19 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνική Γιουροβίζιον: Η επόμενη μέρα (Ή ο πόλεμος των φαν)


Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα μετά τον τελικό της ελληνικής Γιουροβίζιον; Το σερφάρισμα στο ίντερνετ έχοντας δίπλα λίγο ποπ-κορν ή ένα ποτήρι on the rocks - ανάλογα με τις προτιμήσεις - και η λεπτό προς λεπτό παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ξεκατινιάσματος των πλέον φανατικών γιουροφάν, οι οποίοι πιάνονται "πληκτρολόγιο με πληκτρολόγιο" για τα αποτελέσματα. Το τουίτερ, το facebook, τα τσατ ρουμ και τα φόρουμ ιστοσελίδων αφιερωμένων στη Γιουροβίζιον "παίρνουν φωτιά" και όλοι αναλύουν τα αποτελέσματα, άλλοι τα χειροκροτούν και άλλοι τα "θάβουν".

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι απογοητευμένοι της βραδιάς, εκείνοι που ψήφισαν κάποιο άλλο τραγούδι και όχι το νικητήριο. Οι πιο φανατισμένοι/απογοητευμένοι/διαμαρτυρόμενοι υπήρξαν οι φαν του "Angel". "Έπρεπε στο recap η ΕΡΤ να δείξει τη στιγμή που η Τζορτζίνα φάλτσαρε" γράφει αγανακτισμένος ένας από τους φαν ξεχνώντας ότι τουλάχιστον οι άλλοι δεν φάλτσαραν ή ότι μια κακή live εμφάνιση - έστω μια άτυχη στιγμή - δύσκολα ξεχνιέται ό,τι κι αν δείξει το recap. 
Στην κυπριακή ιστοσελίδα eurovisionclub.com, ένας χρήστης με το ψευδώνυμο alexgreece ξεσπαθώνει: "min akousw kanenan na ksanapei pws oi alles xwres einai karnavalia otan emeis epileksame TO KARNAVALI!", ενώ στις 7.30' το πρωί - στο ίδιο σάιτ - μια κοπέλα ονόματι Στέλλα, απογοητευμένη που δεν κέρδισε το 'Angel" ρίχνει τη βόμβα: "Κααααπως έτσι το aphrodisiac μου φαίνεται αριστούργημα!" - αλήθεια το εννοεί; 
Τα περισσότερα σχόλια τα διαβάζει κανείς στη σελίδα του ogaegreece: "Ντύσιμο καρα κιτς συν τον μουστακλή πάνω στην σκηνή??!! Θα γελάνε οι Ευρωπαίοι!!!! Έλεος!!", έγραψε ένας χρήστης, που φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη γνώμη των άλλων, ενώ τη βοήθεια του... Θεού επικαλείται η Stacy, που γράφει: "Μόνο αυτός μπορεί να βοηθήσει τώρα πια!!". Με τους βορειοελλαδίτες τα βάζουν ορισμένα μέλη, ενώ ένας θαυμαστής της lady gaga εκρήγνυται με τους "μπουρτζόβλαχους" που ψήφισαν το "Alcohol is free". '
Βέβαια, εκτός από τους "νεκροθάφτες" του νικητήριου τραγουδιού υπάρχουν και εκείνοι που το υπερασπίζονται - αλλά μεταξύ μας δεν έχουν τόσο πλάκα. Αλήθεια, γιατί μας φαίνεται αστείο όταν εμείς είμαστε χαλαροί και βλέπουμε τον άλλο να κοκκινίζει από το θυμό του; Αντίθετα, μάλλον δεν γελούσε, αλλά πήρε πολύ σοβαρά το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα ένας άλλος επισκέπτης της σελίδας του ogaegreece με το ψευδώνυμο "Καλημέρα:: "...δεν χρειάζεται να είμαστε πωρωμένοι και να βγάζουμε τον κακό μας εαυτό προς τα έξω επειδή δεν αρέσει σε όλους το αποτέλεσμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα συμβαίνει πάντα αυτό, ποτέ δεν καταφέρνουμε να λειτουργούμε σαν ομάδα".
Anyway, ελληνική Γιουροβίζιον ήταν και πέρασε... Σε τρεις μήνες τα σπουδαία για το δεύτερο γύρο του ξεκατινιάσματος. Το σημαντικό είναι ότι η χτεσινή βραδιά ήταν ικανοποιητική, παρόλο που θα μπορούσε να έχει λίγο μικρότερη διάρκεια. Στα μείον της βραδιάς ήταν η απόλυτη έλλειψη αγωνίας πριν την ανακοίνωση του νικητή, μιας και η Βίκυ Λέανδρος, που δικαιολογείται μιας και δεν είναι παρουσιάστρια η γυναίκα, διάβασε το όνομα αμέσως, χωρίς παύση ή χωρίς να προσδώσει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα στη φωνή της. Απλά η όποια έκρηξη αδρεναλίνης, που συνοδεύει τέτοιες στιγμές αγωνίας, πήγε περίπατο!
Όσον αφορά τα ίδια τα τραγούδια, δεν άλλαξα ιδιαίτερα άποψη μετά τη live εμφάνιση. Θα έδινα ελαφρώς μικρότερο βαθμό στο "Angel" και στο "One Last Kiss", αλλά η σειρά κατάταξης θα παρέμενε η ίδια. 
Πώς αξιολόγησα τα τραγούδια και πώς τα είχα βαθμολογήσει πριν το διαγωνισμό; Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: Τα υποψήφια, ελληνικά τραγούδια για τη Γιουροβίζιον 2013 - Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου