3 Ιανουαρίου 2013

Η καταπληκτική οπτική ψευδαίσθηση που μετατρέπει τον Αϊνστάιν σε... Μέριλιν Μονρόε! [εικόνα]

Τι κοινό έχουν η Μέριλιν Μονρόε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν; Κατ' αρχήν υπάρχει η ανεπιβεβαίωτη φήμη ότι οι δυο τους είχαν σχέση. Αυτό υποστηρίζει από την αυτοβιογραφία της ηθοποιού  Shelley Winters, η οποία μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τη Μονρόε στα τέλη της δεκαετίας του '40. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η Μέριλιν, πριν ακόμη γίνει διάσημη, της είχε εκμυστηρευτεί ότι θα ήθελε να ήταν ζευγάρι με το Νομπελίστα φυσικό. Πάντως, αν και οι δυο τους φαίνεται ότι αλληλογραφούσαν - σχετικά ντοκουμέντα υπάρχουν στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ - και παρόλο που και ο ίδιος ο Αϊνστάιν εκφράστηκε δημοσίως με τα καλύτερα λόγια για την ηθοποιό, το σενάριο της ερωτικής σχέσης δεν έχει επιβεβαιωθεί, προς μεγάλη λύπη όσων αγαπούν τα αταίριαστα ζευγάρια.

Το δεύτερο και εντυπωσιακότερο στοιχείο, που συνδέει τις δύο αντίθετες αυτές προσωπικότητες, είναι η παρακάτω οπτική ψευδαίσθηση, η οποία δημιουργήθηκε με μια τεχνική, που ονομάζεται "hybrid imaging", (υβριδική απεικόνιση). Προσέξετε τη φωτογραφία που ακολουθεί. Ποιον βλέπετε; Τον Άλμπερτ Αϊνστάιν ή τη Μέριλιν Μονρόε;


Σίγουρα, οι περισσότεροι απαντήσατε το πρώτο. Την απάντηση αυτή θα έδινε όποιος έχει κανονική όραση. Αντίθετα, όσοι έχουν μυωπία και δεν φορούν γυαλιά θα επέμεναν ότι στη φωτογραφία απεικονίζεται το διαχρονικό "σύμβολο του σεξ". Αν δεν το πιστεύετε κάντε το πολύ απλό: βγάλτε τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής, αν είστε μύωπες, ή απλά απομακρυνθείτε όσο περισσότερο γίνεται από την οθόνη του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή. Θα δείτε πώς σιγά-σιγά η μορφή του Αϊνστάιν θα σας θυμίζει ολοένα και περισσότερο την αιώνια Μέριλιν. Μάλιστα, όσο πιο πολύ απομακρυνθείτε, τόσο πιο χαρακτηριστική θα είναι διαφορά. Εναλλακτικά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σμικρύνετε εντυπωσιακά πολύ τη φωτογραφία, οπότε θα έχετε το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Σχετικά θέματα:
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου