11 Ιανουαρίου 2013

Tα παγάκια που προλαβαίνουν το χανγκόβερ!


Πριν λίγους μήνες, ο 23χρονος Dhairya Dand, φοιτητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, είπε να το ρίξει λίγο έξω και να διασκεδάσει σ' ένα πάρτι της σχολής. Τελικά, το έριξε υπερβολικά πολύ έξω και κατέληξε στο νοσοκομείο από το αλκοόλ. Ως ένας φοιτητής του ΜΙΤ που σέβεται τον εαυτό του, ο 23χρονος αφιερώθηκε στην ανακάλυψη ενός τρόπου, που θα διασφάλιζε τόσον τον ίδιο όσο και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, που δεν ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν το ποτό. Τρεις εβδομάδες μετά, ο Dand παρουσίασε την εφεύρεση του, που δεν είναι τίποτε άλλο από... παγάκια.
Και το όνομα αυτών: "Cheers". Δεν πρόκειται για συνηθισμένα παγάκια, αλλά περιέχουν LED, το οποίο λειτουργεί περίπου ως αλκοολόμετρο, επιτρέποντας στο παγάκι ν' αλλάζει χρώμα - όπως ένα φανάρι στο δρόμο - και να προειδοποιεί μ' αυτόν τον τρόπο πότε πρέπει κάποιος να βάλει φρένο στο στόμα του. 
Στο πρώτο ποτήρι, τα παγάκια γίνονται πράσινο. Όταν το επίπεδο του αλκοόλ πλησιάζει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, παίρνουν ένα προειδοποιητικό πορτοκαλί χρώμα, ενώ όταν έχεις ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια, αμέσως τα παγάκια κοκκινίζουν, σαν να σου λένε "στοπ". Μάλιστα, έχουν την ικανότητα ν' ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ηχητικά ερεθίσματα και ν' αναβοσβήνουν στο ρυθμό της μουσικής προσφέροντας έξτρα οπτικό εφέ την ώρα του πάρτι.
Στην αρχή, οι φίλοι του Dhairya Dand τον κορόιδευαν, όταν εκείνος τους αποκάλυψε την ιδέα του. Ωστόσο, τώρα νιώθει πολύ χαρούμενος για την εφεύρεση του, "όπως μια μητέρα που βλέπει το νεογέννητο μωρό της". Φυσικά, τώρα πλέον οι φίλοι του όχι μόνο δεν γελάνε, αλλά του παραγγέλλουν συνεχώς παγάκια, ενώ ο Dand αποκαλύπτει ότι αυτήν την περίοδο εργάζεται για μια άλλη εφεύρεση, τα "σούπερ παπούτσια", χωρίς να διευκρινίζει περισσότερα στοιχεία.
Στη σελίδα του στο vimeo, ο Dhairya Dand έχει ανεβάσει ένα απόλυτα κατατοπιστικό βίντεο για το πως λειτουργούν τα παγάκια, τα οποία μάλιστα μπορούν να πάρουν ακόμη και τηλέφωνο! Εφόσον είναι συνδεδεμένα μ' ένα smartphone, μπορούν να δώσουν εντολή στο τηλέφωνο να ειδοποιήσει γραπτά κάποιο φίλο σου, να έρθει να σε μαζέψει, όταν με το καλό γίνεις στουπί. Δείτε το βίντεο του εφευρέτη στη διεύθυνση: vimeo.com/56772409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου