13 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα: Οι ομοφοβικοί είναι καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι


Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρόι Άσμπουρν από την Καλιφόρνια ήταν από τους πιο φανατικούς πολέμιους της αναγνώρισης δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους, μέχρι που το Μάρτιο του 2010 αποκαλύφτηκε ότι ο διαζευγμένος πατέρας 4 παιδιών και παππούς 2 εγγονιών ήταν ένας "κρυφός" ομοφυλόφιλος, όταν συνελήφθη τυχαία για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του από γκέι μπαρ. 

Η περίπτωση του δεν ήταν η μοναδική, καθώς ουκ ολίγες φορές αποκαλύφθηκε ότι άνθρωποι που καταφέρονταν με φανατισμό εναντίον των γκέι - από καλλιτέχνες μέχρι πολιτικούς και ιερείς - στην πραγματικότητα κήρυτταν το μίσος εναντίον αυτού που και οι ίδιοι εκπροσωπούσαν στην προσωπική τους ζωή. Τυχαίο; Μάλλον όχι, αν λάβουμε υπόψη και το συμπέρασμα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι "οι ομοφοβικοί είναι - κατά κανόνα - καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι".
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια δημιούργησαν ένα όργανο, που το ονόμασαν "πληθυσμογράφο" (plethysmograph). Πρόκειται για πλαστική ταινία από υδράργυρο, που μετράει το μέγεθος του πέους κατά τη διάρκεια της στύσης. Εν προκειμένω, για τις ανάγκες του πειράματος, το όργανο αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μετρήσει τις στύσεις ανδρών που παρακολουθούσαν διάφορες σκηνές. 
Πριν πραγματοποιηθεί το πείραμα, οι εθελοντές είχαν απαντήσει σε ειδικά ερωτηματολόγια, από τα οποία προέκυπτε το είδος των ερωτικών τους προτιμήσεων. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, η συντριπτική πλειοψηφία - το 80% - εκείνων που είχαν προσδιοριστεί ως "ομοφοβικοί" είχαν στύση, όταν παρακολουθούσαν ομοφυλοφιλικές σκηνές. Μεταξύ των υπολοίπων το ποσοστό εκείνων που έδειχνε να συγκινείται κάπως παραπάνω ήταν μόλις 34%. Αντίθετα, δεν υπήρχαν διαφορές, όταν οι σκηνές έδειχναν ζευγάρια διαφορετικού φύλου.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μετά την καταμέτρηση των στοιχείων, όταν κλήθηκαν ν' απαντήσουν σε ερωτήσεις για το πώς τους επηρέασαν οι σκηνές που μόλις είχαν παρακολουθήσει, οι ομοφοβικοί είχαν την τάση να υποτιμούν την επίδραση των ομοφυλοφιλικών σκηνών πάνω τους. Έτσι, με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, οι επιστήμονες έβγαλαν το τελικό τους συμπέρασμα, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Πηγή: Le Nouvelle Observateur

Σχετικά θέματα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου