, προκειμένου να προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια παιδιών μεταξύ 6 και 10 ετών μπροστά σε μία κάμερα, μια μορφή έμμεσου βιασμού, ενώ ο ίδιος καθόταν στην καρέκλα του σπιτιού του εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μπροστά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ικανοποιώντας τις διεστραμμένες του ορέξεις. Τα θύματα ήταν μέλη των οικογενειών ή παιδιά γειτόνων των γυναικών αυτών, οι οποίες συχνά τα έπαιρναν ακόμη κι από το σχολείο, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες επιθυμίες του 52χρονου Σουηδού. 
Ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής φυλάκισης 14 ετών όχι μόνο για υποκίνηση αλλά και για διάπραξη βιασμού, αλλά τελικά το δικαστήριο δέχτηκε μόνο την πρώτη κατηγορία επιβάλλοντας οκταετή φυλάκιση. Και πάλι, όμως, η απόφαση είναι πολύ σημαντική και δείχνει ένα δρόμο, που μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει παράδειγμα και για την ελληνική δικαιοσύνη. Η περίπτωση του Σουηδού σίγουρα δεν είναι η μοναδική στον κόσμο, καθώς υπάρχουν ανόητοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει άμεση σωματική επαφή, δεν μπορεί να τιμωρηθεί το "μάτι" μέσω μιας webcam. 
Ουδέν αναληθέστερο αυτού. Σε μια κοινωνία δικαίου, τέτοια τερτίπια δεν έχουν θέση. Το ίντερνετ δεν δημιουργήθηκε για ν' αποτελέσει το πλυντήριο κάθε βρώμικης, κακόβουλης διαστροφής και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Μπράβο στη σουηδικά δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου