25 Φεβρουαρίου 2013

Γράψε στο κινητό με το.. γάντι!


Το βραβείο της Google (αξίας 61.000€) κέρδισε μια πρωτότυπη εφεύρεση δύο Γερμανών επιστημόνων από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης (ΚΙΤ), οι οποίοι δημιούργησαν ένα γάντι, που γράφει στον αέρα και υπόσχεται να απλοποιήσει τον τρόπο που στέλνουμε sms ή που γράφουμε σε μια ηλεκτρονική ταμπλέτα.
Η Τάνια Σουλτς και ο Κριστόφ Άμμα, καθηγητές του ΚΙΤ, ανέπτυξαν αυτήν την πρωτότυπη, "έξυπνη" συσκευή σε μορφή γαντιού, που έχει την ικανότητα με ειδικούς αισθητήρες να διαβάζει τις κινήσεις που αισθάνεται από τον καρπό του χρήστη και να γράφει στον αέρα, "σαν να γράφει σε μια αόρατη ταμπλέτα", όπως παρατηρεί ο Άμμα.
Προς το παρόν, όπως παραδέχονται οι εφευρέτες του γαντιού, το ποσοστό σφάλματος προσδιορίζεται στο 11%, όμως πέφτει σημαντικά - μόλις στο 3% - όταν το σύστημα προσαρμόζεται στο ατομικό σύστημα γραφής. Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του βραβείου για να το τελειοποιήσουν και να κάνουν το γάντι πιο άνετο. "Θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε τη συσκευή σ' ένα διακριτικό βραχιολάκι", σημειώνει ο Άμμα.

Σχετικά θέματα:
Μιλήστε στο κινητό με το.. γάντι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου