11 Φεβρουαρίου 2013

Αναζητούνται κληρονόμοι... 171 χρόνια μετά!

Εν έτει 1842, ο ιερέας Καρλ Γκίλσερ (Karl Gilser) από το Seelisberg της Ελβετίας έφυγε από την ζωή αφήνοντας 1.000 γκούλντεν Λουκέρνης - ένα νόμισμα που έχει αποσυρθεί εν τω μεταξύ - στους απογόνους του αδερφού του και στα ορφανά του χωριού. Παραδόξως, όμως, κανείς δεν αναζήτησε τα χρήματα αυτά. Εκατόν εβδομήντα ένα χρόνια μετά, με αφορμή την επέτειο από τη... γέννηση του Γκίλσερ στις 10 Φεβρουαρίου 1776, το δημοτικό συμβούλιο βγήκε στη γύρα αναζητώντας τυχόν μακρινούς απογόνους, οι οποίοι θα κληρονομήσουν το θησαυρό αυτό, χωρίς να το περιμένουν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσό που άφησε ο ιερέας πριν από 170 χρόνια, σήμερα αντιστοιχεί σε 70.300 ελβετικά φράγκα ή 57.066 ευρώ. και βρίσκεται κατατεθειμένο - και αχρησιμοποίητο επί τόσες δεκαετίες - στην Τράπεζα του καντονιού Ούρι. Αν δεν βρεθούν κληρονόμοι, που να αποδείξουν ότι είναι όντως απόγονοι των αρχικών κληρονόμων - κάτι δύσκολο στο σκέλος που αφορά τα "ορφανά παιδιά του Seelisberg" - τότε το δημοτικό συμβούλιο προτίθεται να κατασχέσει τα χρήματα και να τα χρησιμοποιήσει  για να βοηθήσει τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής. Οι κληρονόμοι έχουν διορία να τρέξουν μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Εμπρός, λοιπόν! Ξεσκονίστε τα αμαρτωλά αρχεία της οικογένειας σας με την ελπίδα να ανακαλύψετε τυχόν ρίζες στην Ελβετία και στο χωριό Seelisberg από το μακρινό 1840 και ίσως - ίσως! - κάνετε την τύχη σας!

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου