9 Ιανουαρίου 2013

Μιλήστε στο κινητό με το.. γάντι!


Φαντάσου ότι είναι χειμώνας, κάνει τσουχτερό κρύο και βρίσκεσαι κάπου έξω, στους δρόμους της πόλης, είτε επειδή πρέπει να πας σ' ένα ραντεβού είτε απλά για βόλτα. Ξαφνικά, χτυπάει το κινητό. Πανικός! Πρέπει να ψάξεις καλά τις τσέπες ή την τσάντα, ενδεχομένως να βγάλεις τα γάντια, αν η τσάντα δεν ξεκουμπώνει εύκολα ή για να βάλεις το bluetooth προσεκτικά στο αυτί... Όποιος κι αν βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής θα 'χε βαρεθεί να περιμένει! Τι θα 'λεγες, όμως, αν είχες τη δυνατότητα ν' απαντήσεις στο τηλέφωνο από το.. γάντι σου;
Το Hi-Call είναι ένας ιδιαίτερος τύπος bluetooth προσαρμοσμένος σε γάντι, που επιτρέπει στον καθένα να μιλήσει στο κινητό με τα δάχτυλα του, όπως κάναμε όταν ήμαστε παιδιά - μόνο που τότε το κάναμε παίζοντας. Ο αντίχειρας γίνεται ακουστικό και το μικρό δαχτυλάκι μετατρέπεται σε μικρόφωνο επιτρέποντας την τηλεφωνική συνδιάλεξη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο καταναλωτής που θα εμπιστευτεί αυτό το προϊόν, είναι να πατήσει το πράσινο κυκλάκι στο αριστερό γάντι ενός ειδικού ζευγαριού, που συν τοις άλλοις προστατεύει και τα χέρια από το κρύο. 
Το Hi-Call διατίθεται προς πώληση από τον περασμένο Οκτώβριο και κοστίζει  €49.99. Η μπαταρία του διαρκεί 10 μέρες σε αναμονή ή 20 ώρες συνομιλίας, είναι συμβατό με τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, ενώ λειτουργεί σε απόσταση μέχρι 10 μέτρων από ένα smartphone. Πάντως, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, καθώς κατηγορείται από τη σελίδα engadget ότι δεν έχει καλή ακουστική. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος να παρεξηγηθείς από όσους θα σε βλέπουν να μιλάς στο δάχτυλο σου - αν κι εδώ που τα λέμε τον ίδιο κίνδυνο διατρέχεις κι όποτε μιλάς στον αέρα φορώντας ένα πιο συμβατικό bluetooth.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου