13 Φεβρουαρίου 2013

Οι πλουσιότερες γυναίκες προκαλούν ανικανότητα στους άντρες;


Όσοι ισχυρίζονται ότι οι άνδρες αισθάνονται κομπλεξικά, όταν η σύντροφος τους κερδίζει περισσότερα χρήματα από τους ίδιους... έχει δίκαιο! Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Δανών και Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin, αυτή η οικονομική υπεροχή των γυναικών επηρεάζει ακόμη και τη στυτική λειτουργία των ανδρών. 

Ειδικότερα, οι ερευνητές συνέκριναν τα εισοδήματα και τις ιατρικές συνταγές 200.000 ζευγαριών. Όπως διαπίστωσαν, η κατανάλωση Βιάγκρα και άλλων χαπιών που σχετίζονται με την ανδρική ανικανότητα ήταν αυξημένη σ' εκείνα τα ζευγάρια, όπου τα περισσότερα χρήματα τα κέρδιζε η γυναίκα. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι η τάση αυτή διαπιστώθηκε ακόμη και μεταξύ των ζευγαριών εκείνων, που οι γυναίκες κέρδιζαν ελαφρώς υψηλότερα χρήματα σε σχέση με τους συντρόφους τους.  Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη ήταν η εισοδηματική διαφορά, τόσο συχνότερο γινόταν το ενδεχόμενο κατανάλωσης Βιάγκρα από τους "φτωχότερους" συζύγους και μάλιστα οι πιθανότητες διπλασιάζονταν όταν οι γυναίκες κέρδιζαν 15.000 δολάρια περισσότερο. 
Είναι παράλογο! Τελικά, φαίνεται ότι μιλάμε όλοι για ισότητα, ίσες ευκαιρίες κλπ, αλλά όταν φτάνουμε στο προκείμενο, οι άνδρες θέλουμε να έχουμε το πάνω χέρι και να είμαστε οι κουβαλητές του σπιτιού - εκτός κι αν η αντρική ικανότητα προκαλείται όχι επειδή οι άνδρες αισθάνονται κατώτεροι, αλλά οι γυναίκες αποστασιοποιούνται περισσότερο από τους συντρόφους. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε ν' αποτελέσει αντικείμενο μιας νέας έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου