16 Φεβρουαρίου 2013

Ένα από τα πιο αστείο βίντεο κλπ όλων των εποχών


Ψάχνοντας τα χειρότερα βίντεο-κλιπ όλων των εποχών αναπόφευκτα θα καταλήξουμε στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν το είδος βρισκόταν ακόμη στα πρώτα του, ερασιτεχνικά στάδια. Πολλά βίντεο-κλιπ ξένων τραγουδιών εκείνης της περιόδου είναι τόσο κακά, που ξεπερνούν και τα χειρότερα ελληνικά - που μεταξύ μας δεν είναι και λίγα. Και μάλιστα, δεν μιλάμε απαραίτητα για άγνωστα τραγούδια, αλλά και για κομμάτια που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως για παράδειγμα το κλασικό "It's Raining Men".

Το συγκεκριμένο dance anthem είναι η μοναδική, γνωστή μέχρι σήμερα επιτυχία του ντουέτου "The Weather Girls", δύο ευτραφών Αφροαμερικανίδων με μπρίο και ζωντάνια, που έγραψαν ιστορία μ' ένα τραγούδι που αγάπησε και εν τέλει ανέδειξε η γκέι κοινότητα - την εποχή του, αν και βρέθηκε στο νούμερο ένα του Billboard Dance chart, είχε μάλλον μέτρια απήχηση στην ευρύτερη μάζα. 
Το βίντεο-κλιπ αποτελεί την επιτομή του ερασιτεχνισμού σε συνδυασμό με το αισθητικό κιτς της εποχής. Είναι τόσο κακό, που καταντάει εθιστικό και θες να το ξαναδείς, για να γελάσεις με την ψυχή σου και να λιώσεις στο πάτωμα. Τι να πρωτοσημειώσει κανείς: τους χάρτινους τοίχους που θυμίζουν σκηνικό παιδικής παράστασης; τα κραυγαλέα αποτυχημένα εφέ; την αμηχανία των τραγουδιστριών που σε κάποια σημεία κοιτάνε δεξιά κι αριστερά; τα ρούχα που διαγράφουν τα υπέρ-υπερχειλίζοντα μπούστα (είναι τρομακτικά μεγάλα μιλάμε!) ή την εμφάνιση σοκ του ενός Weather Girl με ροζ ρόμπα ως "Μαμά Φύση", που σε κάποια στιγμή γυρνάει προς την κάμερα με γουρλωμένα μάτια μ' ένα τρομακτικό χαμόγελο σαν τη νύφη του Φρανκεστάιν; 
Είναι τόσο κακό, που δεν μπορείς να μην λιώσεις στο γέλιο και να πατήσεις το replay ξανά και ξανά. Άλλωστε, μάλλον αυτήν ήταν και η πρόθεση του σκηνοθέτη εξ αρχής. Απολαύστε το:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου