8 Φεβρουαρίου 2013

Όταν πίνει μια γυναίκα.... ακολουθεί το διαζύγιο!


"Όταν πίνει μια γυναίκα/ κι όταν παραφέρεται/ μη τηνε παρεξηγείτε/ πως πονάει δεν ξέρετε", τραγουδούσε η Χαρούλα Αλεξίου σε στίχους Πυθαγόρα, η αλήθεια όμως είναι ότι οι άνδρες μάλλον την παρεξηγούν και οδηγούν ένα γάμο πιο εύκολα στο διαζύγιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, όπως δημοσιεύτηκαν online στο περιοδικό "Alcoholism: Clinical & Experimental Research". 

Συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 20.000 ζευγάρια και όπως προέκυψε το διαζύγιο ήταν πιο συνηθισμένο σε όσα ανδρόγυνα κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ. Συγκεκριμένα το ποσοστό των διαζυγίων έφτασε στο διόλου ευκαταφρόνητο 17.2%., όταν και οι δύο ήταν πότες.Αντίθετα, το ποσοστό πέφτει διαζυγίων πέφτει μόλις στο 5.8% σε όσα ανδρόγυνα έπιναν λίγο.
Ωστόσο, το ακόμη πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι το ποσοστό των διαζυγίων αυξάνεται ακόμη περισσότερο, όταν το πρόβλημα αλκοολισμού το έχει η γυναίκα, καθώς τότε οι πιθανότητες διαζυγίου διπλασιάζονται. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό διαζυγίων προσεγγίζει το 26.8%, δηλαδή ένας στους τέσσερις γάμους, όταν το "γερό ποτήρι" είναι η γυναίκα, έναντι μόλις 13.1%, όταν εθισμένος στο αλκοόλ είναι μόνο ο σύζυγος. 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Fartein Ask Torvik, εκτιμά ότι δύο είναι οι παράγοντες που οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων, όταν το πρόβλημα με το αλκοόλ αποτελεί γυναικεία υπόθεση. Ο ένας παράγοντας είναι ότι οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από το αλκοόλ και ο δεύτερος ότι αυτή η συνήθεια θεωρείται ασύμβατη με το φύλο τους κι επομένως εκλαμβάνονται ως μεγαλύτερος κίνδυνος για τη σταθερότητα του γάμου από τους συζύγους τους.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου