16 Ιανουαρίου 2013

Ο Έλληνας που έχασε 60 κιλά σε 9 μήνες και είναι το πρόσωπο των ημερών στην Αυστραλία!


Πριν 9 μήνες, όταν γιόρταζε τα 44α γενέθλια του, ο Τζόρνταν Τιρεκίδης συνειδητοποίησε ότι είχε αρκετά παραπανίσια κιλά. Και πώς όχι, αφού το καθημερινό του μενού ήταν γεμάτο φαγητά. Για παράδειμα, το πρωινό του περιελάμβανε 10 πατάτες hash browns με 2 μεγάλους καφέδες, το μεσημέρι καταβρόχθιζε δύο Big Mac μαζί με μεγάλες πατάτες και μεγάλο αναψυκτικό, ενώ το δείπνο του ισοδυναμούσε με... 4 τζανκ φουντ γεύματα. Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τιρεκίδης έφτασε να ζυγίζει 300 κιλά, όταν πήρε την απόφαση να χάσει τα 200. Εννιά μήνες μετά, έχει ήδη χάσει 60 κιλά και αυτά χάρη στην πρωτότυπη μέθοδο ενός υπνωτιστή. 

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Mark Stephens, του υπνωτιστή-διαιτολόγου που ανέλαβε τη θεραπεία του Ελληνοαυστραλού, όλα ξεκινούν από το μυαλό, από τις "συναισθηματικές αποσκευές" που κουβαλάει ο καθένας μας και οι οποίες μετατρέπονται στη φυλακή μας. Εξίσου σημαντικός παράγοντας, που οδηγεί σε υπερβολική αύξηση του βάρους αλλά και σε αποτυχία των περισσότερων προσπαθειών για δίαιται, είναι και οι αρνητικές σκέψεις: "δεν είμαι αρκετά καλός", "γιατί ν' ασχολούμαι". 
Η θεραπεία που προτείνει ο Stephens στηρίζεται κατ' αρχήν στη θετική σκέψη: "είμαι ικανός", το αξίζω", "πρόκειται να πετάξω", "το μέλλον βρίσκεται ακριβώς μπροστά μου". Αλλά κι αυτό από μόνο του δεν αρκεί, καθώς χρειάζεται και η σωστή, ισορροπημένη διατροφή. Προκειμένου δε να πείσει τους ασθενείς του να αφήσουν στην άκρη τις νόστιμες, πλην όμως ανθυγιεινές τροφές, τις συσχετίζει με άσχημες μυρωδιές και εικόνες, ώστε να δημιουργήσει αισθήματα αποστροφής γι' αυτές. 

Στις συνεντεύξεις του, ο Τζόρνταν Τιρεκίδης δηλώνει ότι μέχρι πρότινος έτρωγε ό,τι έβρισκε μπροστά του: "Πάντοτε αισθανόμουν ότι πεινούσα. Άρχιζα να τρώω υπερβολικά και δε σταματούσα". Τώρα, έχει αφήσει στην άκρη το τζανκ φουντ και καταναλώνει πιο υγιεινές τροφές, όπως γιαούρτι με φρούτα, κοτόπουλο, ψάρι και σαλάτες, ενώ έχει σταματήσει την καθιστική ζωή και γυμνάζεται έξι μέρες την εβδομάδα. 
Ο Ελληνοαυστραλός έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα σε αυστραλιανά ΜΜΕ, προφανώς για διαφημιστικούς λόγους, όπου δηλώνει ότι μπορεί πλέον να κάνει βασικά πράγματα, που δεν μπορούσε μέχρι πρότινος, όπως να μπει στο αυτοκίνητο, να κάνει καμιά βόλτα ή ν' ανεβεί τις σκάλες. Έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, καθώς μπορεί να έχασε ήδη 60 κιλά και να ζυγίσει 240, θέλει όμως να πέσει στα 100, ενώ είναι τόσο ενθουσιασμένος με την αλλαγή στην ζωή του, που εκφράζει την επιθυμία να γίνει... πέρσοναλ τρέινερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου