22 Ιανουαρίου 2013

Ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών του κόσμου; Προτρέπει τους ηλικιωμένους συμπατριώτες του να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα!


Θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον καθόλου τιμητικό τίτλο του "Χειρότερου Υπουργού Οικονομικών του πλανήτη" - κι ακόμη δεν ξεκίνησε καλά-καλά τη θητεία του. Ο λόγος γίνεται για τον Υπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο, ο οποίος μπορεί να μην κατέστρεψε την ιαπωνική οικονομία - άλλωστε στη θέση αυτή βρίσκεται λιγότερο από ένα μήνα - αλλά έκανε την πιο απίστευτη δήλωση, που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, ζητώντας από τους ηλικιωμένους συμπατριώτες του να πεθάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

Η απίστευτα κυνική δήλωση του Άσο έγινε στα πλαίσια μιας συνάντησης του Εθνικού Συμβουλίου για τις Μεταρρυθμίσεις της Κοινωνικής Ασφάλειας. Παίρνοντας το λόγο, ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών δήλωσε: "Θεός φυλάξοι, αν είστε αναγκασμένοι να συνεχίσετε να ζείτε, ενώ θέλετε να πεθάνετε. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά, όταν σκέφτεστε ότι όλα πληρώνονται από την κυβέρνηση"! Απευθυνόμενος δε στους παρευρισκόμενους συνέστησε: "Το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί, εκτός κι αν τους αφήσετε να βιαστούν και να πεθάνουν"!
Να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο: 79.25 για τους άνδρες και 86.06 για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010. Εξάλλου, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου εμφανίζει μεγάλους δείκτες υπογεννητικότητας, με αποτέλεσμα τη σημαντική γήρανση του πληθυσμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική πολιτική της ιαπωνικής κυβέρνησης. Σίγουρα, πάντως, τα όποια προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν προτρέποντας τους πολίτες της χώρας να βιαστούν να... πεθάνουν. 
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 72χρονος Άσο προκαλεί αντιδράσεις με τις υποτιμητικές του αναφορές για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Το Νοέμβριο του 2008, δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη της - διάρκειας 12 μηνών - πρωθυπουργίας τους, είχε δηλώσει: "Πηγαίνοντας σε συναντήσεις παλιών συμμαθητών στην ηλικία των 67 και των 68, βλέπω ασθενικούς γέρους που πηγαίνουν συχνά στους γιατρούς. Τα ιατρικά μου έξοδα είναι πολύ χαμηλότερα, επειδή περπατώ συνέχεια. Γιατί θα πρέπει να πληρώνω γι' αυτούς που απλά τρώνε και πίνουν και δεν κάνουν καμία προσπάθεια"; 
Ο κυνισμός και η εγωπάθεια στα χειρότερα τους! Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ν' αντιληφθεί τι σημαίνουν οι λέξεις "κοινωνία" και "συμβίωση". Κρίμα για τους Ιάπωνες, που θα πρέπει να τον υποστούν, αν και σε λίγα χρόνια θα πρέπει να του υπενθυμίσει κάποιος ότι ίσως να πρέπει και ο ίδιος να βιαστεί να αποδημήσει - κατά τα λεγόμενα του - μιας και πλησιάζει το μέσο όρο ζωής των συμπατριωτών του....

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου