18 Ιανουαρίου 2013

Εσύ πώς την κρατάς; Η τσάντα μαρτυρά την προσωπικότητα σου


Ο τρόπος που μια γυναίκα κρατάει την τσάντα δείχνει πολύ περισσότερα για το χαρακτήρα της, απ' ό,τι φαντάζεται. Η Πάτι Γουντ από την Αυστραλία, που είναι ειδικός στη γλώσσα του σώματος, πιστεύει ότι έχει τις απαντήσεις και σας τις μεταφέρουμε.

Οι γυναίκες με μεγάλες τσάντες, που τις κρεμούν από τον αγκώνα τους σα να είναι γάντζος ("arm-crook hook"), δείχνουν περισσότερο δυναμικές. Δίνουν την εντύπωση ότι τις κρατούν σαν να είναι κάποιο τιμητικό παράσημο, σα να διακατέχονται από κάποιο αίσθημα ανωτερότητας. Πολλές είναι οι γυναίκες σελέμπριτι που κρατούν με αυτόν τον τρόπο την τσάντα τους, όπως η Κιμ Καρντάσιαν.


Οι γυναίκες που έχουν τον αντίχειρα σταθερά προσκολλημένο στη λαβή της τσάντας τους, όπως π.χ. έκανε συχνά η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο Sex and the City, ανήκουν στον τύπο των έξυπνων γυναικών, που ξέρουν να ελιχθούν και να επιβιώσουν σ' ένα αστικό περιβάλλον - κοινώς, οι έξυπνες γυναίκες της πόλης. Η Γουντ ονομάζει αυτό το στυλ "Thumb-to-Pit". 







Η τσάντα-χαρτοφύλακας προτιμάται από στρεσαρισμένες γυναίκες, που νοιάζονται λιγότερο για την εμφάνιση τους και περισσότερο τους απασχολούν οι εκκρεμότητες της δουλειάς.

Όταν μια γυναίκα κρατάει την τσάντα με τα δυο της χέρια από μπροστά ("the Twofer"), αυτό δείχνει συστολή ή άμυνα. Πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό στο πρώτο ραντεβού, ακριβώς επειδή νιώθουν άβολα. Το συνηθίζει η Κέιτ Μίντλεντον. 








Τέλος, κάποιες γυναίκες κρατούν μια τσάντα σαν να μεταφέρουν σάκο, ανεξάρτητα από το αν έχει λουρί ή όχι. Αυτές οι γυναίκες είναι απλά πρακτικές και δεν ενδιαφέρονται τόσο για την τσάντα τους όσο για το περιεχόμενο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου