14 Φεβρουαρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1'


Λίγες, αλλά ποικίλες είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες: μια ελληνική, αισθηματική ταινία-μυστήριο (Love in the end), για την οποία δεν υπάρχουν κριτικές, αφού κανείς δεν την έχει δει, η κινηματογραφική μεταφορά ενός πετυχημένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, που βασίζεται σ' ένα από τα κλασικότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Οι άθλιοι), η πέμπτη ταινία του franchise "Πολύ σκληρός για να πεθάνει", για όσους δεν έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον Μπρους Γουίλις να σκοτώνει ασύστολα όποιον βρεθεί στο δρόμο του και, τέλος, μια αυστριακή παραγωγή για μια ξαναμμένη πενηντάρα, που βρίσκει τη χαμένη, σεξουαλική της νιότη στην Κένια. 

Love in the end (Η αγάπη έρχεται στο τέλος) (αισθηματική, Ελλάδα)
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς
Πρωταγωνιστούν: Πάνος Βλάχος, Κατερίνα Γερονικολού, ΛΕωνίδας Καλφαγιάννης, Τζωρτζίνα Λιώση, Νικόλας Αγγελής, Μυριέλλα Κουρεντή
Υπόθεση: Τρεις ιστορίες. Ένα κορίτσι που φοβάται να αισθανθεί, ερωτεύεται. Ένας άνδρας που λέει ψέματα επειδή δεν τολμάει να εκφράσει αυτά που νιώθει, πρέπει τώρα να πει την αλήθεια . Κι ένα ζευγάρι που κανείς από τους δύο δεν πιστεύει στον έρωτα, δεν μπορούν να ζήσουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Τρεις μικρές ιστορίες για τα εμπόδια του έρωτα. Αλλά και για την ομορφιά, τον ίλιγγο, τα μυστικά και τις αποκαλύψεις του. Τρεις ιστορίες για τον έρωτα που νικάει κάθε εμπόδιο. Στο τέλος.
Οι βαθμολογίες:
Δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή της ταινίας κι έτσι δεν υπάρχουν κριτικές στα έντυπα.


Οι άθλιοι /Les Miserables (μιούζικαλ, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Tom Hooper 
ΠρωταγωνιστούνHugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried
Υπόθεση: Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, καταλήγοντας να γίνει δήμαρχος μιας πόλης της Γαλλίας, μολονότι σε όλο το έργο καταδιώκεται από τον αδίστακτο αστυνομικό Ιαβέρη. Μετά από χρόνια ο Αγιάννης γνωρίζει τη Φαντίν, η οποία, αφού απολύθηκε από το εργοστάσιο όπου δούλευε όταν μαθεύτηκε ότι έχει εξώγαμο παιδί, κατέληξε στην πορνεία. Πριν πεθάνει, η Φαντίν παρακαλά τον Γιάννη Αγιάννη να φροντίσει το παιδί της, τη μικρή Κοζέτ. Τότε όλα αλλάζουν για τον ήρωα, ακόμα μια φορά.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 75.579 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 7/10 (κριτικοί), 4.1/5 (από 145.980 χρήστες)
myfilm.gr: 8.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 5/10
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
Roger Ebert: 2.5/4




Πολύ σκληρός για να πεθάνει Σήμερα /A Good Day To Die Hard (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: John Moore
ΠρωταγωνιστούνBruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch
Υπόθεση: Η πέμπτη συνέχεια της θρυλικής περιπέτειας «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» βρίσκει τον Τζον Μακλέιν αντιμέτωπο, αυτή τη φορά, με τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα της Ρωσίας. Ο βετεράνος σκληροτράχηλος πράκτορας φτάνει στη Μόσχα, αναζητώντας τον γιο του, με τον οποίο έχουν απομακρυνθεί τελευταία. Εκεί λοιπόν ανακαλύπτει πως ο Τζακ - το σπλάχνο του - δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της κυβέρνησης και συγκεκριμενα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη της Αμερικής, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική κομπίνα που θα μπορούσε έτσι απλά να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας. Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, οι αδιόρθωτοι, αεικίνητοι Μακλέιν δεν διστάζουν να αναμετρηθούν με το πιο σκληρό κομμάτι της Ρώσικης μαφίας και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα στην περιοχή του Τσέρνομπιλ. Επειδή ο παλιός είναι αλλιώς αλλά και ο νέος είναι ωραίος, πατέρας και γιος καταφέρνουν να συντονιστούν άψογα και να δημιουργήσουν ένα αχτύπητο δίδυμο.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.9/10 (από 4.306 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 4.1/10 (κριτικοί), 3.9/5 (από 27.644 χρήστες)
myfilm.gr: 2/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 3/10
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
Roger Ebert: 1.5/4




Παράδεισος του έρωτα /Paradies: Liebe (δράμα, Αυστρία)
Σκηνοθεσία: Ulrich Seidl 
ΠρωταγωνιστούνMargarethe Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux
Υπόθεση: Η Τερέζα είναι πενήντα χρονών, ζει στην Αυστρία και έχει μια κόρη που μπαίνει στην εφηβεία. Αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι στις παραδεισένιες ακτές της Κένυας. Εκεί αναδεικνύεται σε Sugar Mama, το παρατσούκλι που αποδίδεται στις μεγαλούτσικες Ευρωπαίες που αναζητούν την παρέα νεαρών Αφρικανών με αντάλλαγμα χρήματα και δώρα. Η Τερέζα θα γευτεί τις χάρες διάφορων ντόπιων νεαρών, γνωστών ως "Beach Boys" για να καταλήξει στο απογοητευτικό συμπέρασμα ότι στις ειδυλλιακές παραλίες της Κένυας δεν υπάρχει χώρος για αληθινά ειδύλλια.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.9/10 (από 1.045 χρήστες) 
myfilm.gr: 3.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 6/10
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου